Mám 15 MB obrázok a potrebujem ho dať najviac na 5 MB, aby sa mi zmestil na www stránku a aby sa zachovala kvalita. cez aký program to môžem urobiť? diki
ja si velkosť fotiek upravujem v malovaní...tam si klikneš na "obrázok" a potom vyberieš mmožnosť "roztiahnuť či skosiť" a dáš požadované číselné údaje
Ale jednak sa da zmenit format (bmp zere najviac) alebo potom zmensit vo photoshope, irfanview atp. Inak ak je to fotka z digitalu tak pomaha otvorit hoci aj v skicari a zmensit ho tak o 1-2mm na okraji. Nikto si to nevsimne a fotka je brutalne zredukovana (mne to zredukovalo foto z cca 2MB na 100kb )
zmen to cez win zmensi ho alebo ho uploadni na » imageshack.us/... a mas to a tam mas aj hned odkaz etc. inak poradit uz neviem LAMKA alebo mi ho posli a ja ti to upnem mne na FTPko
tak ked to je take velke, rozlisenie to je, nechce sa mi pocitat, asi 8Mpx, skus konverziu z RAWu na jpg. Raw je dost velky, kedze je to surova fotka, tj zachytava vsetko
mozes to zmensit v lubovolnom programe ak je to 15MB tak je to prilis obrovska fotka, ktora sa aj tak nezmesti na obrazovku, proste to zmensi v lubovolnom programe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
a ak to nie je to, co mysli, tak jedine ti zostava zmenit rozlisenie, na to pouzivam IrfanView, je zadara
Ale jednak sa da zmenit format (bmp zere najviac) alebo potom zmensit vo photoshope, irfanview atp. Inak ak je to fotka z digitalu tak pomaha otvorit hoci aj v skicari a zmensit ho tak o 1-2mm na okraji. Nikto si to nevsimne a fotka je brutalne zredukovana (mne to zredukovalo foto z cca 2MB na 100kb )
sice mi to moc nedava zmysel..