Len sa obávam justičných omylov @najivna máš pravdu, ale zasa na druhej strane by sme na základe toho nemohli nič robiť. Predstav si, že budeš 30 rokov v base a zistia, že si bola nevinná. Pokazený život tak či tak...
Najideálnejšie by bolo dávať exemplárne tresty pre tých, ktorých chytia pri čine.
hned mi prisli na um taki co napr. znasilnili to 10r. dievcatko,alebo zehlickou tyrali psa... chcel by somm byt taky popravca alebo clovek co by vykonaval tie tresty
ja by som volila iny trest - na vedecke pokusy. namiesto zvierat by testovali na ludoch. taketo testy by mali vacsi efekt a urcite by boli horsie ako trest smrti. ved co ine si zasluzi niekto kto zabija a znasilnuje male deti, popripade robi este horsie zvratenosti ?!
Som jednoznačne za trest smrti ale ide ma jebnúť keď niekoho prichytia priamo pri čine a hovorkyňa PZ povie že v prípade dokázania viny mu hrozí toľko a toľko.Kurva čo tam ešte treba dokazovať.A u neplnoletých počerných ktorí nie sú právne postihnuteľný by som navrhoval bičovanie až do bezvedomia.Dvakrát by to nechceli zažiť tak by sa trochu krotili.
@drejka nie je pravdepodobné aby v niektorej krajine v Európe bol obnovený trest smrti.
My sa nachádzame aj v EÚ. Rada Európy má odmietavé postoje k trestu smrti. Je tu aj Európsky dohovor o ľudských právach, ktorý za základné právo považuje právo na život.
Aj keď sa pozrieš do histórie na území Európy sa zväčša používal trest smrti na odstránenie politických protivníkov. Aj naša ústava je výslovne proti trestu smrti.
A pozrime sa aj na naše súdnictvo. Naši sudcovia nie sú dostatočne neomylní aby sme ich mohli zveriť ľudské životy.
Slovenská justícia nie je vybavená na to aby mohla rozhodovať takéto závažné otázky.
Ak ťa to zaujíma myslím, že na nete nájdeš množstvo materiálu na štúdium
@fxx čo sa týka toho znásilnenia, vo väzení takéto robia. Väzni sa dokážu veľmi ľahko dostať k zložke a keď mu prídu na znásilnenie či už ženy, alebo dievčatka, zaplatia si tam chlapíka a ten to hovädo veľmi nechutne znásilní, aby sa cítil presne ako to dievčatko, keď ho znásilnil.
@flemi samorzejme, to je známa vec, že kati boli v podstate vyčlenení zo spoločenského života a ak sa aj zapojili, tak obmedzene. Aj v krčmách mali vyčlenené miesto
Lebo su to tupe pice z dokonalych rodin co nikdy nemali problem so zakonom ^^
15 rokov sa pohybujem medzi policajtmi, sudmi a podobnym svinstvom...nieco ako justicny omyl je len vrchol ladovca. S takymi ludmi sa neda diskutovat, vacsinou neexistuje ani logika, sucit...ti ludia si chcu len ulahcit pracu a vyriesit pripad co najskor...vacsinou vas dokonca donutia priznat sa k niecomu co ste nespravili, prekrutia vase slova a ste v ...ti co sa s tymto nikdy nestretli su lahkymi obetami. Co sa tyka roznych uchyliek, deviacii a podobne...v niektorych pripadoch sa jedna proste o psychicku poruchu a nutkanie. Ako potom rozlisime kto si zasluzi smrt a kto nie ? Toto sa tyka "kybernetickych zlocinov", zlocinov z nutnosti...ked musite zabit lebo nikto vam nemoze pomoct a ina alternativa neexistuje..Ako rozlisime koho zabit a koho nie ?
Pre odporcov ..nie sudy, dokazovanie a presumpcia neviny nie su take ruzove ako sa zdaju. V tychto oblastiach by ste skutocne mali veci vnimat pesimisticky...lebo take su.
