Ako velmi si strážite súkromie napr tu na birdzi alebo inde na nete ?
robí vám problém písať detailnejšie o vašej práci, škole , nepridávate fotky s inými ludmi , nepíšete príliš osobné veci alebo práve naopak? ako to beriete?
v minulosti mi to vobec nerobilo problem, teraz uz som z toho tak nejak "vyrastla" a ani sem uz nedavam 3/4 obsahu co davnejsie, to zas kvoli ludom co nemaju vlastne zivoty a maju potrebu prenasledovat inych a screenovat si vsetko na kazdej jednej stranke kde sa clovek objavi
ja sem pisem teda dost malo toho, niekedy ma to aj mrzi ked vidim ze su tu vcelku fajn ludia a ja takmer nikoho z nich nepoznam ale vacsinou mi je to jedno a chodim sem len ked sa nudim alebo si chcem oddychnut od ucenia
fotky som tu mala, no vymazala som ich ale nevylucujem moznost ze ich niekedy znovu pridam
a co sa tyka veci ktore tu o sebe pisem, tak vsetko je pravda, ale nepisem uplne sukromne a osobne veci, tie si nechavam pre seba keby nahodou predsalen sme na internete a birdz aj napriek tomu ze je tu dost v pohode ludi ma plno noliferov a ludi, ktori si svoj zivot zakladaju iba na anonymnej slave. takze som da sa povedat aj opatrna... foto s inymi ludmi by som sem zrejme nepridala, ja by som taktiez nechcela aby niekto zdielal moje fotky
kedysi som tu pôsobila aktívne ... blogy, plný album fotiek .. z výletov, s kamarátmi ... ale potom birdz poslúžil jednej chorej žene ... aby mi ukradla identitu .. a stala som sa obeťou kyberšikany ... odvtedy som sa dosť zmenila .. a už nie som ani na fb (resp už dva roky tam nechodím ... a stále si dávam pozor ... mám birdz rada, ale už sa tu necítim bezpečne ... a naučilo ma to strážiť si viac súkromie ... resp nevpúšťať do neho žiadnu chorú myseľ ... opatrnosti nie je nikdy dosť ... ale birdz mi v tom strašnom období aj veľmi pomohol ... admini .. Tomáš ... som za to veľmi vďačná
Fotky nepridávam, takže samozrejme ani druhých osôb, často používam Birdz na to, aby som sa vyrozprávala alebo podelila o nejaký zážitok, skúsenosť, poradila sa... práve preto, že ma tu takmer nikto nepozná, napríklad fb používam iba na správy a iné siete ani nepoužívam.
A hoci som tu viac-menej anonymná, s trochou snahy som veľmi ľahko vypátrateľná, lebo napr. okolo mena, školy a tak nerobím extra tajnosti
Viac-menej som tu anonymne, málokto by priradil môj profil ku mne. Nemám tu žiadne podrobné informácie a podľa samotnej profilovej fotky ťažko...(i keď by sa dalo)
Nemám fotku, ale to ostatné o mne je pravda, nepretvarujem sa, ale neočakávam, že tu budem lepší človek a že ma budú chváliť, ja tu hľadám pochopenie, no skôr od samého seba, aby druhí nahliadli do súkromia, ale nemohli ma veľmi ovplyvniť, aby som mal veci pod kontrolou. Nehanbím sa za svoje názory, no v živote som sa mnohokrát stretol s nenávisťou a aj bitkou za to, čo som si myslel, že som vyjadril opačný názor a videl som, ako hanili iných za "nesprávne" názory. Že ľudia v sebe dusia predsudky a fotkou by som všetko pokazil.
preco sem davat fotky seba kludne vam opisem ako vyzeram ostatne je na predstavivosti ,ale podporujem zeny a dievcata nech sem davaju hlavne v lete ,napiseme slusny koment .A svoje sukromie si strazim tak ako aj ostatny, nikto tu nema o sebe tolko aby sme ho mohli stalkovat v krikoch
emocionalne vyvratky v blogoch za osobne informacie nepovazujem a inak vsetko riesim v private messages ani na fb skoro nic nedavam. aj tak koho by to zaujimalo? ktori su do toho zainteresovani sa o tom mozu pobavit aj v group chate a nie na mojej nastenke
co mi pripomina jedna spoluziacka si dala na fb status o svojej celulitide na zadku ktovie ci este perli po tej prihode som ju vymazala
Tu nepridávam vôbec súkromné údaje a prakticky ani na fb (na fb nemám ani profilku, ani titulku, ani nič nezdielam (v podstate nejde o súkromie, ale o to, že ja mám fb na chat, nie na to, aby som tam pridával svoje fotky. )
mozem tu napisat to o com sa mi nechce hovorit,to mi vyhovuje,alebo nieco co ma trapi...nerobi mi problem napisat svoj nazor.je uzitocne si to citat (niekedy),ze ako vidi okolie danu temu.nemienim tu verejne zdielat osobne udaje o tom kde studujem,robim,zijem,to su sice veci,kt.ma na inych zaujimaju niekedy,ale co ja viem,chcem byt anonym (v sprave som uz napisala aj to,ale to uz neurobim,nechce sa mi az tak rozoberat tieto veci cez net,plus to s anonymitou,ale tak dana osoba je fajn).
