podľa mna Sony sú zbytočne predražené značkou. Záleží ale načo ten notebook chceš používať keď len tak bežne tak jasne Asus, to je proste klasika ľahko zoženieš ovládače a nemáš problém ani zo servisom. Toshiby mi proste vadia k nim nemám čo povedať len to slovo tošiba je .. no proste osobne ich nemám rada.
Ale ak chceš také bežné fungovanie tak Asus ti bohato stačí ak niečo viac to už ti mi ťažko poradíme
omg omg, vždy keď vidím otázku typu "idem kupovať notebook, aká značka je dobrá" tak mi vrie krv... keď už, tak uveď ku každej značke konkrétny model alebo aspoň cenovú - tam sa poradiť už dá...
osobne by som sa zo skúsenosti vyhol Asusu, Aceru a MSI - ale to neznamená, že títo traja nemajú nejaký podarený model ktorý kvalitou predčí trebárs aj rovnako drahé HP-čka... takže neobmedzovať sa na značky a radšej hľadať fakty
V dnesnej doba su chuja platne predpoklady... Dostanes kvalitne HP a za mesiac ho posielas do opravy. Kupis si sitny Acer a ide ti 15 rokov bez problemov...
Tazko povedat. Avsak mohla si aspon udat cenovu kategoriu.
ja mam doma HP ale nikdy wecej sa nanho hroozne zlostim ja som scela toshibu ale presvec moju mamu!!! (keby daco som surfovala po nete a sa mi najviac pozdavala) a estik kamos ma toshibu a nemoze sa stazovat
k asusom a acerom sa hodí označenie lowend, také plastové nič čo sa lahko zničí, na asusoch mi vadia tie dosť náročné ovládače čo zaserú celý systém
msi že sa väčšina dosť hreje a má slabé chladenie, tak je schopný padnúť počas nejakej náročnejšej hry alebo konvertovania videa, teda aj keď má veľký výkon nedá sa ho moc využiť
lenovo má dosť kvalitných, ale zas za tú cenu môžeš mať dva acery rovnakého výkonu
len podľa značky sa nedá jednoznačne povedať ktorý
ja mám starší acer, výkonom mi stačí (veľa vecí som už v nom vymenil) len tie kryty sa ľahko ošúchavajú a panty derú, no ale zohnal som rovnaký typ s nefunkčnou mb na náhradné diely takže keď sa mi zas niečo zlomí vymením to
Asus, ak beriem pomer ceny a úžitkovej hodnoty. K tomu ešte tá tabuľka z komentu @2 - to je veľké prekvapenie, že ASUS = najmenšia kazivosť. Ale ja mám teraz nový ASUS a som zatiaľ veľmi spokojný.
mam hp, fici uz v pohode stvrty rok, ale bol z tych lepsich modelov vtedy. Vseobecne akakolvek znacka moze byt dobra, mas but stastie alebo smolu, vzdy sa najdu poruchove modely. Ale urcite by som si priplatil za nejaky rok-dva zaruky naviac..
v ankete ale jednoznacne hlasujem za toshibu, su sice drahe v porovnani cena-vykon, ale je to najspolahlivejsia znacka co sa tyka elektroniky.
ja mam lenovo, som s nim spokojny, .... ale ak by som si mal kupit este raz laptop tak by som porozmyslal medzi Toshibou a Lenovo .... nieco medzi tym.
@34 graficke karty mas defacto len 3 druhy-ATI,NVIDIA a INTEL. asi kazdy vyrobca ntb pouziva minimalne 2 z tich 3 znaciek, z kazdej viac modelou podla toho, aky vykon ma mat ntb. daju sa rozdelit do 3 zakladnych tried-niska(low-end) , stredna, a najvysia rada(hi-end) a podla toho su v nich graficke,procesori a dalsie komponenty.
