... takisto by som rada vedela ja si asi dávam na UK (aj keď právo nemám ako prioritu).. takže v podstate mi nejde až tak o veľa... ale pozri ak si to zoberieš z tej stranky, že na maturitu sa budeš musieť naučiť celý ten deják aj NOS (pfu, viem, je toho veľa, my sme minulý týždeň písali písomku z celej prváckej učebnice) teda ak maturuješ z dejáku samozrejme.... a čo som videla otázky- no asi to nechám na tiping... myslím, že nejaké testy alebo ukážky testov sa dajú zohnať... takže good luck
niekolko rokov sa na UK nerobili prijimacky, az tento rok, takze neviem ci Vam niekto odpovie.. Na TRUNI, tak tam viem, ze kolegovia, co sa pripravovali mali vypracovane otazky, presne podla literatury, ktora je na stranke skoly, a to sa ucili, nakolko prijimacky pozostavaju z 20 otazok, ktore ti vyhodi system, takze ak mas stastie na dobre otazky mas sancu.. Ja som robila prijimacky na UPJS, mala som sukromne doucko, a spala som doslovne na knihach od septembra, kedze viem co to je matura, vsetky predmety v skole a doucko naraz..takze drzim palce..a zacnite sa pripravovat.. A este to co sa ucite na maturitu, sa neda porovnat presne s tym, co chcu na vysokej...vychadzaju presne z knih, ktore si urcia ako prioritne, a pozor na roky vydani..
Tak UK, co som pozerala, tento rok ma aj nejake logicke ulohy, a tym, ze sa niekolko rokov nerobili prijimacky, ratala by som s tym, ze tam bude naval ludi, co sa tam budu chciet dostat.. Na TRUNI, tie otazky mali vypracovane od starsich rocnikov a myslim, ze niektorí ich vypracovane ponukaju aj na nejakych forach na nete.. A otazky boli s 5 moznostami, kde mohol byt rozny pocet spravnych odpovedi..takze dost narocne.. Ale co som osobne pocula...tak radsej na pravo do BA, alebo KE, ako tam..ja som o TRUNI nepocula, este nic dobre.. niekto kto tam chodi, by ti urcite povedal nieco ine.. A este, tie kurzy su k nicomu, este nikomu nepomohli, vyhodis za to eura, a je to formou prednasok, cize ako keby si sa zase sam ucil, lebo prednasky, este nikomu nic do hlavy nevstiepili.. drzim prsty..
no a k veci .. zopár mojich býv. spolužiakov je na práve (väčšina v tt, kde je vraj najlepšie) a čo viem, tak chodili na kurzy, ale hlavne si kúpili nejakú tú ich knihu (akože čo fakulta vydáva) a dostali sa všetci v pohode, takže to asi až taká veda nebude
@moni ako niezeby som svatosvete obhajovala svoju pravdu, ale uz niekolko profakov sa vyjadrilo, ze studenti v rocnikoch prijati podla priemeru maju ovela lepsie studijne vysledky - hovorim o UK.
ja som tretiacka na UK, bola som prijata na zaklade priemeru a je mi tam fajn. co sa tyka prijimaciek, ja som ten uplne prvy rocnik, ktory ich nerobil, ale kedze to nebolo od zaciatku jasne, chodila som na kurzy do ZA, a popritom som si sama skrtala tu uzasnu hrubu knihu otazok, ktora "voooooobec" nepresahovala rozsah stredoskolskeho uciva...co ti poviem...prijimacky budu vzdy tazke a je to dost o stasti, ani nie o tom, na ktoru sa hlasis...aj ked ja by som urcite odporucala nasu UK alebo Trnavu.
@ayreen..ved klud... tolko agresie z komentara... moze tu kazdy obhajovat svoju fakultu, a urcite kazdy chce, aby sa mu studovalo co najlepsie.. ale co ti poviem...vysoka skola, ti dnes nic nezarucuje.. sama urcite vies, ze pravnikov je viac nez dost... a nech skoncis, pravo na ktorejkolvek univerzite, ziadna ti nezaruci pracu hned po skonceni.. preto uplatnia sa len najlepsi...
ak si myslíš, že je skutočne nemožné sa za pár mesiacov naučiť stredoškolský dejepis a NOS, tak by som na tvojom mieste zvážil či právo je to pravé. Neviem ako v BA a TN, ale v Prahe napr. len na jednu skúšku z piatich v tomto semestri po nás chcú niekoľkonásobné viac, ako je rozsah stedoškolského dejepisu. A pri ostatných skúškach je rozsah matérie podobne veľký. Takže docela záhul...
@moni ja som kludna, prave preto, ze som spokojna tam kde som a suhlasim s tym co pises, ja uz skolu beriem len ako nutne zlo a v absolutnej moznej miere sa orientujem na prax...
Prosim Vas, neviete niekto, ako budu vyzerat tento rok prijimacky na PFUK v BA? Je mozne, ze to budu testy z ich poslednej zbierky okruhu otazok z roku 07/08? Dakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Videl som nejake otazky, ktore boli na UK pred niekolkymi rokmi. Bolo to podla mojho nazoru dost tazke, tak kto vie ake budu teraz.
Tie otazky si vasi kolegovia vypracovavali sami? Alebo ich mali z kurzov, ktore organizuju skoly pred prijimacimi skuskami? Je tam viacero kniziek...
Inak, na TRUNI to bolo formou testu s moznostami, alebo klasicke odpovede, pripadne oboje?
Dakujem. Budem sa snazit.
no a k veci .. zopár mojich býv. spolužiakov je na práve (väčšina v tt, kde je vraj najlepšie) a čo viem, tak chodili na kurzy, ale hlavne si kúpili nejakú tú ich knihu (akože čo fakulta vydáva) a dostali sa všetci v pohode, takže to asi až taká veda nebude
ja som tretiacka na UK, bola som prijata na zaklade priemeru a je mi tam fajn. co sa tyka prijimaciek, ja som ten uplne prvy rocnik, ktory ich nerobil, ale kedze to nebolo od zaciatku jasne, chodila som na kurzy do ZA, a popritom som si sama skrtala tu uzasnu hrubu knihu otazok, ktora "voooooobec" nepresahovala rozsah stredoskolskeho uciva...co ti poviem...prijimacky budu vzdy tazke a je to dost o stasti, ani nie o tom, na ktoru sa hlasis...aj ked ja by som urcite odporucala nasu UK alebo Trnavu.
nie som si vedomá toho, že by som sa do niekoho navážala
ak si myslíš, že je skutočne nemožné sa za pár mesiacov naučiť stredoškolský dejepis a NOS, tak by som na tvojom mieste zvážil či právo je to pravé. Neviem ako v BA a TN, ale v Prahe napr. len na jednu skúšku z piatich v tomto semestri po nás chcú niekoľkonásobné viac, ako je rozsah stedoškolského dejepisu. A pri ostatných skúškach je rozsah matérie podobne veľký. Takže docela záhul...
a @thalion ma pravdu...
Prosim Vas, neviete niekto, ako budu vyzerat tento rok prijimacky na PFUK v BA? Je mozne, ze to budu testy z ich poslednej zbierky okruhu otazok z roku 07/08? Dakujem