Ahojte vopred sa ospravedlnujem za moje slabe znalosti zo sveta PC ale akurat som dostal novy monitor a neviem zistit ci to ma 16:9 to maju asi vsetky nove LCD monitory nie? Rozlisenie je 1440x900 teda 19". Je 16:9 a HD to iste? dakujuem
och omg to sa meria na rozlisenie a nie mierku mozno aj tu ale ja som sa stretol len z rozlisenim ak je v tvare obdlznika si dobry ak v tvare kocky tak to uz je starsi typ
@encrypt tak nemaj o nic boja vsetko je v najlepsom poriadku uz len sa uistit ci mas dobru graficku ktora podporuje vysoke rozlisenie na ten monitor aby ti vsetko zobrazovalo okej a bude to dobre
hej mas 16:10 a to je sirokouhly, vsetko okolo 4:3 (16:12) az 4:4 (16:16) je klasicke....
16:9 je klasicky televizny sirokouhly, ale su filmy aj obrazovky s inymi pomermi, najma na kompoch...
a HD nema nic so sirokouhlostou. HD je vysoke rozlisenie filmu... Napr. mozes mat sirokouhly film ktory ma rozlisenie co ja viem 400x250 a mozes mat film co ja viem 1200x750 rozlisnie - to uz je tusim HD, resp. neviem od kolkatky je HD... ale oba tieto filmy si mozes kuknut na sirokouhlom (aj normalnom) monitore (len na normalnom mas cierne pruhy hore a dole ako okraje). s tym ze normalny budes vidiet normalne, a HD budes vidiet s lepsim obrazom a vacsimi detailami
@Encrypt jj podla rozlisenia co si napisal mas 16:9, ale to nieje to iste ako HD. Ved si daj na wiki najst vysvetlenie HD mne sa to tu nechce pisat... ale nieje pravda ze vsetky dnesne lcd sa vyrabaju sirokouhle aj ked je to trend... su aj klasicke rozmery 4:3. Zmerat pomer strán si možes aj pomocou metra ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ked tam pustis sirokouhly film tak hore aj dole bude taky tenky cierny pas este
16:9 je klasicky televizny sirokouhly, ale su filmy aj obrazovky s inymi pomermi, najma na kompoch...
a HD nema nic so sirokouhlostou. HD je vysoke rozlisenie filmu... Napr. mozes mat sirokouhly film ktory ma rozlisenie co ja viem 400x250 a mozes mat film co ja viem 1200x750 rozlisnie - to uz je tusim HD, resp. neviem od kolkatky je HD... ale oba tieto filmy si mozes kuknut na sirokouhlom (aj normalnom) monitore (len na normalnom mas cierne pruhy hore a dole ako okraje). s tym ze normalny budes vidiet normalne, a HD budes vidiet s lepsim obrazom a vacsimi detailami