Je pravda že 17roční možu piť alkohol? nieže by sa ma to už týkalo ale zaujíma ma to..viem že takýchto diskusii je kopa ale ja sa stále nedočítala to hlavne...či si normálne možu kupiť alkohol a piť...a nič z toho nemajú ked ich aj nekto najde
a) predávať alebo podávať alkoholické nápoje alebo inak umožňovať ich požívanie
1. osobám mladším ako 18 rokov,
2. osobám zjavne ovplyvneným alkoholom,
3. v zdravotníckych zariadeniach s výnimkou kúpeľných liečební pre dospelých,
4. na zhromaždeniach /1/ a verejných kultúrnych podujatiach /2/ s výnimkou piva a vína,
5. na verejných kultúrnych podujatiach /2/ určených pre osoby mladšie ako 18 rokov,
b) podávať alkoholické nápoje alebo inak umožňovať ich bezprostredné požitie vodičom,
c) vstupovať do priestorov a vozidiel verejnej dopravy osobám zjavne ovplyvneným alkoholom, ak ohrozujú alebo môžu ohroziť bezpečnosť alebo plynulosť dopravnej premávky alebo prepravy, verejný poriadok alebo vzbudzujú verejné pohoršenie.
(2) Osoby maloleté do 15 rokov a mladistvé do 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky a sú povinné podrobiť sa orientačnej dychovej skúške alebo orientačnému vyšetreniu testovacím prístrojom na zistenie omamných alebo psychotropných látok.
(2) je Zmena: 214/2009 Z.z. s účinnosťou od 4.júna 2009.
Az na to ze dychovu mozeš dat az ráno, co sice bude kazdemu jasne ze si pil ale pravne ta nebudu moct stihat ak nenafukas a mas dobreho pravnika a krvne testy len so suhlasom rodičov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
..kvak..
neviem ja nesom právnik ani nechcem byť majú veľa učenia a ja som lenivý
alebo príde, ale nezažaluje
§ 2
Obmedzujúce opatrenia
(1) Zakazuje sa
a) predávať alebo podávať alkoholické nápoje alebo inak umožňovať ich požívanie
1. osobám mladším ako 18 rokov,
2. osobám zjavne ovplyvneným alkoholom,
3. v zdravotníckych zariadeniach s výnimkou kúpeľných liečební pre dospelých,
4. na zhromaždeniach /1/ a verejných kultúrnych podujatiach /2/ s výnimkou piva a vína,
5. na verejných kultúrnych podujatiach /2/ určených pre osoby mladšie ako 18 rokov,
b) podávať alkoholické nápoje alebo inak umožňovať ich bezprostredné požitie vodičom,
c) vstupovať do priestorov a vozidiel verejnej dopravy osobám zjavne ovplyvneným alkoholom, ak ohrozujú alebo môžu ohroziť bezpečnosť alebo plynulosť dopravnej premávky alebo prepravy, verejný poriadok alebo vzbudzujú verejné pohoršenie.
(2) Osoby maloleté do 15 rokov a mladistvé do 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky a sú povinné podrobiť sa orientačnej dychovej skúške alebo orientačnému vyšetreniu testovacím prístrojom na zistenie omamných alebo psychotropných látok.
(2) je Zmena: 214/2009 Z.z. s účinnosťou od 4.júna 2009.
ale ilegálne
A teda potom este ten, ze ked prepustite vazna, musite ho vybavit puskou a peniazmi a cestu .
ako je to fakt smutné keď vidím dievča čo má sotva nad 14-15 ale opité je na mraky...