@nobile ako hovori @najivna .. moze trvat mesiace kym ju to prejde..takze na hocijake kaleraby co jej budes tlacit do hlavy aby si to urychlil...nehrozi
"že Ty si brala vzťah vážne, to Ti slúži ku cti. ale nezhadzuj sa už sama pred sebou a pred blízkymi tým, že trúchliš za takým kokotom. áno, bol to kokot. všetci si to mysleli, kľudne sa od hocikoho dožaduj úprimnej odpovede a potvrdí čo vravím. bol to kokot a neprislúcha mu tá česť, aby si sa preňho trápila."
Je celkom jedno akej je on povahy, keď ho takto veľmi ľúbi a očividne je na ňom závislá.. To prejde.. Ako osýpky.. Proste ju ignoruj.. Svoj pohľad na vec jej nenanútiš.
...Ludia, ale ja vazne neviem co je na tom take tazke ?
Keby mali normalny vztah, ale ich vztah bol totalne chory... Len doma sedeli nikam nechodili, on ju nikam nepustal, ked sa vraj len kamosovi pozdravila uz jej robil cirkus a citovo ju vydieral... !!!
Mala by byt rada, skakat stastim, ze je volna a ma zivot pred sebou...
Ako ja som osoba, ktorej to je skoro uplne v pazi, kebyze mi to nie je sestra a dvojca dokonca, ani by som sa nestaral, ale takto ma to jemne skrie, ako sa trapi
@nobile To vieš, láska. Veď chúďa zaslepené, proste je jej to ľúto a dám pravú ruku (som ľavák) na to, že si myslí, že je to dokonca jej chyba. A keďže sú tam tie ružové okuliare, naozaj pomôže len čas.
Tak ako tu bolo spomenuté, dohoď jej niekoho lepšieho
Keď si takto žena v depresii vyberie chlapa tak to dopadne dvoma spôsobmi:
Horší - bude stále myslieť na starého a nebude môcť naňho zabudnúť (lenže predpokladám že teraz aj keby porovnávala tak by zistila že nový je oveľa lepší)
Lepší - ten nový bude pre ňu ako princ čo ju zachánil z pekla a v priebehu týždňa sa beznádejne zamiluje
Ženy sú sprosté bytosti, nevysvetlíš jej to. Pravdepodobne ju to o nejaký ten piatok prejde a potom si nájde podobného debila. Na tvojom mieste by som sa teraz nezaoberal vysvetlovať jej aký bol debil a že je dobré, že už niesu spolu. Skôr by som jej dal najavo, aká je to výnimočná baba a možno s ňou zažil nejaké zaujímavé zážitky, výlety. Proste nech dostane do hlavy aj niečo iné a stále nemyslí len na to...
ja si myslim ze by potrebovala zvysit sebavedomie lebo zjavne ma na lepsieho a aby sa to v buducnosi neopakovalo...urcite jej nevysvetluj ze to bol debil lebo po chvili na to pride sama skor sa ju snaz priviest na ine myslienky zobrat ju von a tak to pojde rychlejsie
ako? no ze najlepsie bude ak bude mat novy objekt ona. ze sa bude moct zamerat na niekoho ineho, takze bude najlepsie ak jej niekoho dohodis ak sa da, kebyze to ma velmi dlho trvat, chapes mozno ze je sama bez kamosov a teraz sa nema kam "zaradit", musi najst nieco nove tak jej skus nejak pomoct.
Keď som sa rozišla s bývalým, revala som, smútila som, všetci mi vysvetľovali, že to bol zlý človek (ešte aj jeho vlastná mama), pripomínali mi, ako som sa pri ňom trápila, ale ja som len plakala a plakala.
