Myslim ze Aikido je dobra volba(nielen preto ze nan chodi) pretoze uci aj tu filozoficku stranku veci(vyhnut sa boju ak sa da, nezranit supera iba ho znehybniť) je priamociare(ziadne tancovanie okolo protivnika) a za najdokonalejsie bojove umenie pokladam Iaido(cviceie s mecom-katanou)
Naj je aj tak Win-tsun.....alebo WT je to fakt dobre chodil som na to par tyzdnou ale tha bola mi prednejsia priatelka ale povem vam nekedy je to makacka ale je to ucinne
@7 ano tak Iaido uplne vyuzijes na ulici btw tu filozofiu by mali ucit v podstate vo vsetkych BU otazka je kolko tomu treneri venuju a ci si to zoberu k srdcu aj ziaci. Darmo budes hovorit kazdu hodinu o tom ze vyhladavat boj nie je dobre atd ked tam sedi tupec co len chce vediet techniku aby niekoho poriadne zmlatil.
K teme: zalezi na co to BU chces? Cches len akusi filozofiu a psychicke uvolnenie potom chod napr do spominaneho Iaida (to je v podstate interpretacia "rozoravok s mecom" alebo ako to povedat prosto pri treningu sa velmi nedostanes k blaznivemu sekaniu proti tvojmu kamosovi.
Ak chces vybit enrgiu vol thai box a podobne tam sa vytrieskas do sytosti ete ti aj vela bude.
Ak to chces na ulicu ako sebaobranu tka ti neostava nic ine iba poriadne skombinovat niekolko BU dokopy. Totiz kazde BU ma akusi slabinu ktoru nema dobre naucenu respektive sa jej nevenuje pozornost ci uz su to kopy, udery, praca so zbranami, obrana pred zbranami, stand up alebo zem. Cize si budes musiet zrejme pochodit seminare vybrat si z kazdeho BU urcite technky a potom sa ich naucit kombinovat a dostanes v podstate perfektne BU site ako na mieru len a len pre teba.
A ak chces len cosi trenovat potom si mozes pozret google a najst si BU ktore ta oslovi a vyskusat ho. V podstate ak sa nemylim tak na vacsinu mozes prist na nejaky 1-2 treningy sa pozret co tam asi robia bez toho aby si platila. Osobne som sa nasiel v ninjutsu lenze tam sa velmi vela ludi nenajde a poznam takych co si mysleli hura ninjovia, dosli a ked zistili v com je podstata tak na druhykrat uz nedosli.
Vela stastia pri hladani.
PS: to co som napisal je len cisto subjektivny nazor a urcite budu ludia co mi budu oponovat. Uz len dodam ze som nechcel urazit ziadny styl BU alebo ho nejako posunut na okraj - kazde ma cosi do seba a niecim prispeli do svetoveho ehm bojoveho dedicstva.
@12 to s tym Iaidom je v podstate pravda ze ho nevyuzijes. Je to len o psychike, sebakontrole a ovladani. Ale ked uz na to pride tak kazdy "zapas" v Iaide trva max. 2 svihy mecom. Ale je moj subjektivny nazor ze je to najtazsie a najkrajsie bojove umenie.
Inak si myslim ze je jedno ake BU ovladate ked schytate prvy tak vela nenarobite a ak sa chcete bit tak nepotrebujete BU. Takych co sa ucia BU na utok nechapem. BU su vo vseobecnosti vacsinou na obranu a tak by to malo byt aj v skutocnosti. Ak sa da tak sa vyhnut boju ak nie tak spacifikovat ale neublizit.
