Napiste ako u vas prebiehalo davanie darcekov na vianoce ked ste boli deti a ako vam rodicia odpovedali na vase otazky ohladom logiky za celou vecou s jeziskom
My sme po veceri chodili skryt sa so sestrou a tatkom do inej izby, kym bude jezisko davat darceky a mamka tam jeziskovi sla pomahat. Potom zazvonil na zvoncek a mohli sme tam ist.
Teraz nerozumiem ako mi mohlo neprist divne ze mamka ho vpoho vidi a vobec som sa jej asi nepytala ako vyzera atd, alebo ju nepoziadala aby ho vyfotila
my sme pred večerou zavreli dvere v obývačke, že nech príde ježiško a donesie darčeky, zatiaľ sme sa išli kúpať a chystať potom keď sme sa nachystali, bol zrazu v obývačke zapnutý stromček, tak sme otvorili dvere a júú, boli tam darčeky
@h8u no, mama sa pri tom vždy trochu zdržala, ale to by mi dodnes nepripadalo nejako podozrivo, keďže vždy keď niekde ideme, tak v poslednej chvíli začne hľadať kľúče, techničák, tašku ale myslím, že sme to nejako nepitvali. akurát raz sme nechali mikulášovi na podpis taký formulár a ráno sme na ňom našli taký zmrznutý podpis
my sme chodili na Štedrý deň na cintorín sa pomodliť za zosnulých a starká záhadne vždy práve vtedy musela vyprážať rezne potom za nami pribehla a keď sme sa všetci vrátili naspäť, už tam boli darčeky
naši si to hlavne strašne skomplikovali, lebo si vymysleli, že on nosí ešte aj stromček v noci pred štedrým dňom, takže ho vždy neskoro do noci zdobili
a potom, keď mi začínalo byť toto celé podozrivé, tak natočili akože sa tam zrazu zjavil ten strom, ale to už som mala dosť rozumu na to, aby som takýto jednoduchý filmový trik prekukla
Chodili sme s ocinom prejsť sa do lesa aj so psom a sú to najkrajšie spomienky vtedy bolo na Vianoce vždy veľa snehu a mamina zostala doma s tým že ozdobuje stromcek/pečie/nechce sa jej, už si nepamätám
nooo my sme proste mali stedrovecernu veceru a potom sa mama vyparila ku koncu a potom sme prisli do obyvacky a boli tam darceky, premyslam preco mi to neprislo nikdy divne? !
My sme sa isli navecerat a po vecery sme sa isli pozriet ci uz chodil jezisko.
Ja som velmi dlho nechapala ako je mozne ze darceky davaju oni, ked sme boli cely cas vsetci traja v kuchyni. Fakt, posledna som vzdy odisla od stromceka ja a aj k nemu od stola prva prisla!
U nas to fungovalo po veceri tak, ze sme vsetci az na mamcu isli na dvor ohnostrojom akoze "privolat" Jeziska, nech ku nam trafi a zatial to ona vsetko nachystala . Otazky si nejako nepamatam, akurat teda jednu situaciu, ked sme mali prvy aj poslednykrat original kupeneho kapra vo vani este plavajuceho (mohol som mat zo 5 rokov) a ja som ho ako male decko chodieval casto okukovat az raz z tadial zmizol. A veeeelmi dlho som veril tomu, co mi nasi povedali, ze cez odtok vo vani ten obrovsky kapor vyplaval prec :x
My sme chodili na Vianoce k starkým... Starký bol ťažko chorý a už v podstate ležiaci v posteli, tak sme mu vždy potom ako sme sa najedli zaspievať vianočné koledy (kým sme spievali tak tam naši dali darčeky... )
@5 áno, mama nás napríklad kúpala a otec vyprážal kapra, medzičasom sa prestriedali v kúpelke, to ako dieťa ešte nepostrehneš a nepotrebuješ logické argumenty
My sme trávili Vianoce vždy o babky celá rodina a keď sme dovečerali, tak dedo povedal, že nech ideme do izby, lebo príde Ježiško a nesmieme ho vidieť. Samozrejme, že som tomu veril a tak sme so sestrou šli do spálne aj spoločne s mamou a babkou a tam vyčkávali. Celé to bolo také tajomné, magické a aj som sa trochu bál. Zo spálne som vyzeral aj z okna či neuvidím sane a sobov.
