a) odstrániť hlas z hotovej songy NIE JE MOŽNÉ... môžeš ho maximálne potlačiť... existuje na to viacero techník, niektoré účinnejšie, iné menej... najprimitivívnejšou z nich je zobrať EQ a spraviť dieru do stredov - tým si však znetvoríš zbytok... ak by mi však už niekto držal nôž pri krku s tým, že z nejakej songy musím potlačiť vokál, spravil by som to takto :
b) zvýšiť výšky ? predpokladám, že postačí jednoduchý postup a o saturátoroch či kompresoroch nechceš ani len počuť...
takže, chytíš prvý EQ čo máš po ruke a od cca. 5kHz ťahaj hore... samozrejme s citom... a priebežne porovnávaj s ostatnými songami, lebo je dosť veľká šanca, že to prepáliš...
a to hlavné som zabudol - najlepší spôsob, ako odstrániť zo songy vokál, je zohnať si inštrumentálku... ak je to niečo známejšie, máš vyhraté - väčšinou takéto verzie vychádzajú na singloch
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
b) zvýšiť výšky ? predpokladám, že postačí jednoduchý postup a o saturátoroch či kompresoroch nechceš ani len počuť...
takže, chytíš prvý EQ čo máš po ruke a od cca. 5kHz ťahaj hore... samozrejme s citom... a priebežne porovnávaj s ostatnými songami, lebo je dosť veľká šanca, že to prepáliš...