ani si veru nepamatam, ako som zacal najskor by si sa mala naucit citat noty v huslovom kluci, ovladat ich napisat, a zacat hrat pravou rukou tie jednoduche "skladby". nejak takto sa tusim zacina, nepamatam sa, fakt no a ked ti to trochu zacne ist, tak sa nauc toto:
naucit sa noticky treba, to je pravda, ale bolo by dobre vediet aj ktora noticka oznacuje ktoru klavesu su knihy pre zaciatocnikov, velmi pekne vysvetlene, treba skusit ak chces konkretne rady, tak TS, poradim ak budem vediet
Prve co musis vypilovat je prstoklad daj si c-dur cez 2 oktavy
palec na C1 a ides potom ho podlozis na f1 (po tretom prste) a malicek ti konci na C2 .... miesto malicka oped podsunies (po stvrtom prste) palec na f2 (po tretom prste) a zakoncis to malickom na c3
To urob tak sto krat s pravou rukou, potom sto krat s lavou rukou a potom si daj spolu lavu aj pravu ruku (ruky hraju smerom od seba a zacinaju obe na c1)
Ked zvladnes c=dur , potom si daj d-dur, e-dur atd atd atd
Ked zmaknes durove stupnice, prejdi na molove......
Vysledkom je, ze okrem prstokladu vycibris aj tony (dostane sa ti presne do usi co, ako znie)
Tolko k zakladom. Potom si osvojis pojmy stakato, alegro, alegretto , forte , mezoforte , piano , pianissimo , legato atd......
Popritom sa uc nejake pesnicky ..... take uplne lahucke, odporucam
Kocka jede dirou, pes oknem, nebude li prset . nezmoknem.
Kohutik jaraby
Prsi prsi
Vyvandroval Janko
Kukacka
Muj konicek vranej
Ticha noc
To su najlepsie pesnicky pre zaciatocnika (pri pisani som ich zhruba zoradil aj podla obtiaznosti)
Ze musis vediet co su cele, polove, stvrtinove a osminove noty snad hovorit nemusim.
Pri cviceni vzdy trenuj najprv pravu ruku, potom lavu ruku a nakoniec ich daj dokopy.
Cvicit by si mala tak 2 hodiny denne ak mas talent. Ak ho nemas tak 5 hodin denne ......
Kup si nejaku knihu pre zaciatocnikov..... poradil by som ti tie co mam, ale take sa uz sa nevyrabaju ..... takze troska pohladaj v obchodoch
ale keby si si vedela zohnat BOHMOVA-GRUNFELDOVA*SARAUER
@66janica6 presne tak, ako pise @hluzar kup si knihu bohmova-grunefeldova sarauer. mam ju doma a z nej som sa ucil. je fakt vyborna. vzadu mas aj tie stupnice, aj vysvetlene su tam tie veci dobre.
hram nejake 2 tyzdne, ale zatial som sa nedokopal k tomu aby som si zopakoval noty (kedysi som chodil na hudobnu), takze to riesim cez program synthesia, ktory mi presne ukazuje co stlacat
ja som chodila na klavír 7 rokov do ZUŠ .... a aj ked ma to nebavilo tak som rada že som sa to naučila ale ak sa chceš naučiť hrať sama tak to je niečo iné....nie je to nemožné ale s týmto ti neporadím skús ísť nejakému učiteľovi ale do ZUŠ ak sa chceš naučiť základy a potom by to už malo ísť samo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
akoze klobuk dole pred marthou argerich!!!
ak sa naucis na klasickom potom mozes skusit na elektrickom....
palec na C1 a ides potom ho podlozis na f1 (po tretom prste) a malicek ti konci na C2 .... miesto malicka oped podsunies (po stvrtom prste) palec na f2 (po tretom prste) a zakoncis to malickom na c3
To urob tak sto krat s pravou rukou, potom sto krat s lavou rukou a potom si daj spolu lavu aj pravu ruku (ruky hraju smerom od seba a zacinaju obe na c1)
Ked zvladnes c=dur , potom si daj d-dur, e-dur atd atd atd
Ked zmaknes durove stupnice, prejdi na molove......
Vysledkom je, ze okrem prstokladu vycibris aj tony (dostane sa ti presne do usi co, ako znie)
Tolko k zakladom. Potom si osvojis pojmy stakato, alegro, alegretto , forte , mezoforte , piano , pianissimo , legato atd......
Popritom sa uc nejake pesnicky ..... take uplne lahucke, odporucam
Kocka jede dirou, pes oknem, nebude li prset . nezmoknem.
Kohutik jaraby
Prsi prsi
Vyvandroval Janko
Kukacka
Muj konicek vranej
Ticha noc
To su najlepsie pesnicky pre zaciatocnika (pri pisani som ich zhruba zoradil aj podla obtiaznosti)
Ze musis vediet co su cele, polove, stvrtinove a osminove noty snad hovorit nemusim.
Pri cviceni vzdy trenuj najprv pravu ruku, potom lavu ruku a nakoniec ich daj dokopy.
Cvicit by si mala tak 2 hodiny denne ak mas talent. Ak ho nemas tak 5 hodin denne ......
Kup si nejaku knihu pre zaciatocnikov..... poradil by som ti tie co mam, ale take sa uz sa nevyrabaju ..... takze troska pohladaj v obchodoch
ale keby si si vedela zohnat BOHMOVA-GRUNFELDOVA*SARAUER
Klavirni skola pro zacatecniky
tak to mas uplny ideal
hrať na klavíri to bol môj sen, a tak som sa prihlásila a za pol roka som sa naučila strašne veľa vďaka mojej učiteľlke
BTW hrat je sranda, toto leto som dostal normalne piano KONECNE po 6 rokoch na sprostom syntaku na ktorom sa dynamika nedala robit
btw kde v ba by bolo fajn sa prihlasit na klavir? ked uz koncia prazdniny tak snad uz niekde nieco bude.