viem ze je to na googli, vsade citam same clanky o tom ale aj napriek tomu nenachazam nic pohromade co by mi mohlo pomoct alebo je toho tak vela ze si neviem vybrat podla coho sa riadit
cize zakaldam forum, myslim ze tu dost takych ludi ktori by mi vedel
Hned na uvod tvojho fora vyhovorky... kto chce ten zacne. Ja ked som zacinal cvicit tiez som nic nevedel. Poznal som mozno 4 cviky a o strave som nevedel absolutne nic... casom sa to vsetko naucis. Nepotrebujes vediet vela, potrebujes mat iba pevnu volu a ciel... ty uz hned na zaciatku, mozno podvedome, ale predsa hladas dovody preco nezacat respektive veci ktore ta akoza odradzaju- ten prvy odsek fuuu... skutocne ta odradza iba tvoja lenivost. Co by si chcel? Co ocakavas? Ake rady? Vsetko si musis podstivo oddriet a to nielen fyzicky...
... a len tak mimochodom na nete mas dnes uz uuuuuplne vsetko co potrebujes vediet, aj to co nepotrebujes vediet.... take keci ze na nete sa neda nic poraidne najst atd su dristy....
Ja cvicim pomocou appky od yayog od marka laurena (alebo mozes pouzit jeho knihu). V appke si mozes vybrat obtiaznost a mas tam 4 stupnovy 10 tyzdnovy plan. Teraz som v 2.stupni a vysledky su viac nez pozitivne. Zjavilo sa mi tolko svalov, o ktorych som ani netusil, ze ich mam Navyse, cvicis len vahou vlastneho tela, takze nemusis chodit nikam a vsetko potrebne najdes doma.
Ale ja som uplny amater, pockaj si skor na radu niekoho fundovaneho.
Začni doma cvičiť , nekupuj si žiadne doplnky stravy.
Cvič kliky , drepy , zdvíhanie nôh , a s činkami cvič priťahovanie ( na chrbát)
Nauč sa čo najlepšie zvládnuť techniku všetkých cvikov.
Keď získaš viac sily a kĺby si trochu zvyknú na záťaž tak Prejdi na nejaký z tréningov z netu napríklad.
Ale pod tým domácim cvičením rozumej tak 3,4 mesiace aspoň , nie dva týždne
ohladom činiek kup si hlavne na drepovanie olympijskú činku alebo podobný variant aby si s nou mohol robit aj bench press - to su zakladne cviky na telo, i ked ta je drahšia. potom by som ti radila investovať do kettlebells - môžeš s nou/nimi robit xyz variant cvikov na posilovanie a i ked su drahe - na nete najdeš "staršie" za výhodne ceny... a sposobov na precvičovanie je neúrekom s nimi..
Lol nevieš čo cvičiť lebo je toto a toto ťažké? a fakt máš 16? Ja mam tiež 16 ale keď som cvičil (teraz sa pomaličky k tomu zase dokopávam i keď som lenivý sa tomu venovať naplno) tak som mal asi 13-14 a všetko som na internete našiel.. sral som aj na stravu jedol som všetko čo mamka pekne krasne navarila vynechal som sladkosti jediné sladké bola sirupová voda a cvičil som každý deň.. chcel som pondelok cvičiť bicepsy? dal som Google "cviky na biceps" a pohľadal som si hoci aj na YouTube..
Inak súhlasím s @mightysheep keby si chcel naozaj začať tak začneš a ne že toto ťažke toto neviem najsť to sú len výhovorky.. kto naozaj chce začať ten začne.
skor sa vyhovaras. Ked nechces cvicit s cinkami nikto ta nenuti, ak ta to nebavi tak necvic tak. Myslim, ze skupina co sa vlastnej vahej venuje viac sa nazyva calogenetics, tak ked si o tom pohladas, tak urcite bude aj ako zacat, ako sa dopracovat k tym fakt hard cvikom.
Kup si hrazdu do dveri. Zacni robit kliky, zhyby, brusaky (rozne variacie), drepy, vypony na spickach. Cvic 5 dni do tyzdna ... kazdy den jedno s toho co som napisal vyssie. Cviky cvic na maximalny pocet opakovani ktore urobis. Pocet serii si prisposob sebe, podla tvojich moznosti. Pred cvicenim si daj mensiu rozcvicku, aby si predisiel zraneniam a po treningu strecing. Stravuj sa normalne, nemusis sa nijak obmedzovat ... obcas si kup ejakyten tvaroh a pod.
Inak autorovi fora poradim, klikuj, zhybuj, drepuj. Vsetko ostatne co pises su vyhovorky, vsetko je len v tvojej hlave, ked prelomis tu barieru tak budes schopny cvicit v akychkolvek podmienkach. Ja chodim cvicit vonku na hrazdu aj ked je vonku -15 a vsade naokolo sneh. Ked ma vylozene zerie pocasie ala silny vietor a podobne, tak cvicim doma. Minimum co mozes spravit je ze si das 100 klikov kazdy den a postupne zosilnies aj na tie zhyby. Mozes zozaciatku zhybovat na hrazde tak ze sa budes mierne odrazat a potom velmi pomalicky spustat dolu. Casom zosilnies a zhyb nebude problem, potom zacni robit aj zhyby so sirokym uchopom, uzkym uchopom, s podhmatom, pripadne so zavazim, na jednej ruke...atd.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ale ja som uplny amater, pockaj si skor na radu niekoho fundovaneho.
Cvič kliky , drepy , zdvíhanie nôh , a s činkami cvič priťahovanie ( na chrbát)
Nauč sa čo najlepšie zvládnuť techniku všetkých cvikov.
Keď získaš viac sily a kĺby si trochu zvyknú na záťaž tak Prejdi na nejaký z tréningov z netu napríklad.
Ale pod tým domácim cvičením rozumej tak 3,4 mesiace aspoň , nie dva týždne
prave preto ze chcem zacat a vidiet po case aj nejake vysledky pytam o pomoc lebo sa v tom stratim
a nerozumiem tvojmu komenaru z kade si prisiel na to ze som lenivy a cvicenie ma odradza ak len pytam o radu.
Inak súhlasím s @mightysheep keby si chcel naozaj začať tak začneš a ne že toto ťažke toto neviem najsť to sú len výhovorky.. kto naozaj chce začať ten začne.
» www.madbarz.com/...
╠══╣
║.... ╠══╣
║.... ║.... ║ ╠══╣
Inak autorovi fora poradim, klikuj, zhybuj, drepuj. Vsetko ostatne co pises su vyhovorky, vsetko je len v tvojej hlave, ked prelomis tu barieru tak budes schopny cvicit v akychkolvek podmienkach. Ja chodim cvicit vonku na hrazdu aj ked je vonku -15 a vsade naokolo sneh. Ked ma vylozene zerie pocasie ala silny vietor a podobne, tak cvicim doma. Minimum co mozes spravit je ze si das 100 klikov kazdy den a postupne zosilnies aj na tie zhyby. Mozes zozaciatku zhybovat na hrazde tak ze sa budes mierne odrazat a potom velmi pomalicky spustat dolu. Casom zosilnies a zhyb nebude problem, potom zacni robit aj zhyby so sirokym uchopom, uzkym uchopom, s podhmatom, pripadne so zavazim, na jednej ruke...atd.