Otec je 5krat starsi ako syn. O dva roky bide otec rkrat starsi ako syn. Kolko rokov ma teraz otec a kolko syn? Ma to byt podla rovnice ako to vyriesite prosim vaaas?
20 minut skladam rovnice, ani picu, potom sa na minutu zamyslim a uplne jednoducho, foter ma 30 syn 6 za 2 roky bude mat syn 8 a foter 8x4=32. Naco na toto rovnicu preboha??? Toto sme na pytagoriade z hlavy riesili ked som mala 11.
@notme um... toto je maturantsky priklad normalne jak som to vymyslela tak som prisla na to, ze presne toto sme mali na cviceniach niekedy 2 tyzdne dozadu
@staphylococcus toto by som uznal ako maturantsky priklad len v pripade, ze by trebalo napisat postup. lebo na odpoved pride kazdy, zato zostavit rovnice uz taka sranda nebola. ale normalne ma to vyviedlo z miery, teraz neviem, ci som ohlupol, vysiel z cviku, alebo mi uz drbe z kodenia. asi by to chcelo pauzu, no
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
nech skladam rovnice ako chcem, ani pici mi to nevychadza neviem ci je to smiesne alebo smutne.
y + 2 = 4 (x + 2)
hura, nasiel som to, toto vychadza! ale sranda, ze s matikou na vyske nejake vazne problemy nemam, zatial co na matike zo zs sa takto zaseknem
(ale takato "pytagoriadova" mi staci