ja sa učím angličtinu a španielčinu a druhýkrát by som zas do tej španiny už nešla asi .. je to pekný jazyk, ale málo ľudí ním hovorí, je ťažký a určite je veľmi málo využiteľný ... ak by som si mala ešte rau vybrať tak určite nemčinu, nakoľko dosť cestujeme do Rakúska
spanielcinu, francuzstinu, rustinu, finstinu, svedcinu, norcinu, svajciarsku nemcinu, dancinu, holandcinu, arabstinu a to by uz aj malo byt dost no tak este japoncinu
ucim sa nemcinu momentalne od zakladov ale voooobec ma to nebawi...ale ta spanielcina by nebola zla....alebo taka francuztina ale to je mrte tazky jazyk takze asi kaslem na to
noo momentalne sa nedobrovolne ucim nemcinu uz nejaky ten rok, zacala som tento rok opat nedobrovolne so spanielcinou, ale dobrovolne s rustinou, a cela by som ete latinu, ktoru budem mat buduci rok a ete cem arabcinu ... snad sa mi podari popri vyske nejaky kurz
no... angličtinu som sa učila a vlastne aj naďalej učím... francúzštinu som už skončila, keďže mám po maturách... jeden sen - naučiť sa poľsky som si už splnila pred tromi rokmi... teraz by som sa rada učila fínsky, hoci je to dosť zložité, kedysi som sa učila ale potom som už na to nemala čas a dnes už vlastne ani nič neviem... a okrem tej fínčiny ma vlastne lákajú všetky tieto severské jazyky... a z praktického hľadiska by som chcela vedieť po španielsky a po maďarsky. to je asi všetko
nemecky (nech rozumiem, ze tri bagety su v akcii, dve nie), svedsky (tomu istemu nech rozumiem vo svedsku, aj ked tam anglicky hovori percentualne viac ludi ako v usa) a japonsky (anime)... pripadne este francuztina sa moze zijst...
ja by som sa rada naučila nórčinu! učila som sa španielčinu 4 roky, no ale je to o ničom moje znalosti myslím... a môj priateľ ma raz naučí po nemecky aspoň rozprávať
Ja patrím k tej nemeckej menšine, anglinu až tak dobre neviem
kedysi som mala popud učiť sa španielsky,dokonca si niečo aj pamätám :-0
...a asi by sa patrilo v rámci pôvodu a koreňov vedieť aj po chorvátsky, babka aj jej sestra si pamätajú aj čo-to z lužickej srbštiny, ja už som taký odjebek
mno ja sa ucim anglinu ale vela z toho newem ....som vydreta ...a pritom sa ju ucim uz seesty rok ...mno ucim ...to je nepresne powedane ....cela by som wedet po francuzky .....
prečo si tu každý myslí,že každý a učil anglicky?ja by som chcela anglicky(trošku viem) a rusky...nemecky viem,tak by mi to stačilo...inak z ruštiny azbuku viem,ale slovká a gramatiku nie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
a učím sa ešte nemčinu ale tú naozaj nemusím...a rada by som vedela ešte po taliansky alebo po grécky
franinu sa ucime ale neviem moc toho veru...
a francúzsky som sa síce učila ale bola som hnilá a teraz nič neviem a ľutujem to
A chcela by som určite rusky, španielsky a asi sa prihlásim v škole na čínsky krúžok
kedysi som mala popud učiť sa španielsky,dokonca si niečo aj pamätám :-0
...a asi by sa patrilo v rámci pôvodu a koreňov vedieť aj po chorvátsky, babka aj jej sestra si pamätajú aj čo-to z lužickej srbštiny, ja už som taký odjebek
A všetko neznámkované aj s angličtinou, mne je to pri jazykoch iba na obtáž
ale nemam na to čas, keďže sa momentalne učim AJ, NJ, japončinu (aktivne) a španielčinu a ruštinu (pasivne
ale to esperanto raz určite budem vedieť!