A potom kdesi čosi som prestala To prejde, fakt to chce len čas. Dôležité ale je, aby chodila medzi ľudí, nech nesedí doma (možno nakoniec narazí na nejakého príjeného junáka).
nevysvetlis, to prejde...chce to len cas...10dni je kratka doba ...najlepsie by bolo zohnat lepsiu nahradu a hned na dotycneho zabudne..."klin sa klinom vybija", nevies?
nechaj ju tak,alebo jej vysvetli ,že nemali pekný vzťah ,že si ju nezaslúžul ,že nevieš čo na nom videla ,že je lepšie ,ked sa rozišli ..apeluj na jej zdravý rozum a neprejde ju to síce,ale nebude už taká plačlivá ...a nájdi jej náhradu to vždy pomáha ako povedali už vyššie ..klin sa klinom vybíja
Kamarátka keď sa rozišla s chalanom, ktorý ju x-krát napadol keď bol opitý, po nejakom mesiaci, čo boli spolu a celý čas sa pri ňom triasla od nervov, tak sama seba ešte asi dva týždne po rozchode (rozišiel sa on s ňou) si stále myslela, že on ju miluje...ale on bol debil, stále sa s ňou stretával, keď ho zavolala, a tým trpela ešte viac...počas tých dvoch týždňov si zobrala chľast, odišla z domu na most, tam vypila pol litra tvrdého asi za pol hodinu a dorezala si zápästie...ten chalan jej volal a keď mu povedala, čo spravila, on ju zložil.
Môj názor...príď za ňou, daj jej najavo, že sa o ňu bojíš, ale nie tak že "ako to vyzeráš preboha, stále tu reveš, kto to má počúvať". Povedz jej, že ťa bolí pozerať na ňu, ako sa trápi. Že je tvoja sestra a ty chceš, aby bola šťastná, že si smutný z toho, že sa trápi. Že má klapky, je zaslepená a nevidí, že vlastne sa stalo najlepšie, čo sa mohlo stať, že ju využíval, zaobchádzal s ňou ako s handrou a to si ona, úžasná baba, absolútne nezaslúži. Vymenuj jej veci, ktoré jej robil a nie sú normálne, povedz jej, ako to má v normálnom vzťahu vyzerať (že muž ženu nemá držať pod papučou, že jej nemá veci prikazovať a zakazovať, že si majú veriť a keď jednému na tom druhom záleží, tak mu nebude robiť napriek atď...). Počúvaj, buď kľudný, ukáž jej, že ťa to trápi a daj jej najavo, že normálni chlapi so ženami zaobchádzajú inak.
Ak to nezaberie, tak sa snaž s ňou, ako bolo už vyššie spomenuté, tráviť čas tak, aby na to nemyslela...rozosmievaj ju...zober ju za priateľmi (aj jej priateľmi).
To s tou náhradou by som nechala na ňu. Keď sa bude cítiť na ďalší vzťah, bude to super, ale to musí vycítiť ona...nedá sa "nájsť jej niekoho". Lebo to môže viac uškodiť, ako pomôcť. Každý potrebuje nejaký čas na rekreáciu, a každý potrebuje inak dlhú dobu.
A to, že si myslí, že to bola jej chyba? Nikto nepoznáte, ako je to so ženami, chlapmi a počítačmi?
Keď sa počítač pokazí, chlap doňho kopne a povie, že je to starý črep.
Žena sa pýta sama seba, kde spravila chybu, že nefunguje...
@nobile laska je slepa. on moze byt ten najdebilnejsi kokot pod slnkom a okolo nej behat 10 najkrajsich chlapov sveta, ale ona chce len toho svojho ex. ze? ..... povedz jej, ze je krava sprosta. ze nech nereve nad tym kktom, ale nech si uziva leto (festivaly, kamosi) .... a zober ju s kamosmi von a tak. pomozes jej, ked ju privedies na ine myslienky. ale jej povedz, ze este raz povie jeho meno, tak jej das facku.
myslim to len v dobrom. vlastna skusenost. chudaci ludia okolo mna
@26 "Jj presne tak. Mysli si, ze to bola jej chyba...