Co sa tyka pracovnych tresto, mucenia alebo ako tu nejaka pica navrhovala testovanie...WTF ? Aj tu treba mysliet na jedincov co nemozu, maju problem, su v tom nevinne a podobne.
Ste pokrytci.
Co sa tyka zvierat. Ako tu niekto poznamenal ked niekto tyra psa zehlickou. Akoze WTF ? Cela sloboda zvierat je parodia...picovina ako traky a organizacia jebnutych kokotov a pic. Podla zakonov reality mam pravo si robit so psom, mackou cokolvek co chcem...preco ? Pretoze som v potrav. retazci vyssie. A nikto s tym nic nemoze urobit. Je to to iste ako ked zasliapnem nejaky hmyz. V com sa to lisi ? V tom ze psik ma peknu tvaricku ? JEBE ! Zase selekcia toho co je right a co nie...
V podstate vsetci co ste tu prispeli by ste chceli mat pravo a vysadu robit cokolvek, mat slobodu slova, nazorov, slobodne si vybrat co chcem studovat, kym chcem byt...cestovat,zabavat sa, mat volny cas, vybrat si slobodne pracu a podobne humanisticke sracky.
Ale taka diktatura by vam uz bola proti srsti ze ? Keby vam niekto nanutil aby z kazdej bloncky bola sestricka, z kazdeho nabuchanca bannik a podobne.
Zamyslite sa...System nie je dokonaly ale musi sa snazit takym byt. Musi sa mysliet na kazdy detail. Nie len na to aby sme zabili tych co si to "zasluzia"...lebo je to ekonomicke a blah blah.
Podľa mňa je väzenie blbosť a každý zločin by mal daný človek voči spoločnosti odpracovať. Ale nemali by to byť pracovné tábory ako gulagy a bane a podobne. nechcem z nich otrokov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
samozrejme sa pŕitomnosti adrenalínu aby neodpadol
Hlavne v prípade doživotnej traumy poškodeného
Najideálnejšie by bolo dávať exemplárne tresty pre tých, ktorých chytia pri čine.
A väzenie tiež neviem na čo je, ja by som porobil pracovné tábory, nech si tam na seba už pekne zarobia.
Najviac sa mi páči tá argumentácia o justičnom omyle to ma vždy dostane
A deportácia by sa zišla tiež.
na druhej strane nikto nema pravo zobrat zivot nikomu inemu
o co su teda lepsi ti "kati" od vrahov?
To nie je vražda, ale trest. To je to isté, akoby si povedala, že väzenie je obmedzenie slobody a v čom sme lepší než únoscovia...
Alebo by som potom išla po podstate - individuálne tresty! Oko za oko..
som za doživotné tresty v base s tým, že budú pracovať
My sa nachádzame aj v EÚ. Rada Európy má odmietavé postoje k trestu smrti. Je tu aj Európsky dohovor o ľudských právach, ktorý za základné právo považuje právo na život.
Aj keď sa pozrieš do histórie na území Európy sa zväčša používal trest smrti na odstránenie politických protivníkov. Aj naša ústava je výslovne proti trestu smrti.
A pozrime sa aj na naše súdnictvo. Naši sudcovia nie sú dostatočne neomylní aby sme ich mohli zveriť ľudské životy.
Slovenská justícia nie je vybavená na to aby mohla rozhodovať takéto závažné otázky.
Ak ťa to zaujíma myslím, že na nete nájdeš množstvo materiálu na štúdium
1, kvôli už spomínaným justičným omylom
2, neboli by sme rovnaké zvieratá, ako tí obvinení?
a zabite ma
Očividne ti fakt išlo iba o slovíčko: nikdy.
nemyslím si, že sú to naivné argumenty. Sú to argumenty, ktoré sa bežne používajú. Skús napísať nejaký nenaivný komentár k tejto téme
Máme rigidnú ústavu takže jej zmena nie je až taká jednoduchá ale netvrdím, že je nemenná.
Slovensko má mnoho iných problémov, ktoré potrebuje riešiť a nie sa venovať trestu smrti.
