..vysokoškoláci ako dostávate informácie čo najrýchlejšie, čo najefektívnejšie a najzapamätateľnejšie do hlavy???
Ja sa niečo naučím a za 10minút neviem o čom to bolo..
tak helfnite ak máte dobrý spôsob...(ťaháky nerobím lebo to by som mala hotovú knih
všetko si prečítam raz... aspoň na prvý termín. je to lotéria. buď to na druhý deň napíšem a nebudem si to už o dva dni ani pamätať, alebo to nespravím a na druhý termín mám potom poctivejšiu prípravu
ale tak treba si uvedomiť podmienky v ktorých sa človeku najlepšie učí (osobne mám rád ticho a večer, aby ma nelákalo ísť von) a potom sa podľa toho zahlbovať do štúdia
Noo toto aj mne vŕta v hlave..škoda že zatiaľ nikto sem nedal niečo ozaj efektívne..ale vieš čo skús?ak máš kde, nahraj sa ako čítaš pomaly učivo a pri zaspávaní si to púšťaj...minimálne podvedome sa ti to ukladá...a cez deň si nájdi miesto kde ťa nič nerozptyluje a čítaj dookola..opakovanie matka múdrosti...lepšie plne sa sústrediť napr dve hod a dať si prestávku napr na krátke vyvetranie hlavy a pokračovať, ako zabiť pri tom celý deň a nevedieť z toho nič
ja som sa učil tak že začal som si čítať tému a hned som sa ju snažil aj pochopiť..je aj rozdiel v tom že čo sa učiš..ja som sa učil na fyziku tam je vela vecí čo musíš proste pochopiť...ale ak máš nejaký predmet ked su väčšinou texty a poučky tak si tu zložitu vec skus preložiť do vlastneho jazyka a tak sa to nauč...najdi si čo ti lepšie vyhovuje či potrebuješ pri tom hudbu alebo nie...ja napriklad neviem bez televizora ...to musí byť...a jedlo...nejaký text si aspoň 3 krát prečítam za sebou kým ho nejako nepochopím potom si to prejdem ešte v hlave a idem dalej...aj ja si myslím že nič neviem ked skončím...že som si to čítal nadarmo ale na skúške som dostal taký stres že som si na všetko spomenul
@tenagi : no to nie je zlý nápad len..1.nemám už tolko času aby som si to nahrávala a po2.nemám si to ani kde nehrávať..ale môže to byť dobré..ved nie nadarmo sú tie walkmany na jazyky alebo tak, nie?
podla mna je celkom ucinny sposob, ked si precitas jednu kapitolu a pak si aspon v kratkych poznamkach prepises na nejaky cisty papier obsah toho, staci v bodoch...mne to niekedy dost pomaha...no zvacsa to skonci tak, ze prve dve kapitoly si spravim a pak sa mi uz po precitani kapitoly nechce k tomu vracat...
ono asi kazdy ma svoj styl, niekomu staci raz precitat a vie, ale neviem, ci by sa taky medik zvladol naucit takym sposobom .. ja mam tiez taky styl, ze si casto vypisujem poznamky a este z tych si vypisem poznamky..ale to len ked je dost casu, tak to byva veeelmi zriedkavo a taktiez mi celkom pomaha, ked sa nahlas ucim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ale tak treba si uvedomiť podmienky v ktorých sa človeku najlepšie učí (osobne mám rád ticho a večer, aby ma nelákalo ísť von) a potom sa podľa toho zahlbovať do štúdia
..ale možno to skúsim
ja zas nemôžem mať večer lebo ma to skôr k spánku ťahá...ale dík za raduu