(Nepohopim ako velmi jej strasi vo vezi, ze take myslienky jej behaju po rozume) "
No ono to nie je nič nepochopitelne kedže dotyčny je podla popisu tyranský a žiarlivý typ.Takýto muži začínajú svoju šikanu a týranie práve tým že ženu presvedčia že je menejcenná a že si nič lepšie nezaslúži.Naviac ju presvedčia že keby neurobí to alebo tamto tak by sa tak nesprávali a že vlastne to ako sa správajú je ich vina.Postupne potom ženu odrežú od priateľov a rodiny aby ju mali ešte viac pod kontrolou.A potom už len máloktorá nájde silu odísť a každú facku či kopanec berú ako trest za svoju chybu. Tu sa len veľmi ťažko radí a možno nepomôže keď jej na nete nájdeš popis správania sa takéhoto muža a ako to nakoniec končí.Možno treba nechať nejaký čas ale keď je to až také zlé tak neviem neviem.Psychológ možno pomôže ale keď si to sama nebude chciet priznať nie je moc nápomocný.Skús ju dobrovoľne nasilu ťahať do života.Možno ked ju budeš nútit vykonávať bežné činnosti možno jej bude trochu lepšie,ale neviem.
PS:nie som psychologička,ani nič podobné,len som pri školskej práci narazila na profil takéhoto chlapa a tiež mám za sebou jeden rozchod kedy sa mi zosypal celý svet a nebyť našich ktorí ma ťahali s postele a nútili jesť a robiť nejaké bežné veci asi by som teraz ešte furt ležala v posteli(sú to tri roky dozadu).Najprv som sa na nich jedovala,a dnes som za to vdačná.Takže držím palce.
@nobile si veezmi, žee ja mám kamošku, čo s ním ostala, lebo on sa bez nej zabije. to by mu ona neurobila, lebo on chúďa. nešvahlo by Ťa? nevysvetlíš..
@fleur1301 ...dobre radis, dakujem. A je mi luto tvojej znamej/kamaratky, je to ozaj strasne ako skoncila a co robila koli cloveku, ktory to mal absolutne na haku...
@millieandrea ...Jak vravis a Kravou slepou uz som ju nazval nie raz :/ za poslednych par dni... Mno toto nepomohlo vobec, radsej jej nebudem znizovat uz tak male sebavedomie a to si pamatam, ze to bolo velmi sebavedome sikovne dievca ... Ach jaj ...
@eli19 ...Jj, dnes som ju zobral so sebou na poker.
Trosku sa odreagovala, uz ju nevidim plakat aspon
Snad sa to uz bude len zlepsovat ...
Zajtra ju vytahnem znova s partiou do klubu, v stredu na disko a v patek na vylet za nejakymi pamiatkami. + Vecera padne nejaka a verim, ze poochutname vinne sklepy a taak...
Pomahaju mi s tym aj priatelia, na ktorych zanevrela, ked boli spolu s tym kretenom ...Tak v tom nejsom aspon sam
@meredithgrey ...Tiez extrem kamarat tak bol s cajou pol roka este naviac, lebo sa mu vyhrazala smrtou, strasna hysterka :/ Aj tak ju potom uz nechal, nedalo sa vydrzat a acaja je tu veselo dalej s nami spokojne ...Niektory ludia maju tendenciu prehanat A pravda, nevysvetlis
...Mimochodom, ludia statocny ste, ani som necakal tolke reakcie k teme s ochotou pomoct...
