Nebyvala som este na intraku kedze na Strednu som to mala 15minut busom, ale teraz idem na VS 400km dalej A napadaju mi rozne veci/ problemy ktore mozu nastat Napr. neukradnu mi jedlo z chladnicky? je tam len jedna spolocna kuchyna na intraku? Va
Ahoj, neviem na aký typ intráku ideš. Ja som bola na najhoršom v Nitre no a skúsenosť - WC a sprchy - my sme mali na izbe sprchu ale mnohí spoločne, a to baby s chalanmi a dokonca ani závesy tam neboli, WC boli 3 toalety je celu chodbu, chladničku sme mali jednu na celú chodbu,, ráno si si kúpila mlieko, večer si ho nenašla, kradli všeko... nemala si ani miesto, kde si poukladať, mnoho kreténov si do chladničky poukladali zaváraniny a miesta nikde. Periny som mala od nich len obliečky som si nosila z domu, no. Varievala som si sama, cestoviny, vajcia, polievky,ryžu, krupicu...tradičné intrákovské maškrty, pretože rozvrh som mala tak plný, že na obed mi čas neostal a ja mám aj prax ešte k tomu. Najhoršie čo však Ti intrák znechutí sú ľudia, ak si so správnymi ľuďmi zvládneš všetko
@silvus138 no este ani ja neviem ktory mi pridelia ale idem do BA, .. ved prave nad tym som rozmyslala ze kupovat si suroviny ktore musi abyt vylucne len v chlade sa asi neoplati podla toho co hovoris.. a samozrejme ludia su prasata bez chrbtovej kosti no uvidim ako to bude fungovat tam kde budem .. keby som mala minichladnicku tak si ju vezmem na intrak..
a inak ake ine spotrebice su povolene? myslim tym varnu kanvicu, nejaky toastovac a podobne mozu sa nosit na izby normalne?
Nám spotrebiče dovolili, ale môjmu frajerovi ,na TUKE chodí,na kontrole zhabali dvojplatničku, ale čo je smiešne, že chladničku s väčším odberom mu nechali
My sme mali len kanvicu, nejaké fény, kulmy, žehličky na vlasy, žehličky... Na začiatku za odber sme platili vyššiu sumu za elektriku a samozrejme za staré známe NEZISTENÉ ŠKODY
V pohode ludia, to ked ja si spomeniem na moj "intrak" kuchyňa pernamentne vytopena, od zapchateho jedla v umyvadle chladnička - ako to je samozrejme že ak tam raz niečo daš tak už to nejnajdeš, celkovo jedna izba vyhorena, pravidelne drogove razie ogracne chodby, spoločne sprchy kotre niekto použival ako toaletu plesen na stenach, v zime nerataj že sa bude kuriť a podobne
nie nestresujte toto sa može stať iba v TN a v zasade sa nejednalo o taký klasicky typ intraku....sice odtial som počul ešte horšie ale tak každy to prežil....a je to skor sranda akurat že už by som nikdy nechcel byvať na intraku
no,áno,na intráku sa riadne kradne jedlo z chladničky...ja mám také skúsenosti,že zo začiatku roka sú ľudia ešte takí opatrnejší alebo ako by som to povedala,no ku koncu roka,fakt,dáš si ráno niečo do chladničky, večer to tam nemáš...a mlieko je v tomto úplne top, keď ho nevypiješ naraz,tak sa s ním rozlúč....čiže lepšie je mať vlastnú chladničku.. záleží od intráku, ale vo všeobecnosti, asi nie sú veľmi povolené takéto veci ako chladničky, kanvice, variče a pod. ale prepašovať sa dá všetko
a periny/obliečky takisto závidí od intráku, ale väčšinou ti periny dajú, obliečky nie (i keď napr. na Trnavane, čo bolo najhoršie ubytko v TT vôbec nám dali aj obliečky
ak su rodičja pri peniazoch, nech ti kupia garzonku a tu budeš spokojná, čo daju za intrák za 4-5 rokov, nakoniec môžeš tam mať aj kamošku a ta ti bude platiť za bývanie.......(ten pokoj, kľud je k nezaplateniu
za to budeš mať mini bytík a ten ti zostane ... alebo môžu ho zase predať niekomu...
poraď sa s ocinom a s maminou , stojí to za to...... keď som bol v Prahe, tam to bolo veľmi rozšírené ...
@nicmanenapada hovorila som ze mesto BA a skola EUBA ale tu to povedat hned by tu boli maniaci ktori by ma poslali do prdele .... a neviem pvoedat presny intrak pretoze mi ho este nepridelili ako som hovorila az v polovici augusta budem vediet cize konkretne sa mi spytat neda
ja som na rôznych VŠ internátoch strávil viac ako štyri roky. A bol to skvelý život. Nebol to žiaden 3*** hotel ale zvyknúť sa na to dá. A po pár mesiacoch sa ti dokonca ani nebude chcieť chodiť domov...