No a dedo s otcom zatiaľ poukladali darčeky pod stromček a keďže dedo bol aj kostolník, tak kadidlom zasmradil celú izbu (akože to mala byť vôňa Ježiška) a potom zazvonili so zvončekom a vyšli sme. Ako som písal, tak to celé bolo také tajuplné a nepochopiteľné pre mňa a kým som bol v izbe cítil som obrovský rešpekt a strach pred Ježiškom, že ho proste nemôžem uvidieť. Boli to veľmi pekné časy až neskôr staršia sestra už do izby so mnou chodiť prestala a všetko mi to povedala a to čaro sa vytratilo.
My sme chodili pozerať von či neuvidíme zlaté prasiatko a potom zazvonil zvonček a v obyvke boli darčeky.. a nepotrebovala som argumenty, dokonca keď v škole decká hovorili že darčeky dávajú rodičia tak som si myslela že akí sú blbí
ako čítam všade sa zvoní zvončekom
u nás sme večerali v kuchyni a stromček bol v obývačke, no a rodičia v priebehu večere sem tam odišli, že na záchod a tak.. a potom ocko zazvonil a mohli sme ísť raz to spravil nejako cez mobil, že zvonček zvonil v obývačke a všetci sedeli v kuchyni, no mágia
raz ma mama zatvorila na záchode a prikázala mi tam ostať až kým nezazvoní zvonček ale to bolo myslím že len jeden rok, samozrejme som vedela, že to ona nosí darčeky. a vôbec si nepamätám či som vôbec niekedy verila na ježiška tak reálne, skôr to bol taký milý zvyk písať ježiškovi a tak
@kaiserchief1 veľmi smutný príbeh ale tiež som sa musel skryť s jedným rodičom a bratom vždy do izby a potom druhý rodič behal po celom byte a sušťal s darčekmi , fakt nenápadné , potom sme sa na tom s bratom smiali o pár rokov neskôr , keď už sme všektko pochopili ako to asi prebieha
Do obyvacky, kde bol stromcek sme v podstate na stedry den poobede ani nejak nechodili, boli sme vzdy len v kuchyni / nasej izbe, a po veceri sa vzdy tato zdvihol od stola, ze ide na wecko alebo kam, a z chodby pri obyvacke vzdy zazvonil a robi to doteraz, aj ked sme uz vsetky velke, take zlate mi to pride
u nás to bolo tak, že keď sme dojedli polievku, mama akože chystala hlavné jedlo a my s ocom sme si išli púšťať prskavky. keď sme prišli do kuchyne najesť sa, videli sme z chodby zapnuté svetielka na stromčeku (v obývačke) a podľa toho sme vedeli, že už prišiel ježiško.. kto dojedol, ten si mohol ísť rozbaliť darčeky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Teraz nerozumiem ako mi mohlo neprist divne ze mamka ho vpoho vidi a vobec som sa jej asi nepytala ako vyzera atd, alebo ju nepoziadala aby ho vyfotila
a potom, keď mi začínalo byť toto celé podozrivé, tak natočili akože sa tam zrazu zjavil ten strom, ale to už som mala dosť rozumu na to, aby som takýto jednoduchý filmový trik prekukla
Ja som velmi dlho nechapala ako je mozne ze darceky davaju oni, ked sme boli cely cas vsetci traja v kuchyni. Fakt, posledna som vzdy odisla od stromceka ja a aj k nemu od stola prva prisla!
My sme trávili Vianoce vždy o babky celá rodina a keď sme dovečerali, tak dedo povedal, že nech ideme do izby, lebo príde Ježiško a nesmieme ho vidieť. Samozrejme, že som tomu veril a tak sme so sestrou šli do spálne aj spoločne s mamou a babkou a tam vyčkávali. Celé to bolo také tajomné, magické a aj som sa trochu bál. Zo spálne som vyzeral aj z okna či neuvidím sane a sobov.
No a dedo s otcom zatiaľ poukladali darčeky pod stromček a keďže dedo bol aj kostolník, tak kadidlom zasmradil celú izbu (akože to mala byť vôňa Ježiška) a potom zazvonili so zvončekom a vyšli sme. Ako som písal, tak to celé bolo také tajuplné a nepochopiteľné pre mňa a kým som bol v izbe cítil som obrovský rešpekt a strach pred Ježiškom, že ho proste nemôžem uvidieť. Boli to veľmi pekné časy až neskôr staršia sestra už do izby so mnou chodiť prestala a všetko mi to povedala a to čaro sa vytratilo.
u nás sme večerali v kuchyni a stromček bol v obývačke, no a rodičia v priebehu večere sem tam odišli, že na záchod a tak.. a potom ocko zazvonil a mohli sme ísť raz to spravil nejako cez mobil, že zvonček zvonil v obývačke a všetci sedeli v kuchyni, no mágia