Ja prežívam to isté. Takmer 2 roky s priateľom, ktorý mi sľuboval po škole deti, budúcnosť, proste totálne ma namotával. Zničoho nič mu doplo, že ja nie som pre neho dosť perspektívna a poslal mi sms, že so mnou končí, nenávidí ma, neexistujem pre neho. Ja som ho milovala ako nikoho na svete. Často sme sa hádali, aj som často plakala čo mi vyčítal a na to zvalil rozchod (čo pravda nebola, lebo už som s tým pekné mesiace prestala)...plakala som preto, lebo sa ku mne často škaredo správal, bol odmeraný, raz mi tvrdil ako mam miluje a chce byť so mnou celý život, druhý deň to nebola pravda. Nikdy neriešil problémy, za všetko sa vždy rozchádzal. Počas tohto času čo sme spolu boli som od neho dostala kopačky asi 10x...je to smutné na môj vek, že som to neskončila dávno. Ale dokázal mi navsugerovať do hlavy, že je vina vo všetkom vo mne aja som sa nesmierne obviňovalal za všetko a myslela si aký je on dobráčik. Teraz keď sa rozišiel bez dôvodu (nič som mu nespravila), dokonca cez sms...len preto, lebo som ho omrzela a on je kariérista, ktorý si ide za svojim cez mŕtvoly....som pochopila, že je to obyčajný manipulátor, ktorý sa vyžíval v tom, že môže manipulovať so ženou. Rozumiem plne tvoju sestru. JA plačem takto už 10 dní, ale nie preto, že by som ho chcela naspäť...to už nikdy po tomto všetkom...ale preto, lebo mi veľmi ublížil a proste ma využil a odkopol ako handru. Tiež hľadám pomoc kadekde, ale neviem si rady. Mať brata, ktorý by ma vypočul, dal mi oporu a pocit, že som výnimočná a je tu pre mňa...bola by som nesmierne vďačná. Nechaj ju vyplakať, vysťažovať sa...ver, že tvoja opora jej pomôže najviac. Držím palce tebe, jej aj sebe, aby sme to všetci jedného dňa prekonali. A neodsudzuj ju - bihužial padla len do rúk manipulátora, jemu sa to snáď ráz vráti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
@silwesa ...Uz som povedal aj takym stylom, ale stale nic, proste do hlavy to ocividne nedoslo
...Nektore zeny su uplne katastrofalne tvory
pripravil som Ti prejav
"že Ty si brala vzťah vážne, to Ti slúži ku cti. ale nezhadzuj sa už sama pred sebou a pred blízkymi tým, že trúchliš za takým kokotom. áno, bol to kokot. všetci si to mysleli, kľudne sa od hocikoho dožaduj úprimnej odpovede a potvrdí čo vravím. bol to kokot a neprislúcha mu tá česť, aby si sa preňho trápila."
asi zoberem centrofixku a vyfarbim si monitor na cierno cely dopice
Keby mali normalny vztah, ale ich vztah bol totalne chory... Len doma sedeli nikam nechodili, on ju nikam nepustal, ked sa vraj len kamosovi pozdravila uz jej robil cirkus a citovo ju vydieral... !!!
Mala by byt rada, skakat stastim, ze je volna a ma zivot pred sebou...
Ako ja som osoba, ktorej to je skoro uplne v pazi, kebyze mi to nie je sestra a dvojca dokonca, ani by som sa nestaral, ale takto ma to jemne skrie, ako sa trapi
Jedine tak, napíš jej zoznam negatív a pozitív a stále jej ho ukazuj.
(Tolko faciek by dostal, az by som mal z toho tenisovy laket !)
@ladyfox ...Je to pre jej dobro, uz schudla 7 kilo !!!
Takto to dalej ist nemoze... Uplne jej j*ebe z toho cloveka... Uz sa chystam mu ist rozj*bat papulu, aj ked to nicomu nepomoze, aspon sa mi ulavi
@inequity ...Toto je mega ! Uz idem pisat zoznam
@kosmiklove ...Ja sa najviac cudujem, on jej mozek vymyl za ten cas co spolu boli, a teraz jej to j*be statocne na hlavu
...Sestra mi tu pili nervy uz niekolko dni, kazdy den doslova reve !!
Chudne kazdym dnom, nechce nic jest...
Je v p*ci totalne a ja som uz nehorazne nasraty na nu, ze sa vobec dala dokopy s takym clovekom.
