Tak jazykový pobyt a dobrovoľníctvo podľa mňa moc neoťuká, lebo si to predstavujem tak, že tam máš už všetko vybavené a nemusíš sa toľko prebíjať sám sa seba. Ale nebol som ani na jednom
Podľa mňa čokoľvek okrem dobrovoľníctva. Samozrejme dobrovoľníctvo je fajn vec, ale tam budeš bez peňazí zavretá na jednom mieste.
Asi najlepšie je štúdium v zahraničí (spolužiaci a výlety s nimi), jazykový kurz je tiež fajn (ak trvá dlho, nie nejaký pár týždňový).
Práca v zahraničí môže byť aj fajn aj nie fajn, ak by si mala ísť na nejakú otročinu, kde vlastne mimo práce len spíš, tak ti to môc k oťukaniu sa asi nepomôže. Ale stále je to fajn možnosť
ja som rozhodne za dobrovoľníctvo, lebo tam má človek istú zábezpeku a nemusí mať na úvod taký vysoký kapitál aby vôbec mohol vycestovať. Zabezpečovať si všetko by mohlo byť zbytočne stresujúce pre niektorých (hlavne ak idú prvý krát do zahraničia). A vôbec nie je pravda, že tam človek prichádza o možnosti vyžiť sa (alebo že je zavretý na jednom mieste - @3 ) keďže tam má človek okolo seba ľudí s ktorými sa môže skamarátiť a stále sa organizujú výlety po okolí, spoznávačka iných krajín, kultúr atď. Peniaze sa tam veľmi nedajú zarobiť, ale ak by tá osoba chcela tak môže popri dobrovoľníckej aktivite aj chodiť do inej práce ak si zoženie.
Každá z tých možností má určite niečo do seba, ale asi najviac príležitostí na sebarozvoj a spoznávanie sveta vidím v štúdiu v zahraničí (nový spolužiaci, profesori, spolubývajúci, mimo školy čas aj na výlety, vzdelanie v cudzom jazyku...).
Práca v zahraničí by mohla byť tiež fajn, ale veľmi záleží o akú prácu ide. A koľko času má človek mimo práce. A tým, že o akú prácu ide myslím to, že pokiaľ to je ako vo väčšine prípadov, že človek ide robiť 12tky za pás do firmy, kde robí 90% Čechov, Slovákov a Poliakov, a mimo prácu ani nie je čas na nejaké spoznávanie čohokoľvek a jazykové zručnosti tiež nulové, lebo si stále len medzi "svojimi", tak to mi nepríde ako dobrá príležitosť na spoznávanie sveta.
Dobrovoľníctvo a jazykový pobyt môžu byť tiež prospešné. Aj keď opäť záleží aké sú okolnosti (dĺžka pobytu, možnosť voľne sa pohybovať, tj. vrámci dobrovoľníctva nebyť len zatvorený v jednom tábore, a pod.)
Viacmenej všetko to záleží od okolností, čiže to čo som napísala vôbec pre niektorých nemusí platiť a môžu to mať práve naopak. Napr. ako študenti sú tak zavalení učivom, že nemajú čas ani na poriadne jedlo, nieto ešte výlety a spoznávanie nových ľudí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Asi najlepšie je štúdium v zahraničí (spolužiaci a výlety s nimi), jazykový kurz je tiež fajn (ak trvá dlho, nie nejaký pár týždňový).
Práca v zahraničí môže byť aj fajn aj nie fajn, ak by si mala ísť na nejakú otročinu, kde vlastne mimo práce len spíš, tak ti to môc k oťukaniu sa asi nepomôže. Ale stále je to fajn možnosť
Práca v zahraničí by mohla byť tiež fajn, ale veľmi záleží o akú prácu ide. A koľko času má človek mimo práce. A tým, že o akú prácu ide myslím to, že pokiaľ to je ako vo väčšine prípadov, že človek ide robiť 12tky za pás do firmy, kde robí 90% Čechov, Slovákov a Poliakov, a mimo prácu ani nie je čas na nejaké spoznávanie čohokoľvek a jazykové zručnosti tiež nulové, lebo si stále len medzi "svojimi", tak to mi nepríde ako dobrá príležitosť na spoznávanie sveta.
Dobrovoľníctvo a jazykový pobyt môžu byť tiež prospešné. Aj keď opäť záleží aké sú okolnosti (dĺžka pobytu, možnosť voľne sa pohybovať, tj. vrámci dobrovoľníctva nebyť len zatvorený v jednom tábore, a pod.)
Viacmenej všetko to záleží od okolností, čiže to čo som napísala vôbec pre niektorých nemusí platiť a môžu to mať práve naopak. Napr. ako študenti sú tak zavalení učivom, že nemajú čas ani na poriadne jedlo, nieto ešte výlety a spoznávanie nových ľudí