Som v prvom semestri za vs ale zistila som ze ma to nebavi.rozhodla som sa studium ukoncit,neviem ako to povedat mame,tlacima do toho,bojim sa co bude dalej ako jej to rozumne vysvetlit,je taky striktny typ a to ze ma to nebavi a trapi nieje prenu dovod
"Mami keď budem na tej škole študovať, čo i len o týždeň viac, tak z trucu otehotniem a ujdem z domu s motorkárom! Toto chceš?!" ... Každá mama chce pre dieťa to naj .. mala by ťa pochopiť ak budeš nástojčiť a zvolíš si nejakú vhodnú alternatívu
Ver mi ak prechadzas a nebavi ta to rak radsej tam ostan.. Vzdy lepsie jak doma bez prace alebo makat pre sukromnikov za 370eur mesacne. Ale mna to ani nebavilo ani mi to neslo tak som odisiel..
Ja uz v podstate nemam nad cim uvazovat, uz som rozhodnuta ze odchdzam lebo v tom nevidim ani nijake velke uplatnenie co mi hovorili viaceri uz pred tym ale chcela som to aspon vyskusat a teraz na to doplacam,ale keby ti zasa nevyskusam vycitala by som ti to..naozaj uz neviem, pracu mam viacmenej v labaku vybavenu len mama to nejako nechce zobrat (
@dumbledore :d heh, lebo som si najprv myslelal, že to už 3.x zdoraznuješ danke, a to vždy nekomu inému.. @Malamrkva - viem coho sa bojiš, resp. preco tam nehceš byt - ale kludne tam môžeš studovat pomaly dalej, nikde nie je napísané, že to musíš ukončit za 3 roky, ani o minutu viac..
sa bojiš, že by si to nestihala, /nezvladala, nestačila na to..
ale sak dá sa to aj kus roztiahnut, a lepšie 4 roky, abo dokonca aj 5 (ale to už potom jako ext, popri nejakej praci, aspon čiastočný uvazok..)
..jako vôbec ne..
a tak bude aj tvoja mama spokojná, aaj ty nakonec, ked nakonec získaš ten vš stupen
ovšem, (týmto spôsobom) - bude to chcet .. - najma ten čas..
@passarinho nemyslim si ze ostavat tam ked ma to nenaplna nebavi dokonca ked mam k tomu az odpor vdaka niektorym ucitelom by bolo spravne,nastastie som to zistila relativne skoro, po ani nie 2 mesiacoch co nie je tak vela strateneho casu, neviem si proste predstavit ucit sa nasilu na 5 skusok potit krv ked ma to nebavi
nj, a najma si vybrat fakt dobrý, *poriadny obor, oblast študia..
(ne nejaké .."pseudohumanitné..)
v tích labákoch sa ti ale FAKT zide odborná, vš bio -chemia a pod..
(hej, aj ked je pravda, že zrovna tie chémie sú ozaj úplne najtazší obor, -y,
matfyz-/info je oproti nim lahký román na večery.. )
@malamrkva Ja viem ja som to mal tak isto. Proste Matika, fyzika 0 bodov u mna, elektrotechnika sme mali ucitela ze ani nekomentujem.. IT teoriu nas ucil perfektny ucitel ale teoria je k nicomu ak prax je mizerna.. a na IT praxi som vedel viac ako ucitel kedze bol cerstvy vysokoskolak. Ja som tiez odisiel v novembri. Proste som prestal chodit. Trochu som polenosil doma a od Januara som hladal prácu, za necelé 3 tyzdne som mal. Ale obisiel som aj par pohovorov kde proste chceli vysoku skolu a nezaujimalo ich to co vies. Taktiez na predavaca do znackoveho obchodu na oblecenie chceli aby si vyskladala nejake oblecenia, pytali sa ci ma zaujima moda, moj oblubeny navrhar, model/modelka.. proste jakeby som buzerant bol.. Ale oni proste chceli cloveka ktory tym zije.. Cize skôr sa uplatnis v tom co ta baví a co ti ide. aj ked to bude trosku tazsie take nieco najst.