Mne najviac vadil hluk, lebo steny sú tenké a málo súkromia, plus tvoji spolubývajúci nemusia chodiť spať vtedy, keď ty... čo pre mnohých síce nemusí byť nejaký závažný problém, ale ak máš problémy so spánkom, tak asi bude. Prosto po roku som si našla radšej privát.
Kopec ľudí má rado intrák, aj keď som nikdy nepochopila, prečo... asi majú radi okolo seba veľa ľudí.
no, ak nebudes mat chladnicku, tak si nejaku malu kup. .za pat rokov sa ti zide alebo ju v pohode predas.. co sa tyka kuchynky, lepsia spolocna ako ziadna ako to mam ja momentalne.. no a periny ti asi daju vsade,ale co ja viem, ja mam svoje, lebo sa mi to zdalo hnusne.
no chladnička je spoločná,väčšinou tam miznú veci ale píš si na ne určite meno ...ja som prvých pár mesiacov len revala na intráku,sama 75km od domova,peklo! ....ale teraz som len rada že som bola a som,lebo tam zažiješ vždy niečo čo by si ani nečakal samé dobrodružstvá!
ked to tak citam vdaka bohu za svoj intrak v brne. wecko i sprcha i chladnicka na bunke takze ani bordel ani nikto nic nekradol... kuchynka sice spolocna pre chodbu a hoci tam nikdy nebolo extra cisto ani ziaden humus to nebol. ludia perfektni, klud vpodstate uplny.ziadna plesen ziadne chrobaky. kurili ked bolo treba dostatocne, mne je tam proste dobre
ahoj, u nas sme si periny nemuseli priniest a ani obiecky, oni nam ich prali, ale vacsina si priniesla svoje lebo nechcela cisto biele kuchyna na kazdom poschodi jedna..dobre miesto na spoznavanie ludi
jedlo - stravujeme sa v jedalni na intraku - chuti to ale fakt...a cez vikend si varime alebo na veceru...wecko, sprcha na izbe, izba je pre 3 a mame tam svoju chladnicku - nic nam nezmizne teda
- to je najlepší intrák v nitre...ale ty ideš do ba tam sa nevyznám
jedlo z chladnicky ti miznut bude vzdy ... aj ked som bola na intraku, aj teraz ked byvam na byte, tak mi miznu veci (jedlo, dzusy, pivo a pod.) ... periny som na intraku dostala, ale netusim na aky ides, takze na to sa spytaj na tom intraku ... ja som bola na jednom z tych drahsich intrakov, takze kuchynku aj sprchy s wc sme mali na izbe, ale da sa prezit ked je to spolocne. a nevarila som si skoro nikdy (pokial neratas sackovu polievku a caj ) osobne som chodila nekam do jedalne na obedy a podobne a cez vikendy som bola vacsinou u priatela, abo doma abo u niekoho, kto sa zmohol a uvaril spagety pripadne objednal pizzu ...
v kazdom pripade je zivot na vysokej uplne skvely a uziva si ho plnymi duskami
ľuďia a ako ste to poriešili s upratovanim izby? mne hrozne vadi bordel a špina, so svojimi spolubyvajucimi ste sa vedeli vždy dohodnuť kto kedy a čo upratuje? (myslim keď mate pre 2 izby spoločnu kuchyňu aj wc)
a nemizli vam nikdy osobne veci z izby? (napr. šaty! kozmetika)
@zeriavka jasné Cabaj čo iné le teraz budem na Nitre konečne!
@mobscene69 niekto 75km niekto 350 km a to je už horšie keď tam trčíš aj celý mesiac :/
@iwuss ze na jedlinkovej je luxus frajer mi vravel, takze pohoda aj bozeny nemcovej je v KE okej len daleko od TUKE...
@nikolbb nedohodli sme sa nijako dve sme upratovali a dve stale sedeli na prdeli ako princezne, ani raz kôš nevysypali, snažili sme sa o naznačovať, potom som už jednej povedala: "Vysypeš smeti?" Ona na to: "Je jedno kto ich vysype!" A ja: "Keď jedno tak to sprav!" No nedočkala som sa, jedna odišla na privát a tú druhú sme už ignorovali, lebo jej správanie bolo neúnosné...Ak budeš mať v pohode baby, ktoré chápu, že treba aj riť dvihnúť tak sa dá všetko a nie veci sa určite neberú osobné, ale nikdy nevieš ja som sa s tým nestretla teda...
