Ahojte, vcera som si nainstaloval aktualizacie lebo mi to tam vyskakoval a potom ze mam restartovat PC tak som restartoval a ked sa zapina tak mi to ukaze " pripravuje sa konfiguracia systemu windows.nevipinajte pocitac." a takto to a ukazuje asi 10 sec a
Dava mi to na vyber : F1system information,F2system diagnostics, F9boot device options, F10 BIOS setup, F11 system recorvery ..... Ked dam F11 tak to napise BOOTMGR is missing..... Takze nedalo by sa to cez ten bios?
@samob113 cez BIOS nezmôžeš nič a keď ti chýma bootmgr v system recovery, tak keď si si niekedy preinštalovaval systém, zmazal si si aj system recovery, čo je dosť blbé.
Ked dam F2 tak tam mam : 1system information 2startup test 3run in test 4system tune up 5hard disk test 6memory test 7batery test 8bios managment 9error log 10language 11exit
@samob113 hm.. tak s týmto si nepomôžeš, keď ti nenabootuje recovery, budeš musieť nejak rozbehať safe mode. Pokús sa trochu pogoogliť, ja idem preč teraz, večer sa na to môžem pozrieť ešte a potom ti napíšem.
@samoB113 Ešte pred bootovaním Windowsu stláčaj F8... Zobrazí sa ti menu, kde vyberieš opraviť (repair) systém Windows ... Počkáš, pokým ti to načíta. Vybehne ti okno s prihlásením, tak sa prihlásiš pod svojom kontom, potom sa ti zobrazí také okno, v ňom vyberieš obnoviť bod obnovy (restore points), vyberieš bod obnovy vytvorený ešte pred touto aktualizáciou, dáš ďalej a hotovo.
Popisem to podrobne: ked zapnem pc tak sa najprv zobrazi taka orandzova obrazovka s logom compaq ked dam este za tejto obrazovky esc tak mi da na vyber tie tlacitka ktore som uz vypisoval ape ked nedam esc tak mi tam dalej naskoci cierna obrazovka kde mozem vybrat safe mode a tak dalej . Tak mi povedz kedy mam dat F8 skusal som to vsade a nelo mi to poprosim to foto
Tak som nato prisiel ale ked dam F8 tak mi to da navyber:
1.repair your computer
2.safe mode
3.safe mode with networking
4.safe mode with command prompt
5.enable boot logging
6.enable low-resolution video (640x480)
7.last know good configuration (advanced)
8.directory services restore mode
9.debugging mode
10.disable automatic restart on system failure
11.disable driver signature enforcement
12.start windows normally
Asi by som mal vybrat to prve a dat restore ale napise mi to ze mam dat cd windowsu ale ja som si kupil notebook s nainstalovanim windowsom
@filipkoo mne ide safemode ibaze pred tim nez mi to ukaze ze sa mam lognut mi to dam hodi zas to blbe "pripravuje sa konfiguracia systemu windows nevypinajte pocitac" je to tam desat sekund (nic sa nezmenilo) a poto zrazu bum a pocitac sa znovu zapina a zasa tie aktualizacie ze "pripravuje sa -||-. A stale dokola
@samob113 skús buď last known good configuration, alebo safe mode with command prompt. Dam by si mal vedieť pracovať.
Ten restore je riešenie, ktoré mi celý čas beží hlavou, je jesné, že k tomu potrebuješ CD, to cd je buď v skrytej partícii v ntb (a musí tam byť, ak si windows nepreinštalovával) alebo si to CD dostal s notebookom a je niekde v krabici. Týmto cd by si mal vedieť obnoviť systém a sa mi zdá, že ho vieš obnoviť aj na určitý obnovovací bod.
@samob113 notebook, ktorý má nejakú recovery utilitu, má ju na skrytej partícii, aby si ju nenašiel v systéme a nemohol do nej šahať. Táto Recovery vec má v sebe okrem iného aj čistú inštalačku Windowsu, vďaka ktorej sa dá preinštalovať systém, prípadne obnoviť ho na určitý bod. Spúšťa sa pri štarte pc a pokiaľ chýba bootmgr, tak je daná partícia poškodená, alebo už vymazaná.
Či tak alebo tak, riešenie tvojho problémy nebude bez následkov.
ALE. Pozeral som nejaké diskusie a to že sa párkrát reštartuje win pri konfigurácii nie je vraj chybou. Zapni počítač normálnym spôsbom a čakaj, nechaj počítač zapnutý hoc aj pol dňa, mal by nabehnúť.
@samob113 tak v tomto prípade by som to riešil už len preinštalovaním systému. Čo zamrzí, ale nič iné mi už nenapadá. Zálohuj si dáta a preinštaluj ntb (aktivačný kód máš buď v krabici, alebo na notebooku zo spodu)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Mal si os niekedy preinštalovaný?
Ak chceš, môžem ti poposielať aj obrázky k tomu.
1.repair your computer
2.safe mode
3.safe mode with networking
4.safe mode with command prompt
5.enable boot logging
6.enable low-resolution video (640x480)
7.last know good configuration (advanced)
8.directory services restore mode
9.debugging mode
10.disable automatic restart on system failure
11.disable driver signature enforcement
12.start windows normally
Asi by som mal vybrat to prve a dat restore ale napise mi to ze mam dat cd windowsu ale ja som si kupil notebook s nainstalovanim windowsom
Ten restore je riešenie, ktoré mi celý čas beží hlavou, je jesné, že k tomu potrebuješ CD, to cd je buď v skrytej partícii v ntb (a musí tam byť, ak si windows nepreinštalovával) alebo si to CD dostal s notebookom a je niekde v krabici. Týmto cd by si mal vedieť obnoviť systém a sa mi zdá, že ho vieš obnoviť aj na určitý obnovovací bod.
Este skusim pohladat to cd.
Či tak alebo tak, riešenie tvojho problémy nebude bez následkov.
ALE. Pozeral som nejaké diskusie a to že sa párkrát reštartuje win pri konfigurácii nie je vraj chybou. Zapni počítač normálnym spôsbom a čakaj, nechaj počítač zapnutý hoc aj pol dňa, mal by nabehnúť.