Jop MacBooky su pekne ale relativne drahe oproti ostatnym, i ked vieme ze to je bezproblemovy stroj. Ale ak nie si narocna na parametre tak ber podla toho co sa ti paci. Ako uz bolo spomenute IBM uz desktopy ani pocitace nerobi. Ujalo sa toho lenovo. A tusim uz ani nove modely pod znackou IBM nerobia len Lenovo Think Pad. Napr. Sony Vaio su tiez pekne, ale tiez realtivne drahsie modely. I ked su tam modely aj vyslovene pre zenske pohlavie. Vid. IMG a asus sa drzi skor technickejsich tvarov. MSI ma tiez celkom pekne modely niektore. Ale Acer urcite nie. HPcka co som mal skusenost sa nicim z radu nevymykaju akurat mozu mat par problemov. Ber podla toho co sa ti paci.
@nikeboy@33 za málo peňazí, málo muziky. možno smutné, ale je to tak. za pár šlupek (500 eur) kvalitný notebook nedostaneš. čoho sa môžem ešte zastať, sú workstationy od dellu alebo lenova (thick pad W) ale zasa tie sú ťažké a objemné jak encyklopédia :/
Máš pravdu, pod značkou IBM sa možno už nevyrába, dneska to je Lenovo
Asus vyrábaL pre Apple, boli to rady 13.3" macbookov, tuším že iba plastových.
@majo kvalita je dnes u spicki rovnaka. asus co vyraba pre apple( nie len ntb) vyraba aj pre dalsich.(aj pre seba) to ze sa asus stahuje z trhu vo vychodnej europe, svedcii otom, ze spickove vecii od asus tu nikdy nebudu(pokial si ich nekupis napr. v nemecku).
lenovo=cinania, ktori absolutne zaspali v dalsom vyvoji ntb.
a nic. apple je jeden velky oblbovak na ludii. napr. z os X. prva os X vysla tusimze pred 10 rokmy. apple aby si udrzal prijmi, vydava v podstate stale len X z "servis packamy" ako novy os. hlavne u macOS 10,5 a macOS 10,6 to je jasne. ostatne aj nedavna vec, z porusovanim patentou, svedcii otom, aki je v skutocnosti apple. zrejme im uz dosli napady, tak ukradly patenty od nokie. (odskodne co apple vyplatil svedcii otom ze to tak je) ostatne ntb od apple nepatria vobec medzy najvykonejsie. ved napr. HP ma uz davno quad core procesory. to ze apple robi teraz kovove "kryty" na ntb je samozrejme jasne preco- vyuziva ich totis ako pasivny chladic. tym padom mozu bit tensie a "inak"dizajnovane ako konkurenty. rovnaky system chladenia, kedisi davno vyuzivali prve pentia (60/66mhz). kde procesor bol "oprety" o kovovu(hlinik?)dosku, a tak rozptiloval teplo ktore produkovaly. dnes vsetky ntb vyrabaju OEM producenti, a potom sa podla poziadaviek tlacia znacky.(lebo je to lacnejsie zadat OEM vyrobcovy vyrobu ntb, ako staviat vlastnu tovaren a vsetko okolo)
Diskusia expertov @Nikeboy no nezaspali by cinania? Cinania robia uz len elitu, ktoru si vacsina smrtelnikov nemoze len tak dovolit, vid. napr. Lenovo W700DS takto podla teba vyzeraju pocitace ktorych vyvojari spia? Jaj boze ludia, videl niekto z vas produkt od apple? Myslim pocitac nie bludy ako telefony a prehravace. A to ze kazdy OS nenazvu inac neznamena ze zaspaly vyvoj. Ano HP robi Quad a co? Nema vlastny OS ktory ich dokaze vyuzit na 100% a nikdy mat nebude. Apple nema prednost v pouzitych komponentoch ale v systeme ktory je naozaj prepracovany a ak si s nim nerobil nemozes to porovnavat. Rovnako ako ja nebudem porovnavat Toshibu napr. s HP aj ked som oba mal ale len na kratky cas.
