Vieš, že si ani nepamätám? Ale ani si niesom istá či som tomu niekedy verila....ale ked som bola uplne mala ano. ale potom som na to prišla asi nejak tak, že mama vždy zmizla do izby a potom tam už boli darčeky.... asi tak
Keď som mala päť, tak som prišla za mamou s tým, že Ježiško neexistuje (asi som to mala od ostatných deciek), vtedy mi vysvetlila tradíciu spojenú s Vianocami a všetko okolo toho... som šokovaná, že si to pamätám...
Ja si to pamätám ako by to bolo tieto Vianoce (aj keď to boli tie minulé)...
Raz som sa hrabal rodičom v skrini a našiel som tam darčeky (už predtým som mal také tušnenie že Ježiško neexistuje alebo že je strašný troll keď mi nikdy nedoniesol to čo som chcel)...ako som tam tie darčeky videl tak mi to prišlo trochu ľúto a rozplakal som sa.....ale potom som si uvedomil (PRESNE si pamätám čo mi prebehlo hlavou): "Veď tie darčeky dostanem aj tak....no a čo že nie je Ježiško"
A neskôr som to ja povedala sesternici. Mala asi 8. Kriste, bola som malá, nemala som ju rada a chcela som jej zle! Dnes viem, že som to asi povedať nemala
mne to povedala sesternica s bratrancom, keď som mala asi 7 rokov a oni boli starší, takže to už vedeli potom som sa to šla spýtať mamky a ona mi povedala celú pravdu
spolužiaci v prvom ročniku dačo našepkavali (i ked ich bolo len zopár) tak som sa spýtala mamy a ona mi povedala že to tak je nebrala som to tragicky, vlastne mi to bolo jedno
@torpedo08 je pravda že sa tá veková hranica v poslednej dobe rapídne znížila.......už keď som "začal" (teda skúsil) v v 13-14rokoch to bolo no hranici... :/
ja debil az teraz som si vsomol ze ty si zakladatel tak ta nemusim tagovat no dobre aj ja v 14tich som zacal alebo ako hovoris skusil a potom v takych 16tich som zacal aktivne a taham to uz 4 roky ale dnesne decka uz ani nejsu decka bohuzial
od malička som mala zvedavé otázky že prečo nám Ježiško nosí stromček každý rok s tými istými guľami... ..a dozvedela som sa to, ked som mala 6-7 rokov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ja si to pamätám ako by to bolo tieto Vianoce (aj keď to boli tie minulé)...
Raz som sa hrabal rodičom v skrini a našiel som tam darčeky (už predtým som mal také tušnenie že Ježiško neexistuje alebo že je strašný troll keď mi nikdy nedoniesol to čo som chcel)...ako som tam tie darčeky videl tak mi to prišlo trochu ľúto a rozplakal som sa.....ale potom som si uvedomil (PRESNE si pamätám čo mi prebehlo hlavou): "Veď tie darčeky dostanem aj tak....no a čo že nie je Ježiško"
...už od detstva som bol materialistická štetka
A neskôr som to ja povedala sesternici. Mala asi 8. Kriste, bola som malá, nemala som ju rada a chcela som jej zle! Dnes viem, že som to asi povedať nemala
vedela som, ze je to len tradicia
ale ani neviem, či som si myslela, že ich nosí Ježiško, ale proste niekto nadprirodzený.. alebo tak