Netusim koľko to bolo, ale bolo to od skorého rana do večera v okoli Liptova. Cize taka ozajsna ciklotura s priateľmi, aj po kopcoch a tak, presli sme fakt kus. Vtipne na tom je, ze to sme sa den predtym dohovarali v požičovni bicyklov a ja som si ho požičala este aj v ten den, aby som sa po asi 6 rokoch bez bicykla znova naučila jazdiť a brat zákruty, meniť prevody
A teda den predtym som vyzerala ako malé dieta, čo sa učí bicyklovať a hned na druhy den som nakoniec z nasej partie dorazila medzi prvými ibaže som sa priserne spálila a mala upal napriek kremu a prilbe
255km v prvý deň keď som šiel toto leto bikepacking naprieč ČR.
Osobne si myslím, že keď sa človek naučí bez problémov ísť po asfalte napr 80km, tak potom vie dať aj 200km. Stačí len to nepushovať, pravidelne jesť a piť, prípadne sa natierať opaľovacím krémom atď.
Včera sme dali 65 kilometrov a ja ako človek so slabou kondičkou som skoro skolabola a odvtedy mám teplotu a nič nedokážem robiť, som totálne zničená = nikdy viac
51 kilometrov podľa tachometra na bicykli. zatiaľ môj rekord. viac som nespravil z dôvodu obáv príchodu v neskorej hodine domov, čo sa mi samozrejme javí aj ako praktické (bezpečnosť na ceste a návrat domov za vidna po frekventovanej ceste je potrebnejší a rozumnejší atribút, ako potiahnutie ešte zopár km do vedľajšieho mesta či dediny, keď nastáva tma a potencionálne nebezpečie.
ako píšem v blogoch mojich, zdravý rozum musí zvíťaziť nad akýmkoľvek druhom sentimentu, osobnej zábavky a prekonávania rekordov, ktoré nesmerujú nikde a neslúžia ničomu
Avšak nie jeden krát som rozmýšľal, že veľmi by som chcel potiahnuť napríklad 100 km teoreticky nie v kuse, ale s možno dvoma prestávkami (predsa len nie som Sagan ale vieš.... nakoľko cesta pre vyslovene cyklistov je na slovensku veľká neznáma, a po frekventovanej ceste nie je bezpečné chodiť už mimo okres, stojí to za rozumovú úvahu bicyklovať miernejším temp om
100 na MTB najviac a samizda 2000+ vyskovych ... 200 skor ak by som mal cestak
@livre@11 ja som 1-2 roky dozadu zosadol do mierneho kopca pri 15km a ked som pravidelne jazdil tak trasu uz neriesim.... skor to je o tom ako ides, staci aj mierny kopec a zda sa ti ze slapes rovnako ako po rovine ale zataz/tepy su ovela vyssie a druha vec, mas vydaj energiu a tu musis aj doplnit inac ti dojde a budes mat zle pocity...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Osobne si myslím, že keď sa človek naučí bez problémov ísť po asfalte napr 80km, tak potom vie dať aj 200km. Stačí len to nepushovať, pravidelne jesť a piť, prípadne sa natierať opaľovacím krémom atď.
@livre Ste šli po asfaltke? Koľko hodín vám trvalo než ste prišli do cieľa?
ako píšem v blogoch mojich, zdravý rozum musí zvíťaziť nad akýmkoľvek druhom sentimentu, osobnej zábavky a prekonávania rekordov, ktoré nesmerujú nikde a neslúžia ničomu
@livre @11 ja som 1-2 roky dozadu zosadol do mierneho kopca pri 15km a ked som pravidelne jazdil tak trasu uz neriesim.... skor to je o tom ako ides, staci aj mierny kopec a zda sa ti ze slapes rovnako ako po rovine ale zataz/tepy su ovela vyssie a druha vec, mas vydaj energiu a tu musis aj doplnit inac ti dojde a budes mat zle pocity...