Mnoo kupil som si spanielku, knizku, hral som si akordy, potom som sa ucil z tabov z netu hrat pesnicky od Ine kafe. Ale moc mi to neslo (ale bavilo ma to).. Az mi raz kamarat pozical elektriku a vtedy som az prisiel na to co ma naozaj bavi, kupil som si elektriku a zacal chodit na hudobnu. Teraz uz hram 5,5 roka a na hudobnu nechodim..
noty najdes aj na nete. a pokial viem. tak vela profesionalych gitaristov nevedeli ani noty mam pocit. proste vedeli len hrat. a jedneho aj poznam ... za tyzden sa naucil hrat noty nepoznal ale vedel hrat takze chytit do ruky gitaru a hrat.
no uc sa v prvom rade nejake songy a co najviac, podla tych akordov a potom mozes aj podla tabov hrat ktore staihnes aj stamad napr: » ultimate-guitar.com/tabs/....
ja som zacinala cviceniami pre pravu a lavu ruku, zakladne akordy, potom ma viedol ucitel , naucila som sa nejake etudy, zaklad hrania z not, vela cvicenia s metronomom atd, teraz pokracujem stale novymi akordami ( vsetky sa samozrejme naucit nedaju kedze ich je obrovske mnozstvo, na vrchole budem ked pochytam jazzove akordy slight_smile:..takze moja rada: akordy a stale nove,naucit sa ich dokonale prechytavat a neoddalovat velmi prsty od hmatnika, stupnice - na tychto vecickach sa daju paradne precvicit prstoklady, pohyblivost prstov a veci z tabov/not sa ti budu onedlho hrat jedna radost zelam vela trpezlivosti
no ja chodim do hudobky uz druhy rok, ucime sa tam klasiku, no ak sa mam priznat velmi dobry pocit zo seba nemam ((......posledny cas si pozeram na nete nejake akordy a skusam
no... ja som rok chodila do zusky, kde ma naucili drzat struny a brnkat, resp. otrepane P I M A... takze na tvojom mieste by som si o tom nieco zohnala, napr. ze ktory prst ma ktoru strunu(to ti prinajhorsom vysvetlim aj ja, ale je lepsie, ked to budes mat niekde aj na obrazku), co vobec tieto pismenka znamenaju, aky je zakladny postoj a potom nejake zaklady ako napr. ze vzdy musis úrsty striedat, nikdy nemozes hrat stale tym istym prstom atd.
potom som s tym tresla, lebo zuska je kktina ak zacinas v neskorom veku. no a o rok mi otec ukazal 7 akordov (nothing else matters) a odvtedy sa ucim sama... co je vsak dolezite, tiez pochopit aspon tabom, ked uz by si aj noty nevedela, ale aspon teda tie taby, aby si vedela proste hrat podla nich.
nuuuz a potom som len cvicila a cvicila a zlepsovala sa, skusala tvorit... nikdy nehravam trsatkom, ale to je na tebe. ak vsak chces vediet na gitare hrat naozaj dobre, mala by si vediet brnkat... nuz a to je asi vse, potom sa uz mozes naozaj len zlepsovat, ked uz budes mat zaklady... ale ako dobru radu nad zlato ti dam jednoduchu - najdi si niekoho, kto to vie nech ti ukaze aj cvicenia a vobec tieto zaklady. tak sa naucis lepsie ako z netu
ja som to skusala ako samouk ale nejak mi to neslo...vedela som par akordov ale jednoducho mi chybal niekto kto by mi ukazal co sa mam ucit a ako...a nejako som nevedela pochopit taby...hm...
taby su celkom jednoduche ak im niekto nechape , pozrite si na nete alebo mi napiste TS a velmi rada objasnim taby su pre ludi, ktory nemaju hudobne vzdelanie a nevedia hrat z not a suhlasim , na gitare je dolezite vediet vybrnkavat , tez tak hram , okrem elektriky, tam hram trsatkom..a jo, naj by bolo mat nejakeho ucitela ktory by ta viedol
nagitaru som sa poriadne ani nezacal ucit, ale tri roky uz hram na banjo takze na pravu ruka je na gitaru vycvicena az moc (na banjo sa hra troma prstami, rychlo) lava ruka trochu robi problem s akordami ale plne suhlasim s prispevkom kde dievcina vravela aby si sa snazila mat prsty co najblizsie pri hmatniku, ziskas tym cas a postupne aj velku rychlost, pozri tuto:
ja som jednoducho chytil gitaru do ruk a skusil som....sice ani noty ani akordy neviem, najlepsie sa mi hra podla tabulatorov....niektori hovoria, ze takto nikdy nebudem nic vediet, ale neni to pravda....zalezi aj na tom, akemu stylu hudby sa chces venovat...napriklad mna to taha do metalu semtam do punku a tam fakt akordy nepotrebujes az tak....vecsinou su to vybrnkavacky a jednoduche kombinacie....ale pokial mas v plane hrat skladby (ohnikove songy), tak potom akordy potrebujes....a este nieco na zaver..vela ludi tvrdi, ze pokial sa ucis hrat na gitare, tak by to mala byt spanielka....ja som kupil elektriku a ucil som sa na tej....skusal som aj spanielku, ale nema to ten zvuk....takze moj osobny nazor na to vsetko je taky, ze zalezi na tom co vlastne chces hrat....ale lahsie sa asi naucis na elektrike..... tolko odo mna.... pokial niekto nieco, tak na mailovu adresu alebo rp na pokeci zatial bye
Ja mám tiež gitaru asi tri dni.. ale neako mi nič nejde.. chcem sa prihlasit do zus ale newiem či budem mat trpezlivost.. tak akniekto viete tak enaku dobru stranku.. diky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
good luck a vela prasknutych strun
od tej doby co mam elektriku hram par hodin denne a stale ma to dost bavi..
dokocna aj kapela je, aj kocnerty mame mat, ale nie mojou zasluhou. najviac ma asi fascinuje hrat technicku hudbu, hej moja zaleba v death metale
@3 @6 aj ja chcem mať veľmi elektrickú, myslím si že by ma to viac bavilo...
potom som s tym tresla, lebo zuska je kktina ak zacinas v neskorom veku. no a o rok mi otec ukazal 7 akordov (nothing else matters) a odvtedy sa ucim sama... co je vsak dolezite, tiez pochopit aspon tabom, ked uz by si aj noty nevedela, ale aspon teda tie taby, aby si vedela proste hrat podla nich.
nuuuz a potom som len cvicila a cvicila a zlepsovala sa, skusala tvorit... nikdy nehravam trsatkom, ale to je na tebe. ak vsak chces vediet na gitare hrat naozaj dobre, mala by si vediet brnkat... nuz a to je asi vse, potom sa uz mozes naozaj len zlepsovat, ked uz budes mat zaklady... ale ako dobru radu nad zlato ti dam jednoduchu - najdi si niekoho, kto to vie nech ti ukaze aj cvicenia a vobec tieto zaklady. tak sa naucis lepsie ako z netu
Ked sa bude dat poslite mi neake IP stranky.
Dakujem