Ako to funguje s produktami značiek Tesco, Kaufland, Billa atď.?
Existuje tovar, ktory ma nejaku značku, napr cookies keksy. A obchody maju aj to iste pod vlastnou značkou a lacnejšie.
To majú vlastnú výrobňu tych produktov, alebo ako to funguje?
Spravidla im to vyrába spoločnosť, ktorá sa venuje potravinárskej výrobe. A napríklad trochu upraví recept, aby to vyrábala pod značkou reťazca lacnejšie.
respektíve, niekedy ani neupraví recept, ale má menej prísne nároky na kontrolu kvality (tzn. ak sa podarí vyrobiť trošku nedosolený alebo trošku presladený výrobok, alebo vodnatejší alebo menej farebný ako by mal byť, aj tak sa môže predať, čo mnohé 'značkové' značky nedovoľujú) alebo lacnejší obal
Su to normalne produkty beznyh znaciek, ktore su prebalene.. napr. tesco smotany su od raja, parenice od beznych syrarni a marlenka je tiez ta klasicka a pod.
@5 Ano, súhlasil by som s týmto výrokom, že to takto zrejme bude ...lebo aj jogurty napríklad aj keď kúpim v klasickom ich obale Zvolenský a napríklad v Billáckom, tak je to vidno, že je to ten istý obal, len teda upravený do konkrétnych ich farieb, loga atď. ...alebo aj Rajo a mnohé iné ...ono sú to značky, len teda zrejme tam môžu byť nižšie kvalitatívne požiadavky, možno kontroly a častokrát si možno ani nenadhadzujú cenu za výrobnú značku ...mňa tak dosť prekvapilo raz čo som čítal, že značka Parkside (čo vyrába aj kutilské náradie) ževraj používa originál niektoré diely, čo používa aj Bosch (pre mňa profesionálna značka) ...tak asi niečo na tom pravdy môže byť, lebo mám jednu veľkú Parkside-ku vyše 1000W vŕtačku a to som dávno už dostal k Vianociam pekne v kufríku zabalená a už bude mať 8 rokov a šľape stále ako hodinky a to sa dosť narobila, častokrát miešala hutné farby, pomáhala pri všakovakom vŕtaní, vyvŕtala všetky diery tu v dome na vešanie obrazov, skriniek, políc atď. ...takže nepovedal by som, že niektoré aj reťazcové značky sú šroty, lebo čo mám všetko od Parksidu, tak všetko mi dlho slúži už ...možno používajú svoje plasty, ale súčiastky vnútri môžu byť kvalitné, akurát možno si neuplatňujú a nenavyšujú cenu za značku ako to robí Bosch, Metabo, Makita a iné.. ...ale už aj tá Makita sa snaží pomaličky približovať hobby kutilom a tiež už vyrába aj lacnejšie náradie ako kedysi ...kúpil som si tak minulý rok veľkú flexu a môžem sa čudovať za akú dobrú cenu bola, keď po odbalení som zistil, že Made In Romania ...takže lacná pracovná sila a rumunov zneužívajú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
respektíve, niekedy ani neupraví recept, ale má menej prísne nároky na kontrolu kvality (tzn. ak sa podarí vyrobiť trošku nedosolený alebo trošku presladený výrobok, alebo vodnatejší alebo menej farebný ako by mal byť, aj tak sa môže predať, čo mnohé 'značkové' značky nedovoľujú) alebo lacnejší obal