Asus.. s nimi mám dobré skúsenosti, ale samozrejme nedá sa to zaškatuľkovať, záleží od modelu, cenovej relácie a podobne.. všetko nieje vždy len o značke..
@Revo vydim michalovce tak chapem ved tam ani apple nepredavaju, tak ocom tocis? apple ma vlastny os, ale vykonom su tie ich poocitace len priemer. a to nielen v pouzitich komponentou( do pc ti dam 2x quad core,alebo grafiku co stoji vyac ako cely mac ntb, atad...) vykonovo apple sa moze schovat pred pc. tak isto ten tzv. mac os , je os robeni prakticky len na par moznich konfiguracii. lebo do apple si nemozes dat napr. grafiku z obchodu. takisto, preco asi presiel apple k 086 architekture?! lebo pc , ci sa ti to paci, ci nie, su najrozsirenejsie pocitace. inac by apple skoncilo ako atari alebo amiga prednim. a "milujem" tie bludy co si napisal ze nevyuzije na 100%, to su bludiii ludii okolo apple. ked povazujes za "prepracovanost" minimun softweru, minimalne rozsirenie(vyse 90% je pc), predrazenost, tak ja to povazujem za typicku hlupost a naivitu ludii na slovensku, co si myslia ze v usa ma kazdy doma apple. je to totis blud. ale vela ludii na slovensku ma velmy skreslene predstavy o usa. takze v tom sa ti ani necudujem.
@Nikeboy vidis michalovce vidis michalovce nevidis nic viac mas jedno ci tu apple predavaju alebo nie... Stavim sa ze si v zivote nemal Mac a nikdy si na nom nerobil dlhsie nez den, Apple politiku nepochopis a je irelevantne diskutovat o tom preco apple preslo na intel, proste preslo lebo to tak chceli urcite v tom neni vykonova stranka ale ekonomicko politicka atd. ktoru my nikdy nepochopime. Videl si uz Atari alebo amiga? Asi nie ked s tym Mac porovnavas. O akom minimu softweru sa to bavime? Office? Od MS? Je aj pre Mac, co vari adobe? aj to je pre Mac, No jo Windows Media tam nemas... berem holt skladam klobuk pre panom PC. Ake predstavy o USA? Kto sa o USA bavi? Bol si tam? Pochybujem, taras do vetra nemas argumenty akurat spochybnujes to co som napisal ja na zaklade tvojich vymyslenych predstav ako funguje apple preco robi to a to a ako to funguje vo svete... Takto sa mozme hadat aj 2 roky kazdy ma svoju predstavu. Naco by som do macov daval grafiku z obchodu? Si velky tunning majster? co ma furt najnovsie komponenty? O hardware nevies dokopy nic, ohanas sa grafikami, ramkamy atd. Existuju graficke karty ktore ani nepoznas a cena je ovela vyssia nez si vies predstavit... O com sa tu vlastne bavis? Napr. ti dam Intel Quad Core, v zivote adekvatne nevyuzijes ani polovicu jeho vykonu. Nevies o com hovoris, nastuduj si problematiku potom sa vyjadruj...
ale mal, a takisto mam moznost nanom "pracovat". ale myslim ze to nema z tim nic, lebo nezalezi na tom ako dlho z nim robis alebo ako dlho mass. osobne poznal som cloveka co mal pc roky, a nevedel z nim nic, len zapnut a vypnut a zapnut a vypnut hru tak isto ked testuju netestuju roky.
asi aj preto, ze na 086 existuje mnostvo programou a vyvojarou, tak lahsie naslo novych zamestnancou (ono boly v tom aj nejake problemy ohladom cipou powerPC, ale to som radsej vynechal ) . vydel, ani jedna firma uz pocitace nevyraba (atari tusimze len hry, a amiga uplne zanikla) rozhodne sa v dobach najvetsiej slavy, nemohol z amigou apple alebo pc zrovnavat. (vsetko v tv sa robilo hlavne na amigach, ci uz zvucky alebo znelky, tak isto amigy sa podielaly na animaciach vo filmoch ako napr. jursky park, babylon5 a dalsie.(v jurskom parku boly hlavne animacne pocitace SGI, amigy ich doplnaly a vypomahaly) (ironiou v jurskom parku bolo, ze amigi sa podielali na animaciach vo filme, ale v samotnom filme vystupovaly apple quadry 950 ).
