Na STU strojnícku sa pri prijímaní pozerá na priemer a prijímajú podľa priemeru. Prakticky však na STU prijmú asi absolútne všetkých minimálne na odvolanie.
všade tam, kde ich zaujíma priemer, vieš robiť prijímačky (myslím si, snáď nehovorím kokociny) takže tie dobré známky ti niekde vedia pomôcť... no nie všade :ehm:
@zirafkaadka to je oveľa väčšie + ako sa len všetko nabifliť.. Lebo ak máš logické uvažovanie, tak učivu chápeš a síce si ho možno nepamätáš až tak podrobne, ale pamätáš si ho veeeľmu dlho. Ale tí čo sa vedia len nabifliť, si ho pamätajú len pomerne krátko
I keď napr. sestra, tej matika nikdy nejako nešla ale tiež dokázala dať STU ale to bolo tak, že jej z učivom stále musel niekto pomáhať a neustále bola v knihách a strese
čo ja viem... ja som sa strednej bola rada, keď som sa odstala do ďalšieho ročníka, podala som si prihlášku na dve školy- na jednu kde berú ohľad iba na prijímačky, a na školu bez prijímačok. samozrejme že ma zobrali tam, kde sa hľadelo na známky, a k tomu všetkému na odbor brali iba 25 ludí... nechápem, ale som rada
no tak takmer nikde, v mojom prípade jedine na STU, do čiech na to absolútne nepozerajú, ani odo mňa nechceli vysvedčenie (na muni a cuni)..bývalá spolužiačka mala priemer 1,0 za celú strednú, dávala prihlášku na biológiu na UK ako poistku, myslela si, že postup istý, ale musí robiť skúšky a na niektorých školách pomôžu rôzne olympiády a také veci, ale to už asi neskoro
šak veľmi individuálne a myslím si že jedine pri prijímacom konaní, a to už máš individuálne pri každom odbore napísané či a ako veľmi sa berú do úvahy.
mne napríklad stačilo prejsť a mať dobré známky z predmetov čo som mal rád fyzika matematika elektrotechnika informatika inak je to normálne ak som zmaturoval z angličtiny bez učenia na 2 a zo slovenčiny na 4 ? ja som sa učiť na tú ústnu obsahy povinného čítania a vytiahol som si bibliu v piči som bol že čo ona že kto to napísal a preložil do slovenčiny ja reku že sak biblia tú napísal boh nie ? a neviem preložili si ju ľudia ale viete ja nechodím do kostola mne toto nesadne moc špatne namna pozrela ty máš štastie že si napísal sloh a tak dobre opísal test za 4 a nech ta už nevidím xD
Mne brali do úvahy aj prijímačky a za známky sa pridávali body... ale veľa ľudí nedostalo moc bodov za známky a test napísali super, takže to môže akurát tak len pomôcť. Treba si sledovať na portáli VŠ, lebo niekedy to skrátka zmenia a prijímajú len na základe známok a niekedy zrazu drbnú prijímačky
Na väčšinu škôl,najmä českých sa už známky neberú.Riešia sa prijímačky ,maturita a testy všeobecných predpokladov.
Snažím sa v predmetoch v ktorých budem pokračovať a jazykoch lebo tie budem potrebovať určite
pri dnešnom prijímacom procese na väčšinu VŠ už formálne absolútne nezáleží na známkach zo strednej na koľko známky sú subjektívnym hodnotením a VŠ sa radšej orientujú podľa ich prijímačok avšak netreba zabudnúť, že vďaka tvojim dosiahnutým známkam by si mala mať určité vedomosti potrebné na úspešné prijímačky, preto píšem, že formálne na tom nezáleží
naozaj nedá mi nereagovať na niektoré komenty, nechápem ako niektorí z vás majú zakomplexovanú myšlienku, že všetci jednotkári/kockáči/bifloši nevedia logicky uvažovať a len sa všetko nabiflia??? ako sorry, áno poznám aj takých ale prosím vás nehádžte všetkých do jedného vreca! ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
@mm47 Maťooooooooo!
I keď napr. sestra, tej matika nikdy nejako nešla ale tiež dokázala dať STU ale to bolo tak, že jej z učivom stále musel niekto pomáhať a neustále bola v knihách a strese
Takže buď na seba hrdá a ego hore
ďalej ti treba už len vedomosti, nie známky.
Snažím sa v predmetoch v ktorých budem pokračovať a jazykoch lebo tie budem potrebovať určite
naozaj nedá mi nereagovať na niektoré komenty, nechápem ako niektorí z vás majú zakomplexovanú myšlienku, že všetci jednotkári/kockáči/bifloši nevedia logicky uvažovať a len sa všetko nabiflia??? ako sorry, áno poznám aj takých ale prosím vás nehádžte všetkých do jedného vreca! ďakujem