Nepochopím. Veď na školu ideš z vlastnej vôle a z presvedčenia, že sa niečo naučíš. Neviem, prečo každý ťahá dotoho rodičov. Normálne ťa to prestalo baviť, veď to je akceptovateľné. Ale, nepochopím, prečo o tom rozhodujú rodičia, keďže ide iba o tvoju budúcosť. Ešte som sa nestretol s niekým, kto by sa obával názoru rodiča.
treba to mame vysvetliť ako to je... vravíš že prácu máš viacmenej istú tak nebude mať mama dôvod do teba rýpať že sedíš doma a nič nerobíš... ak ťa škola nebaví tak odíď... je to len na tebe... podľa mňa je dobre že si to skúsila a vôbec si nemyslím že ide o to že sa vzdávaš... prestať robiť niečo čo ťa nebaví nie je vzdávanie sa... proste len chceš robiť niečo čo ťa bude robiť šťastnou a bude mať pre teba zmysel... a to je (aspoň podľa môjho názoru) správne.... takže toľko.... nepoznám tvoju a mamu a neviem ako to vezme... ale myslím si že ak jej všetko vysvetlíš tak by to mala akceptovať....
ja asi koncim v tretom semestri. mam malo kreditov, nezvladam vyucujucich, hodnotenie (70% na E) a napor uciva nielen pocas skuskoveho ale pocas celého semestra. takymto tempom budem Bc. tak o 4-5 rokov. ak sa mi podari spravit na druhy pokus vsetky opakovane predmety, z ktorých su vsetky Ackove a prave tie najtazsie.
Ja by som povedal pravdu a netrapil sa tym, ze je striktny typ. Je to tvoj zivot, nemas sa ospravedlnovat, ale vysvetlovat. a rodicom treba vysvetlovat, lebo si myslia ze si neuvedomujes sirsie suvislosti, tak si to treba riadne premysliet a ukazat ze ano, vies co robis (hoc si tym nemusis byt ista)
ja som odisla po 3 tyzdnoch a som rada ze som to spravila,aj ked to bol divny pocit odpalit si cely scenar buducnosti behom jedneho dna. myslim ze je normalne ak si si vybrala skolu zle, ja som mala nieco podobne co pises, ze sice vies vsetky negativa danej skoly/odboru, z dialky to je vzdy menej zle a "treba to skusit aspon". no mohla som si tu skusenost aj usetrit
a co sa rodicov tyka, si dospela predsalen a neplanujes sa valat doma takze nejaky technicky problem tam neni ale snaz sa im vysvetlit a dat ten pocit ze to neni vzdavanie ani lenivost a ze chces si vybrat dobre teraz.
Touto situáciou si prešla podľa mňa tretina vysokoškolákov, aspoň čo poznám, takže jej hlavne vysvetli, že to nie je nič výnimočné. Ak plánuješ ísť na inú školu od septembra tak by to mohla nejako predýchať. radšej zabiť jeden rok ako potom ľutovať celé roky, že si sa len trápila a vyštudovala si niečo čo neznášaš...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
mňa v prvom semestri tiež nejak nebavila škola , ale vedela si prečo tam ideš nie? nejaký ciel alebo tak? vytrvalosť a trpezlivosť.
@dumbledore :d heh, lebo som si najprv myslelal, že to už 3.x zdoraznuješ danke, a to vždy nekomu inému..
@Malamrkva - viem coho sa bojiš, resp. preco tam nehceš byt - ale kludne tam môžeš studovat pomaly dalej, nikde nie je napísané, že to musíš ukončit za 3 roky, ani o minutu viac..
sa bojiš, že by si to nestihala, /nezvladala, nestačila na to..
ale sak dá sa to aj kus roztiahnut, a lepšie 4 roky, abo dokonca aj 5 (ale to už potom jako ext, popri nejakej praci, aspon čiastočný uvazok..)
..jako vôbec ne..
a tak bude aj tvoja mama spokojná, aaj ty nakonec, ked nakonec získaš ten vš stupen
ovšem, (týmto spôsobom) - bude to chcet .. - najma ten čas..
(ne nejaké .."pseudohumanitné..)
v tích labákoch sa ti ale FAKT zide odborná, vš bio -chemia a pod..
(hej, aj ked je pravda, že zrovna tie chémie sú ozaj úplne najtazší obor, -y,
matfyz-/info je oproti nim lahký román na večery.. )
a co sa rodicov tyka, si dospela predsalen a neplanujes sa valat doma takze nejaky technicky problem tam neni ale snaz sa im vysvetlit a dat ten pocit ze to neni vzdavanie ani lenivost a ze chces si vybrat dobre teraz.