hovorim o vseobecne software, na apple mas menej toho ako na pc (zato moze ciastocne aj prechod od powerPC k intelu086 rady). "moj zlaty" mam tam kamosou a tak isto znamich, tak viem lepsie co tam maju, takze teraz taras do vetra ty, chlape. viem toho o apple viac ako ty, vymislene predstavy su len v tvojej hlave. haha, chlape..viem toho viac ako si ty len dokazes predstavit. uplne zcesty zaver, ale predpokladam ze si mal epilepticki zachvat jak si to pisal
ps. ja som sa pocitacom venoval v dobe, ked ty si este prdel do piesku, ostatne si len o rok starsiii.(narodky mam za "par dnii")
@48 inak ani ja som nespomenul win,ale dobre. to uz takich blbostii si sa chitil ze az. nikde som ani n nenapisal ze tuningujem pc alebo co. uplne zcesna reakcia. o amigach viem toho ovela viac ako ty, takze nebud smiesny. stacii ked poviem ze amigy mali svojho casu v asi kazdej televizii. pozry si dakedy serial babylon5, a tam uvydis co dokazala amiga v tej dobe. otom sa mohlo vtedy applu snivat. a ked si zacal ze HP nema vlastny os, tak ja zase ze apple nema vlastne procesory. ostatne HP vlastny nejake soft spolocnosti. a to ze som zacal z usa je preto, lebo kazdii kto ma apple, tvrdii bludy typu v usa ma apple kazdii, (priblizne, nieco v tom zmysle). apple su dobre pocitace do kancelarie, ale nie na nejaku profesionalnu pracu. lebo tam ich daleko previsuju ine. a chlape, som rad ze si pouzil presne moje slova z inej diskusie kde som napisal ze su graficke karty do pc, co stola viac ako cely ntb od apple ale od cloveka co to necital, sa ani necudujem ze sa dockam ze mi moje vlastne slova napise ako svoj argument
@Nikeboy skus spravnejsie formulovat vety nemusis ich vseliako miesat, nejako sa v tej svojej vypovedi zamotavas .... Bavit sa o tom kto vie o com viac je tak isto irelevantne, nebudem tvrdit ze viem viac ako ty ale naopak to urcite nie je, a tvrdit ze ked som ja bol v plienkach ty si robil na PC je tiez odveci kedze ked som ja bol v plienkach ty si este nebol alebo mala mamina napojeny namiesto pupocnej snury ethernetovy kabel? Asi nie. Zacinal som na PP 06 ale toto tebe este nehovori asi nic, kedze v takom veku si vedel povedat iba "mama" takze sa nepustaj do urazania ked na to nemas. Odkial si vyhrabal ze Apple sa nepouziva v profesionalnej robote? Ale iba ako kancelaria? Vacsi blud som nepocul. Dokaz mi to. Hmmm asi neni ako co? Bavit sa s tebou o Amiga a Atari nebudem a uz vobec odvolavat sa na Babylon, to je ako pozi jaku technologiu ma James Bond urcite to robia na PC. Netusim co si pisal a co nie a je mi to jedno. Dalej ta touto cestou prosim nehovor o mojich zachvatoch, nema to s temou nic a zase to len dokazuje tvoju neschopnost vyjadrovat sa na urovni, tak urazas. Na tvoje narodeniny ti z vysoka kaslem, neohanaj sa vekom, ked na to takisto nemas. Rovnako ma ani trochu nezaujimaju tvoji kamosi a znami co ti to hovorili urcite nikto z nich nerobi v apple ani nikde inde, odkial by mohol poskytnut tieto informacie. Ak sa tu uz ides tak zaryto hadat a natahovat sa tak sa prosim nauc aspon pisat spisovne, nevyzadujem diakritiku ale pisat "kamosou" namiesto "kamosov" a vidim ze si dalsi z tych co "vydi dobre". O software na apple nevies nic rovnako ako o veciach ktore tu tvrdis, ja som nikde nenarazal na rozdieli medzi Apple a PC tato diskusia je o notebookoch takze ak sa chces hadat o rozdieloch pis TS, na mail alebo nepis vobec, a uz vobec nie o veciach o ktorych nemas paru. Pouzi Wiki pomaha to.