Nemam problem pisat o sebe, mam zivot zariadeny tak, ze cokolvek co napisem je velmi tazke pouzit proti mne, ale tam kde treba pouzivam Signal IM, decentralizovane technologie a enkryptovany email.
svoje súkromie si veľmi strazim...da sa povedať že až príliš ... nepouzivam profilovky velmi,fotiek mám na nete malo, nepoužívam reálne meno...
všetko čo kedy dám na birdz,fb alebo akúkoľvek sociálnu siet,sú čisto iba informácie ktoré mi nevadí zdieľať absolútne s kazdym clovekom
hovorím/píšem ľudom to, čo mi nijako nemôže ublížiť
čiže fotky s inými ľudmi pridávam ale nie také, kde vidno, kde bývam atd..
nepíšem o rodine, o nej ani extra nehovorím
a proste také tie personal information ako čísla, adresy atd nevedia skoro ani moji spolužiaci
Na birdzi som anomym, na fb pridávam minimum fotiek a statusov, väčšinou sú to len moje komentáre k nejakej udalosti/situácii, mám uvedené mesto, školu, ale nie robotu, narodeniny, rodinný stav, v priateľoch zopár ľudí
na Birdzi zdieľam asi všetko,niekedy to aj ľutujem,ale tak čo už...a na FB vôbec, neviem prečo ale je jednoduchšie sa otvoriť takto pred cudzími ľudmi ako pred tými čo poznám
nestrážim ,šak som neni žiadna známa osobnost ani nič,do novín sa to nedostane ...a aj tak nežijem na SVK a s vysokou pravdepodobnostou ani nikdy už nebudem
Nakolko tu nikto nepozna moju identitu tak sem mozem napisat hocico...a zas...pochybujem ze keby som povedala skade som, kam chodim do skoly ako sa volam, tak by si niekto dal tu namahu aby to zistil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Inak o sebe nemám problém hovoriť, ale o niekom inom by mi prišlo asi blbé.
fotky som tu mala, no vymazala som ich ale nevylucujem moznost ze ich niekedy znovu pridam
a co sa tyka veci ktore tu o sebe pisem, tak vsetko je pravda, ale nepisem uplne sukromne a osobne veci, tie si nechavam pre seba keby nahodou predsalen sme na internete a birdz aj napriek tomu ze je tu dost v pohode ludi ma plno noliferov a ludi, ktori si svoj zivot zakladaju iba na anonymnej slave. takze som da sa povedat aj opatrna... foto s inymi ludmi by som sem zrejme nepridala, ja by som taktiez nechcela aby niekto zdielal moje fotky
A hoci som tu viac-menej anonymná, s trochou snahy som veľmi ľahko vypátrateľná, lebo napr. okolo mena, školy a tak nerobím extra tajnosti
co mi pripomina jedna spoluziacka si dala na fb status o svojej celulitide na zadku ktovie ci este perli po tej prihode som ju vymazala
Praca/financie to si strazim, obcas mam paranoje a riesim veci cez Tor
» i.imgur.com/WmRwjI3.gifv...
všetko čo kedy dám na birdz,fb alebo akúkoľvek sociálnu siet,sú čisto iba informácie ktoré mi nevadí zdieľať absolútne s kazdym clovekom
čiže fotky s inými ľudmi pridávam ale nie také, kde vidno, kde bývam atd..
nepíšem o rodine, o nej ani extra nehovorím
a proste také tie personal information ako čísla, adresy atd nevedia skoro ani moji spolužiaci
Vzdy, ked ides niekomu napisat, pouzijes jeho verejny kluc, ktorym podpises svoju spravu. On svojim sukromnym klucom tuto spravu dekryptuje. A naopak.