bože. o slovenskej hudbe je tu fakt veľa diskusií... ale holt...
ja by som odporučila čisté tvary, the ills, collegium musicum, jara filipa, the swan bride, deža ursínyho, dorotu nvotovú, tomáša slobodu, the uniques, paru, oskara rózsu, valihoru, foolka...
Nezvyčajné, ale musím súhlasiť s @grietusha . Ešte by som doplnil niektoré kapely, kde hral Dežo - Provisorium, The Beatmen, The Soulmen, Burčiak...Ale evidentne je to absolútne mimo tvojho záujmu, takže už ani nebudem pokračovať : )
Určite slovenským najvzácnejším a mojím najodporúčanejším vývozným artiklom sú Jaro Filip a Rišo Muller!!! potom Dežo Ursíny napr. alebo Dorota Nvotová, Tomáš Sloboda, Para, Ali Ibn Rachid (plus môj osobný miláček Le Payaco)
kapely ako The Swan Bride, The Uniques, Diego a pod. sú na slovenské pomery až neskutočne dobré, ale myslím, že takých je v zahraničí (a najmä vo V neúrekom, tam by boli priemerné (týmto ich chcem vyzdvihnúť, nie potopiť ), takže by som ich neodporúčal, lebo predpokladám, že by chcel počuť niečo slovenské... akože...nie britpop či r´n´r či indie, ale niečo zo slovenska, niečo naše..
napisem ako bi som mu odpovedal ..." ti je*************, ved sk k************ maju len same p***************** . to si radsej pusti dajake madarske pesnicki ako tie slovenske k**************. " mno
tak jednoznacne The Swan Bride, Polemic, Para, Talkshow, Lavagance, Billy Barman, Diego, Tomas Sloboda, Noisecut, mozno Yucoco a este Foolk, Billy Barman, Sako, Skaprasupina, Horkyze mozu byt aj Richard Muller, Karol Miklos,....komu co pasuje a kto ma co rad
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
ja by som odporučila čisté tvary, the ills, collegium musicum, jara filipa, the swan bride, deža ursínyho, dorotu nvotovú, tomáša slobodu, the uniques, paru, oskara rózsu, valihoru, foolka...
a tak
Nič reprezentatívne, ale toto v malých dávkach považujem za pomerne znesiteľnú slovenskú hudbu.
ale tiez uz hore spomenute, the bridge
Môžte skúsiť aj nejaký odkaz hodiť čo je také, že môže nadchnúť aj niekoho v zahraničí.
Mne sa zatiaľ páči najviac asi Elán, Polemic a Gombitová, ale keby že moju obľúbenú tak určite Horkýže slýže
mohol by si, prosim, pokracovat? zaujima ma to
Ale nie také tie starecké humusy, kde škriekajú staré vyschnuté rašple a držia sa za boky a točia nimi ako dementné a ani dychovky.
Ale keby som mala niekomu niečo odporučiť, záležalo by čo počúva, aký druh hudby...
Aj táto Para je podľa mňa fajn, alebo IMT smile jedno z naj...
kapely ako The Swan Bride, The Uniques, Diego a pod. sú na slovenské pomery až neskutočne dobré, ale myslím, že takých je v zahraničí (a najmä vo V neúrekom, tam by boli priemerné (týmto ich chcem vyzdvihnúť, nie potopiť ), takže by som ich neodporúčal, lebo predpokladám, že by chcel počuť niečo slovenské... akože...nie britpop či r´n´r či indie, ale niečo zo slovenska, niečo naše..
davová psychóza, slobodka, zóna, švablast, testimony, slíže
Ja som mu zatiaľ odporúčila klasiku v podaní ľudoviek a potom Mariku Gombitovú a z českej hudby Gotta.
Ale páčia sa mi návrhy ako Polemic, Para, Horkýže, HT, Elán a tak...
Aaa desmod nemám moc rada tak to mu odporúčať určite nebudem.