@Revo z gramatikou si uz trapni, ako vetsina tu debilou, co nevie nic ine napisat, tak ripe z gramatikou. to na uvod. pisal si ze nemam porovnavat apple z amigou, tak som ti dal priklad, ktori si koli tvojej neznalosti, takimto sposobom zavrhol. dobre. dalej...ukas mi kolko filmou robilo apple. asi ziaden. dalej, to z jamesom bondom som nepochopil, respektive pochopil ze otom co som pisal nevies vobec nic. ostatne si aj napisal ze netusis ocom som pisal. dalej, co sa tika toho z tym zachvatom, to bola reakcia na tvoj normalny rozumny uvod, a totalne debilni zaver. dalej, to ze apple nieje v usa tak rozsirene ako na slovensku radi fanboyi rozpravaju, si uplne odignoroval, a zahral do stratena. ostatne dalo sa to cakat. diskusia je o notebookoch, tak neviem preco si ty zacal sa kumne ozyvat a pisat mi ako prvy daco o apple. ked u teba nefunguje sebereflexia, tak chapem. tak skus nabuduce reagovat vecne, na urovny a k tomu co pisem. a nie ako nejaky nemenovany slovensky politik.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
» www.sector.sk/novinka/50748/a...
Ale ak chceš také bežné fungovanie tak Asus ti bohato stačí ak niečo viac to už ti mi ťažko poradíme
Ja som kupoval asus predrokom a z mojim použivanim sa cudujem ze este sa nic nedodrbalo
osobne by som sa zo skúsenosti vyhol Asusu, Aceru a MSI - ale to neznamená, že títo traja nemajú nejaký podarený model ktorý kvalitou predčí trebárs aj rovnako drahé HP-čka... takže neobmedzovať sa na značky a radšej hľadať fakty
bud APPLE alebo LENOVO
Tazko povedat. Avsak mohla si aspon udat cenovu kategoriu.
msi že sa väčšina dosť hreje a má slabé chladenie, tak je schopný padnúť počas nejakej náročnejšej hry alebo konvertovania videa, teda aj keď má veľký výkon nedá sa ho moc využiť
lenovo má dosť kvalitných, ale zas za tú cenu môžeš mať dva acery rovnakého výkonu
len podľa značky sa nedá jednoznačne povedať ktorý
ja mám starší acer, výkonom mi stačí (veľa vecí som už v nom vymenil) len tie kryty sa ľahko ošúchavajú a panty derú, no ale zohnal som rovnaký typ s nefunkčnou mb na náhradné diely takže keď sa mi zas niečo zlomí vymením to
v ankete ale jednoznacne hlasujem za toshibu, su sice drahe v porovnani cena-vykon, ale je to najspolahlivejsia znacka co sa tyka elektroniky.
alebo HP alebo Acer
teraz mám nový acer aspire, tak uvidíme.
IBM uz par rokou ziadne ntb, nevyraba.
Asus vyraba pre apple
v podstate su vsetky ntb rovnake, a lisia sa len v detailoch.
HP nemal som ale od kazdeho som zatial pocul len jedno: Stale sa mi tam nieco kazí.
Sony zbitocne predrazene si myslim...
Urcite by som bral Macbook Air alebo hociaky iny Mac! Lenze tam je uz ina cena ale akykolvek vyrobok od Applu je podla mna dobry.
