Vraj pomáha mrkva, fazuľa a hrášok. Ale do diaľky to neviem, ja mám do diaľky od malička stále sa mi to iba zhoršuje, už mám skoro 5dioptrie (chvála človeku čo vymyslel šošovky). Aj oftalmológ ku ktorému chodím, povedal, že ľudom s mínus dioptriami sa to buď ustáli, alebo iba zhoršuje.
@hoperpohroma (To čo zas za nov druh "...pohromy" ?) Inak.. toto je strašne rozporuplná problematika, lebo niekto vraví, že hej a niekto, že nie . Moja očná napr. túto tézu zavrhuje, že to je hlúposť, hoci neviem, neviem, či to nie je len preto, že sa bojí, aby náhodou neprišla o džob .
@flussica ja som ta priserna mala pohroma co sa este prisernejsie nudi tak je tu
a toto one.. ked napriklad nemozes chodit lebo bla bla.. ta postrelili a este to nemas vyliecene.. prejdes na vozicek. neochabnu ti svaly na nohach este viac? ked miesto chodenia peso sa zacnes vozit v aute, neochabnu zase tie nohy? ked si denne v praci prevazala 5kilove pneumatiky a teraz tukas do pocitaca, neochabnu ruky? rovnako je to (podla mna) aj s okuliarmi, proste pomahaju zleniviet. moj brat ma okuliare od skolky a teraz ma 7cky, vtedy mu stacili 1tky. ja mojmu dietatu nikdy okuliare nekupim, nech si pekne trenuje zrak. aj mne krava ocna chcela dat okuliare a ja som nechcela a som za to rada, lebo dneska mam strasne dobry zrak napriek hodinam pocitacovania, lebo raz za cas sa pozriem aj do dialky
@hoperpohroma nedať dieťaťu okuliare je podľa mňa hlúposť... ja ich nemať tak som už slepá (podľa môjho dr.) a "oslepla" som zo dňa na deň a moje dioptrie sa po rokoch nezmenili...
Na ciastocne zlepsenie zraku resp. regeneraciu oci kedze vacsina ludi ich ma permanentne unavene je vyborny pripravok v podobe tabliet Nature Visio Plus zlepsuje zrak,ostrost videnia a podobne. Avsak ak uz nosis okuliare a je tam deformacia tak to uz jedine lekarskym zakrokom.
@hoperpohroma what you've just said is one of the most insanely idiotic things I have ever heard. At no point in your rambling, incoherent response were you even close to anything that could be considered a rational thought. Everyone in this room is now dumber for having listened to it. I award you no points, and may God have mercy on your soul. soul.
dufam ze to dotycna nebude skusat ani nahodou, takto to funguje len pri amblyopii a podobnych poruchach a aj tam sa to riesi inak a nie nenosenim okuliarov
ked mas okuliare predpisane a nenosis ich sa ti akomodacne svaly namahaju sice viacej ale v ziadnom pripade to nevedie k tomu ze sa ti akosi vytrenuju a chybu videnia ti to skoriguje, prave naopak, tak isto ako ti pri noseni okuliarov nezleniveju
je to proste idiotsky urban myth ku ktoremu sa doslo asi cez toto prirovnavanie svalov oka k inym svalom a podobne narusene dedukcie
@17 ono sa to robi tak ze ked mas mat dajme tomu dioptrie 1.5 tak ti daju len 1.25 a tak sa ti to oko cvici aby nezlenivelo a na sosovky sa dava este menej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
a toto one.. ked napriklad nemozes chodit lebo bla bla.. ta postrelili a este to nemas vyliecene.. prejdes na vozicek. neochabnu ti svaly na nohach este viac? ked miesto chodenia peso sa zacnes vozit v aute, neochabnu zase tie nohy? ked si denne v praci prevazala 5kilove pneumatiky a teraz tukas do pocitaca, neochabnu ruky? rovnako je to (podla mna) aj s okuliarmi, proste pomahaju zleniviet. moj brat ma okuliare od skolky a teraz ma 7cky, vtedy mu stacili 1tky. ja mojmu dietatu nikdy okuliare nekupim, nech si pekne trenuje zrak. aj mne krava ocna chcela dat okuliare a ja som nechcela a som za to rada, lebo dneska mam strasne dobry zrak napriek hodinam pocitacovania, lebo raz za cas sa pozriem aj do dialky
No, je to.. asi by to bolo logické.
dufam ze to dotycna nebude skusat ani nahodou, takto to funguje len pri amblyopii a podobnych poruchach a aj tam sa to riesi inak a nie nenosenim okuliarov
ked mas okuliare predpisane a nenosis ich sa ti akomodacne svaly namahaju sice viacej ale v ziadnom pripade to nevedie k tomu ze sa ti akosi vytrenuju a chybu videnia ti to skoriguje, prave naopak, tak isto ako ti pri noseni okuliarov nezleniveju
je to proste idiotsky urban myth ku ktoremu sa doslo asi cez toto prirovnavanie svalov oka k inym svalom a podobne narusene dedukcie