Lucy92: ked ides studovat na EUBA s najvacsou pravdepodobnostou dostanes intrak Hrobonovu - DOPA. Vsetci prvaci dostavaju hopu/dopu/ vlcie hrdlo. Ja osobne nepoznam prvaka, ktory bol na lepsom intraku. Jedine zo zdravotnych dovod mozno ekonom ale to musis preukazat. A kedze som na dope byvala odporucujem kupit si chladnicku a prepasovat ju tam. My sme rok fungovali bez chladnicky a tiez si uz ideme kupovat, lebo veci sme mali na parapete a tam stacilo trochu zasvietit a hned sa nam kazili potraviny, tepla bolo az moc s kurenim bol mozno problem tak tyzden ale to boli fakt mrazy... Kanvicu si mozes doniest ta je zadarmo. Plati sa za mikrovlnku a chladnicku. Ale snaz sa prepasovat a obliecky sa daju pozicat ale radsej si dones svoje predsa len to tam bude lepsie vyzerat a budes sa tam citit ovela lepsie. Ak chces mozem ti poslat aj fotky z intraku ako to tam vyzera
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
@silvus138 no este ani ja neviem ktory mi pridelia ale idem do BA, .. ved prave nad tym som rozmyslala ze kupovat si suroviny ktore musi abyt vylucne len v chlade sa asi neoplati podla toho co hovoris.. a samozrejme ludia su prasata bez chrbtovej kosti no uvidim ako to bude fungovat tam kde budem .. keby som mala minichladnicku tak si ju vezmem na intrak..
a inak ake ine spotrebice su povolene? myslim tym varnu kanvicu, nejaky toastovac a podobne mozu sa nosit na izby normalne?
My sme mali len kanvicu, nejaké fény, kulmy, žehličky na vlasy, žehličky... Na začiatku za odber sme platili vyššiu sumu za elektriku a samozrejme za staré známe NEZISTENÉ ŠKODY
a periny/obliečky takisto závidí od intráku, ale väčšinou ti periny dajú, obliečky nie (i keď napr. na Trnavane, čo bolo najhoršie ubytko v TT vôbec nám dali aj obliečky
ak su rodičja pri peniazoch, nech ti kupia garzonku a tu budeš spokojná, čo daju za intrák za 4-5 rokov, nakoniec môžeš tam mať aj kamošku a ta ti bude platiť za bývanie.......(ten pokoj, kľud je k nezaplateniu
za to budeš mať mini bytík a ten ti zostane ... alebo môžu ho zase predať niekomu...
poraď sa s ocinom a s maminou , stojí to za to...... keď som bol v Prahe, tam to bolo veľmi rozšírené ...
filip
- žiaľ, stáva sa
je tam len jedna spolocna kuchyna na intraku?
- toto je od intráku k intráku rôzne, ale nestretol som sa s intrákom, kde by bola len jedna jediná kuchynka pre celý intrák
Varievali ste si sami?
- niekedy sami, niekedy spolu, niekedy sa využijú služby jedálne...
perinky si musite vl. priniest alebo nie
- zatiaľ som si nikdy nemusel nosiť periny, dokonca ani obliečky
Keď sa chceš pýtať na intráky, aspoň povedz mesto a školu, kam ideš. Lebo takto sa pre teba relevantných odpovedí dočkať nemusíš...
Kopec ľudí má rado intrák, aj keď som nikdy nepochopila, prečo... asi majú radi okolo seba veľa ľudí.
jedlo - stravujeme sa v jedalni na intraku - chuti to ale fakt...a cez vikend si varime alebo na veceru...wecko, sprcha na izbe, izba je pre 3 a mame tam svoju chladnicku - nic nam nezmizne teda
- to je najlepší intrák v nitre...ale ty ideš do ba tam sa nevyznám
@silvus138 myslis na cabajskej?
v kazdom pripade je zivot na vysokej uplne skvely a uziva si ho plnymi duskami
a nemizli vam nikdy osobne veci z izby? (napr. šaty! kozmetika)
@mobscene69 niekto 75km niekto 350 km a to je už horšie keď tam trčíš aj celý mesiac :/
@iwuss ze na jedlinkovej je luxus frajer mi vravel, takze pohoda aj bozeny nemcovej je v KE okej len daleko od TUKE...
@nikolbb nedohodli sme sa nijako dve sme upratovali a dve stale sedeli na prdeli ako princezne, ani raz kôš nevysypali, snažili sme sa o naznačovať, potom som už jednej povedala: "Vysypeš smeti?" Ona na to: "Je jedno kto ich vysype!" A ja: "Keď jedno tak to sprav!" No nedočkala som sa, jedna odišla na privát a tú druhú sme už ignorovali, lebo jej správanie bolo neúnosné...Ak budeš mať v pohode baby, ktoré chápu, že treba aj riť dvihnúť tak sa dá všetko a nie veci sa určite neberú osobné, ale nikdy nevieš ja som sa s tým nestretla teda...
S priemerom som sa dostala na oveľa lepší a nie hocijakým priemerom takže som hrdá na seba, že som za to dostala to, čo študenti Masarykovej za nič