Acer, Asus, Lenovo moju podporu nemaju...
a asus sa drzi skor technickejsich tvarov. MSI ma tiez celkom pekne modely niektore. Ale Acer urcite nie. HPcka co som mal skusenost sa nicim z radu nevymykaju akurat mozu mat par problemov. Ber podla toho co sa ti paci.
Máš pravdu, pod značkou IBM sa možno už nevyrába, dneska to je Lenovo
Asus vyrábaL pre Apple, boli to rady 13.3" macbookov, tuším že iba plastových.
aj LG vyrába pre Apple. a čo?
lenovo=cinania, ktori absolutne zaspali v dalsom vyvoji ntb.
a nic. apple je jeden velky oblbovak na ludii. napr. z os X. prva os X vysla tusimze pred 10 rokmy. apple aby si udrzal prijmi, vydava v podstate stale len X z "servis packamy" ako novy os. hlavne u macOS 10,5 a macOS 10,6 to je jasne. ostatne aj nedavna vec, z porusovanim patentou, svedcii otom, aki je v skutocnosti apple. zrejme im uz dosli napady, tak ukradly patenty od nokie. (odskodne co apple vyplatil svedcii otom ze to tak je) ostatne ntb od apple nepatria vobec medzy najvykonejsie. ved napr. HP ma uz davno quad core procesory. to ze apple robi teraz kovove "kryty" na ntb je samozrejme jasne preco- vyuziva ich totis ako pasivny chladic. tym padom mozu bit tensie a "inak"dizajnovane ako konkurenty. rovnaky system chladenia, kedisi davno vyuzivali prve pentia (60/66mhz). kde procesor bol "oprety" o kovovu(hlinik?)dosku, a tak rozptiloval teplo ktore produkovaly. dnes vsetky ntb vyrabaju OEM producenti, a potom sa podla poziadaviek tlacia znacky.(lebo je to lacnejsie zadat OEM vyrobcovy vyrobu ntb, ako staviat vlastnu tovaren a vsetko okolo)
ale mal, a takisto mam moznost nanom "pracovat". ale myslim ze to nema z tim nic, lebo nezalezi na tom ako dlho z nim robis alebo ako dlho mass. osobne poznal som cloveka co mal pc roky, a nevedel z nim nic, len zapnut a vypnut a zapnut a vypnut hru tak isto ked testuju netestuju roky.
asi aj preto, ze na 086 existuje mnostvo programou a vyvojarou, tak lahsie naslo novych zamestnancou (ono boly v tom aj nejake problemy ohladom cipou powerPC, ale to som radsej vynechal ) . vydel, ani jedna firma uz pocitace nevyraba (atari tusimze len hry, a amiga uplne zanikla) rozhodne sa v dobach najvetsiej slavy, nemohol z amigou apple alebo pc zrovnavat. (vsetko v tv sa robilo hlavne na amigach, ci uz zvucky alebo znelky, tak isto amigy sa podielaly na animaciach vo filmoch ako napr. jursky park, babylon5 a dalsie.(v jurskom parku boly hlavne animacne pocitace SGI, amigy ich doplnaly a vypomahaly) (ironiou v jurskom parku bolo, ze amigi sa podielali na animaciach vo filme, ale v samotnom filme vystupovaly apple quadry 950 ).
hovorim o vseobecne software, na apple mas menej toho ako na pc (zato moze ciastocne aj prechod od powerPC k intelu086 rady). "moj zlaty" mam tam kamosou a tak isto znamich, tak viem lepsie co tam maju, takze teraz taras do vetra ty, chlape. viem toho o apple viac ako ty, vymislene predstavy su len v tvojej hlave. haha, chlape..viem toho viac ako si ty len dokazes predstavit. uplne zcesty zaver, ale predpokladam ze si mal epilepticki zachvat jak si to pisal
ps. ja som sa pocitacom venoval v dobe, ked ty si este prdel do piesku, ostatne si len o rok starsiii.(narodky mam za "par dnii")