Nanho, ze sa taky kus imbecila vobec narodil a este raz na nu, ze mi nervy nici tym kvilenim a zaroven mi jej je luto !
Ked teraz nebudem potrebovat vypustit paru tak uz nikdy ...
(Asi ju metnem na psyho kliniku nejaku, ak to takto pojde dalej)
(Nepohopim ako velmi jej strasi vo vezi, ze take myslienky jej behaju po rozume)
@kosmiklove 2 roky ...A vraj v posteli nebol boh vie ake eso
Netusim co ju to tak vzalo...
Keď si takto žena v depresii vyberie chlapa tak to dopadne dvoma spôsobmi:
Horší - bude stále myslieť na starého a nebude môcť naňho zabudnúť (lenže predpokladám že teraz aj keby porovnávala tak by zistila že nový je oveľa lepší)
Lepší - ten nový bude pre ňu ako princ čo ju zachánil z pekla a v priebehu týždňa sa beznádejne zamiluje
1. byt v blizkosti daneho cloveka a pocuvat jeho reci (akokolvek absurdne) a nic nehovorit len pocuvat
2. Ked sa uz toho narozprava viac nez dost, opyta sa ma, co si o tom myslim ja a az vtedy poviem svoj nazor.
Pretoze az vtedy je clovek pripraveny prijat pravdu.
No mne je to v podstate jedno ale asi jej brat tak sa obetuj nie ?
Keď som sa rozišla s bývalým, revala som, smútila som, všetci mi vysvetľovali, že to bol zlý človek (ešte aj jeho vlastná mama), pripomínali mi, ako som sa pri ňom trápila, ale ja som len plakala a plakala.
A potom kdesi čosi som prestala To prejde, fakt to chce len čas. Dôležité ale je, aby chodila medzi ľudí, nech nesedí doma (možno nakoniec narazí na nejakého príjeného junáka).
@nobile no, vieš čo, poznám aj ťažšie prípady.
Kamarátka keď sa rozišla s chalanom, ktorý ju x-krát napadol keď bol opitý, po nejakom mesiaci, čo boli spolu a celý čas sa pri ňom triasla od nervov, tak sama seba ešte asi dva týždne po rozchode (rozišiel sa on s ňou) si stále myslela, že on ju miluje...ale on bol debil, stále sa s ňou stretával, keď ho zavolala, a tým trpela ešte viac...počas tých dvoch týždňov si zobrala chľast, odišla z domu na most, tam vypila pol litra tvrdého asi za pol hodinu a dorezala si zápästie...ten chalan jej volal a keď mu povedala, čo spravila, on ju zložil.
Môj názor...príď za ňou, daj jej najavo, že sa o ňu bojíš, ale nie tak že "ako to vyzeráš preboha, stále tu reveš, kto to má počúvať". Povedz jej, že ťa bolí pozerať na ňu, ako sa trápi. Že je tvoja sestra a ty chceš, aby bola šťastná, že si smutný z toho, že sa trápi. Že má klapky, je zaslepená a nevidí, že vlastne sa stalo najlepšie, čo sa mohlo stať, že ju využíval, zaobchádzal s ňou ako s handrou a to si ona, úžasná baba, absolútne nezaslúži. Vymenuj jej veci, ktoré jej robil a nie sú normálne, povedz jej, ako to má v normálnom vzťahu vyzerať (že muž ženu nemá držať pod papučou, že jej nemá veci prikazovať a zakazovať, že si majú veriť a keď jednému na tom druhom záleží, tak mu nebude robiť napriek atď...). Počúvaj, buď kľudný, ukáž jej, že ťa to trápi a daj jej najavo, že normálni chlapi so ženami zaobchádzajú inak.
Ak to nezaberie, tak sa snaž s ňou, ako bolo už vyššie spomenuté, tráviť čas tak, aby na to nemyslela...rozosmievaj ju...zober ju za priateľmi (aj jej priateľmi).