Konecne tema pre mna...ja robim Muay thai- thajsky box a trenujem aj MMA-mixed martial arts- zmiesane bojove umenia, ale je to bojovy sport s volnymi pravidlami. Muay thai ma neskutocne bavilo ale ked som zacal trenovat to mma (ja to radsej volam freefight) tak to ma zacalo bavit viac, ale na muay thai som nezanevrel, hoci freefightu som daval viac...a take veci ako capoeira, karate a nizsie skusenosti v aikide su na ulici nepouzitelne. hovorim z vlastnej skusenosti, nieco mam uz odbite, a to som si myslel ze mi muay thai pomoze. blbost...naozaj skusenosti su na ulici jedine platne.
konecne jedna tema pre mna ...ako necital som komentare velmi ale predpokladam ze tam uz niekto napisal Capoeiru ze ? ....a este mi moja vestiaca gula prezradila ze ... ...nepoviem...kazde bojove umenie ma cosi do seba ....a na sebaobranu sa nepotrebujes iba vediet bit ale potrebujes hlavne psychicku pripravu ....lebo ver ci nie ked ta niekto napadne nebudes pripraveny nebus stat v neakom bojovom postoji ani nebude to podla pravidiel ani ziaden ring ani nebude rozcviceny ani v neakom Kimone napr. ....takze psychika ...a vyuzite alternativnych zbrani ....skus nieco vojenske hehe ....mne sa paci Thai Box ale robim Karate co sa mi tiez velmi paci a kedze oco bol v CSLA v pohranicnom vojsku tak aj Combat Sambo haha ...
Aikido je nepraktické na jednu techniku potrebuješ kilometer miesta a v stresovej situácii ak nie si majster tak ti to je na nič v praxi je najlepším spôsobom sebaobrany použivať ten orech v hlave ale keďže tu bola otázka naj bojove umenie/sebaobrana tak je to krav maga alebo systema,sambo ale rozhodne nie Karate,Aikido alebo nejake kung fu už vôbec nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
K teme: zalezi na co to BU chces? Cches len akusi filozofiu a psychicke uvolnenie potom chod napr do spominaneho Iaida (to je v podstate interpretacia "rozoravok s mecom" alebo ako to povedat prosto pri treningu sa velmi nedostanes k blaznivemu sekaniu proti tvojmu kamosovi.
Ak chces vybit enrgiu vol thai box a podobne tam sa vytrieskas do sytosti ete ti aj vela bude.
Ak to chces na ulicu ako sebaobranu tka ti neostava nic ine iba poriadne skombinovat niekolko BU dokopy. Totiz kazde BU ma akusi slabinu ktoru nema dobre naucenu respektive sa jej nevenuje pozornost ci uz su to kopy, udery, praca so zbranami, obrana pred zbranami, stand up alebo zem. Cize si budes musiet zrejme pochodit seminare vybrat si z kazdeho BU urcite technky a potom sa ich naucit kombinovat a dostanes v podstate perfektne BU site ako na mieru len a len pre teba.
A ak chces len cosi trenovat potom si mozes pozret google a najst si BU ktore ta oslovi a vyskusat ho. V podstate ak sa nemylim tak na vacsinu mozes prist na nejaky 1-2 treningy sa pozret co tam asi robia bez toho aby si platila. Osobne som sa nasiel v ninjutsu lenze tam sa velmi vela ludi nenajde a poznam takych co si mysleli hura ninjovia, dosli a ked zistili v com je podstata tak na druhykrat uz nedosli.
Vela stastia pri hladani.
PS: to co som napisal je len cisto subjektivny nazor a urcite budu ludia co mi budu oponovat. Uz len dodam ze som nechcel urazit ziadny styl BU alebo ho nejako posunut na okraj - kazde ma cosi do seba a niecim prispeli do svetoveho ehm bojoveho dedicstva.
Inak si myslim ze je jedno ake BU ovladate ked schytate prvy tak vela nenarobite a ak sa chcete bit tak nepotrebujete BU. Takych co sa ucia BU na utok nechapem. BU su vo vseobecnosti vacsinou na obranu a tak by to malo byt aj v skutocnosti. Ak sa da tak sa vyhnut boju ak nie tak spacifikovat ale neublizit.