Ahojte, chcela by som sa spýtať či by mi niekto nevedel poradiť pri kúpe gitary ... som začiatočník, a rozhodla som sa kúpiť veľkú akustickú španielku. Takže zásadná otázka viete mi poradiť nejakú dobrú značku gitár? ... Zatial mám vyhliadnutú gita
Cena vyššia ale za to aj zvuk a kvalita, keď už budeš hrať trocha pokročilejšie a budeš mať už ako taký hudobný sluch gitara pre začiatočníka ti už nebude stačiť.
Značka je jedno! Dôležité aby sa ti páčil zvuk (čo sa asi časom zmení keď už nebudeš začiatočníčka) a aby pekne ladila a ďalej...ak nechceš hrať práve klasiku, tak dôležité je úzke hrdlo a aby mohli byť struny čo možno najnižšie, lebo inak ťa to bude odrádzať od hrania (a nepoužívaj nylonové struny please! ...good luck
na akustickej znacka nehra az taku rolu, zaleži to skor od zvuku a dreva, znacky, ktore by som ti mohol odporucit tak Cort a Takamine, SX hovori sa že je to činska pomsta odchdadzaju im krky, ale 100 ludi 100 chuti.
@semirgerkan mam SX akustiku a nedam na nu dopustit teda jasne ze ten zvuk nieje taky ako ked si kupis nejaku povedzme Ibanez za 400 € ale nieje to zla gitara na svoju cenovu kategoriu. Hra sa na nej dobre, vsetko drzi ako ma a to ju uz mam nejaky ten rocik dva...
Ano viem ze je uz December ale neda mi nevyjadrit sa ... no takze v prvom rade si musis rozmysliet ci chces spanielku (nylonove struny,mensie ovalnejsie telo, siroky hmatnik, vhodna na vybrnkavanie klasickej hudby, nevhodna na dobrovodnu/akordovu hru) alebo dreadnought(kovove struny, vacsie a hranatejsie telo, uzsi hmatnik, pripadne vyrez na sola, vhodna na akordovu hru). Predpokaldam ze chces(teda chcela si dreadnought gitaru. Pravda je ze na znacke az tak nezalezi. Dolezite je aby si gitaru kupila ako novu, z kamennej predajne, aby si ju mala odskusanu, ci sa ti paci jej zvuk, jej vzhlad. Ci uz to bude Fender, Ibanez,Cort,Epiphone to je uz na tebe, ale tebe ako zaciatocnikovy to moze byt jedno. Ked je ta gitara nova(z hudobnin), ma znacku(akukolvek znamu gitarovu znacku), mas ju vypocutu pripadne odskusanu moze byt. Ja mam gitaru znacky SX, co je fakticky lacna znacka, a mnohi hovoria ze su to zle gitary atd, ale ja som s nou spokojny, hra sa na nej dobre, nemam s nou ziadne problemy (a to driapem pokial sa da kazdy den a to ze neznie ako gitara za 500 € ma zatial netrapi . Takze vravim, v pozicii zaciatocnika samotnu znacku moc riesit nemusis. Dolezity je zvuk, a v neposlednom rade aj to ci sa ti paci vzhladovo a to moze splnat akakolvek znacka...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ja osobne napr by som sa španielke vyhla oblúkom..
» muziker.sk/akusticke-gitar...
V prípade ak ťa to bude naozaj baviť odporúčam.
» muziker.sk/akusticke-gitar...
Cena vyššia ale za to aj zvuk a kvalita, keď už budeš hrať trocha pokročilejšie a budeš mať už ako taký hudobný sluch gitara pre začiatočníka ti už nebude stačiť.
Ale pre začiatočníka určite zlá voľba.