To s tou náhradou by som nechala na ňu. Keď sa bude cítiť na ďalší vzťah, bude to super, ale to musí vycítiť ona...nedá sa "nájsť jej niekoho". Lebo to môže viac uškodiť, ako pomôcť. Každý potrebuje nejaký čas na rekreáciu, a každý potrebuje inak dlhú dobu.
A to, že si myslí, že to bola jej chyba? Nikto nepoznáte, ako je to so ženami, chlapmi a počítačmi?
Keď sa počítač pokazí, chlap doňho kopne a povie, že je to starý črep.
Žena sa pýta sama seba, kde spravila chybu, že nefunguje...
Snáď chápete, čo som tým chcela povedať
myslim to len v dobrom. vlastna skusenost. chudaci ludia okolo mna
(Nepohopim ako velmi jej strasi vo vezi, ze take myslienky jej behaju po rozume) "
No ono to nie je nič nepochopitelne kedže dotyčny je podla popisu tyranský a žiarlivý typ.Takýto muži začínajú svoju šikanu a týranie práve tým že ženu presvedčia že je menejcenná a že si nič lepšie nezaslúži.Naviac ju presvedčia že keby neurobí to alebo tamto tak by sa tak nesprávali a že vlastne to ako sa správajú je ich vina.Postupne potom ženu odrežú od priateľov a rodiny aby ju mali ešte viac pod kontrolou.A potom už len máloktorá nájde silu odísť a každú facku či kopanec berú ako trest za svoju chybu. Tu sa len veľmi ťažko radí a možno nepomôže keď jej na nete nájdeš popis správania sa takéhoto muža a ako to nakoniec končí.Možno treba nechať nejaký čas ale keď je to až také zlé tak neviem neviem.Psychológ možno pomôže ale keď si to sama nebude chciet priznať nie je moc nápomocný.Skús ju dobrovoľne nasilu ťahať do života.Možno ked ju budeš nútit vykonávať bežné činnosti možno jej bude trochu lepšie,ale neviem.
PS:nie som psychologička,ani nič podobné,len som pri školskej práci narazila na profil takéhoto chlapa a tiež mám za sebou jeden rozchod kedy sa mi zosypal celý svet a nebyť našich ktorí ma ťahali s postele a nútili jesť a robiť nejaké bežné veci asi by som teraz ešte furt ležala v posteli(sú to tri roky dozadu).Najprv som sa na nich jedovala,a dnes som za to vdačná.Takže držím palce.
@millieandrea ...Jak vravis a Kravou slepou uz som ju nazval nie raz :/ za poslednych par dni... Mno toto nepomohlo vobec, radsej jej nebudem znizovat uz tak male sebavedomie a to si pamatam, ze to bolo velmi sebavedome sikovne dievca ... Ach jaj ...
@eli19 ...Jj, dnes som ju zobral so sebou na poker.
Trosku sa odreagovala, uz ju nevidim plakat aspon
Snad sa to uz bude len zlepsovat ...
Zajtra ju vytahnem znova s partiou do klubu, v stredu na disko a v patek na vylet za nejakymi pamiatkami. + Vecera padne nejaka a verim, ze poochutname vinne sklepy a taak...
Pomahaju mi s tym aj priatelia, na ktorych zanevrela, ked boli spolu s tym kretenom ...Tak v tom nejsom aspon sam
@meredithgrey ...Tiez extrem kamarat tak bol s cajou pol roka este naviac, lebo sa mu vyhrazala smrtou, strasna hysterka :/ Aj tak ju potom uz nechal, nedalo sa vydrzat a acaja je tu veselo dalej s nami spokojne ...Niektory ludia maju tendenciu prehanat A pravda, nevysvetlis
...Mimochodom, ludia statocny ste, ani som necakal tolke reakcie k teme s ochotou pomoct...
Dakujem aj Vam