Súhlasím s tým, čo som napísala. Na slovensku nebude zavedený trest smrti nikdy.
@greyness nechcem sa hádať, ale nakoľko sa človek rozhliadne zistí to, čo som napísal
ak Vás alebo Vašich blízkych raz z dačoho (aj malého) obvinia, budete sa kukať (či už budete vinní alebo nie)
apropos,viete ako kedysi boli kati diskriminovaní? každý sa ich stránil, ich deti nemohli kopu vecí atď.......ale to sa na dejepise neučí
to znamená, že ľudia podvedome vedia, že idú proti vesmíru ak toto robia
A čo, to bolo voľlakedy....
podľa mňa proste tak ako človek nemá právo vziať život/zavraždiť niekoho, rovnako štát nemá právo tomu vrahovi vziať jeho život.
štát si toto "právo" jednoducho priznal, len tak..
čiže, radšej doživotie, ako trest smrti.
Lebo su to tupe pice z dokonalych rodin co nikdy nemali problem so zakonom ^^
15 rokov sa pohybujem medzi policajtmi, sudmi a podobnym svinstvom...nieco ako justicny omyl je len vrchol ladovca. S takymi ludmi sa neda diskutovat, vacsinou neexistuje ani logika, sucit...ti ludia si chcu len ulahcit pracu a vyriesit pripad co najskor...vacsinou vas dokonca donutia priznat sa k niecomu co ste nespravili, prekrutia vase slova a ste v ...ti co sa s tymto nikdy nestretli su lahkymi obetami. Co sa tyka roznych uchyliek, deviacii a podobne...v niektorych pripadoch sa jedna proste o psychicku poruchu a nutkanie. Ako potom rozlisime kto si zasluzi smrt a kto nie ? Toto sa tyka "kybernetickych zlocinov", zlocinov z nutnosti...ked musite zabit lebo nikto vam nemoze pomoct a ina alternativa neexistuje..Ako rozlisime koho zabit a koho nie ?
Pre odporcov ..nie sudy, dokazovanie a presumpcia neviny nie su take ruzove ako sa zdaju. V tychto oblastiach by ste skutocne mali veci vnimat pesimisticky...lebo take su.
Co sa tyka pracovnych tresto, mucenia alebo ako tu nejaka pica navrhovala testovanie...WTF ? Aj tu treba mysliet na jedincov co nemozu, maju problem, su v tom nevinne a podobne.
Ste pokrytci.
Co sa tyka zvierat. Ako tu niekto poznamenal ked niekto tyra psa zehlickou. Akoze WTF ? Cela sloboda zvierat je parodia...picovina ako traky a organizacia jebnutych kokotov a pic. Podla zakonov reality mam pravo si robit so psom, mackou cokolvek co chcem...preco ? Pretoze som v potrav. retazci vyssie. A nikto s tym nic nemoze urobit. Je to to iste ako ked zasliapnem nejaky hmyz. V com sa to lisi ? V tom ze psik ma peknu tvaricku ? JEBE ! Zase selekcia toho co je right a co nie...
V podstate vsetci co ste tu prispeli by ste chceli mat pravo a vysadu robit cokolvek, mat slobodu slova, nazorov, slobodne si vybrat co chcem studovat, kym chcem byt...cestovat,zabavat sa, mat volny cas, vybrat si slobodne pracu a podobne humanisticke sracky.
Ale taka diktatura by vam uz bola proti srsti ze ? Keby vam niekto nanutil aby z kazdej bloncky bola sestricka, z kazdeho nabuchanca bannik a podobne.
Zamyslite sa...System nie je dokonaly ale musi sa snazit takym byt. Musi sa mysliet na kazdy detail. Nie len na to aby sme zabili tych co si to "zasluzia"...lebo je to ekonomicke a blah blah.
Vyberte si uz konecne kam smerujete...
vlastne všetci väzni by mohli takto pracovať
skor niekde na opustenych ostrovoch (je ich dost) - dostatocne daleko od inej zeme aby tam nemohli preplavat