ked som bola malá (mimochodom bola som nimi posadnutá, moja oblúbená zábava) hovorila som im tak ako sa to píše teda puzzle
a teraz radšej pazl ako pucle čo znie podla mna hrozne
@etelnair kedysi som sa hádala s jednou slovenčinárkou, ako sa to vyslovuje, a ona mi furt pchala pod nos analógiu z pizzou, vraj sú tie slová rovnakého pôvodu a mali by sa rovnako čítať. tak som si z toho odôvodnila, že vyslovovať pajzu pajza je blbosť, tak som začala vyslovovať puzzle podobne.
akurát teraz si kukám nejaké vysvetlenia od múdrych ľudí a vraj to žiadnu súvislosť nemá a malo by sa to vyslovovať správne pazl. nuž, jazykoveda je sranda kus.
@etelnair vraj sa mali obe čítať po taliansky s c. teraz som čítala že je to blbosť, lebo puzzle nie sú z taliančiny.
pazl a pajza (inak to slovo tu bude za chvíľu hit, vsaď sa ) mi boli vždy vysvetľované ako príklad nezmyselnej výslovnosti, ktorá sa nemá používať. ja som sa nad tým nikdy hlbšie nezamýšľala ale som rada že sa bavíte v takejto nočnej hodine
Pacle predsa take ste este nepocula asi, dovolim vam po mne opakovat ne ale ked som mala 13, strasne som sa na tom kosila, ze som spojila vyslovnost pazl a pucle do pacle lebo sa mi nepacila ta nerovnost vo svete, ze existuj dve moznosti a nikde neni napisane kde ktore ako vzniklo tak som si nevedela vybrat.
@etelnair jasné že nečítal, lebo to je hovadina. ja som to len mala oddávna zafixované ako príklad blbej výslovnosti, nemala som akosi potrebu riešiť analýzu nezmyselnej hovadiny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
a teraz radšej pazl ako pucle čo znie podla mna hrozne
akurát teraz si kukám nejaké vysvetlenia od múdrych ľudí a vraj to žiadnu súvislosť nemá a malo by sa to vyslovovať správne pazl. nuž, jazykoveda je sranda kus.
pazl a pajza (inak to slovo tu bude za chvíľu hit, vsaď sa ) mi boli vždy vysvetľované ako príklad nezmyselnej výslovnosti, ktorá sa nemá používať. ja som sa nad tým nikdy hlbšie nezamýšľala ale som rada že sa bavíte v takejto nočnej hodine