ked tak nad tym rozmyslam, tak odkial mam vlastne vediet o nejakom zakaze?
to, ze mam teraz pustenu ta3(a tv vseobecne)je skor nahoda, fejsbucik pozeram podla frekvencie stolice, noviny nekupujem, v miestnom rozhlase to nehlasia...
well, je tak trochu celosvetvá pandémia a tuším máte na Slovensku i núdzový stav, tak by bolo vrámci vlastnej informovanosti prinajmenšom vhodné, aby si si raz za čas skúsil niečo vypočuť/prečítať o tom, že čo je nové a tak
tých zdrojov naozaj nie je málo a keďže máš doma (zrejme) internet, televízor a pravdepodobne i nejaké zariadenie, na ktorom si naladíš rádio a žijeme v dobe, kde sa informácie šíria bleskovou rýchlosťou, naozaj nerozumiem tejto tvojej úvahe
ono sa asi tak trochu predpokladu, že ľudia nie sú úplne pripečené telce, ale na Slovensku je to evidentne veľká chyba
@thunderstorm ach jaj, zjavne nechapes, co sa pytam. co ak zijem "of grid", resp. ma to absolutne nezaujima? mam POVINNOST sa informovat?
a ak si si nevsimla, tak neplanujem to prakokotsky ignorovat, popierat/whatever. len ma zaujima, ako mi vlastne stat oznamuje, ze mame zakaz vychadzania/vojnu/pandemiu/katastrofu.
dalsi priklad: mame chatu, keby som teraz na chate, tak pri jednom strome mam signal max na poslanie smsky, tv tam tiez nemame, radio tam mozno je, ale asi by som ho nemal pustene. tak?
tak si odizolovaný a ďaleko od ľudí, čo je tak trochu pointa celého zákazu vychádzania?
a v prípade, že sa vrátiš do civilizácie si trébars spraviť nákup, tak si všimneš, že všetci nosia rúška, že je na ulici podozrivo málo ľudí, že prevádzky, ktoré nie sú 'essential' sú zavreté a jedinec, ktorému v hlávke hrkajú aspoň dve mozgové bunky rýchlo príde na to, že sa niečo deje a začne pátrať!
tých ľudí, čo žijú na samotách bez signálu, internetu a televízie je podľa mňa menej ako 2% obyvateľstva
Varovanie obyvateľstva je jedno z najdôležitejších opatrení civilnej ochrany. Je vykonávané varovnými signálmi uskutočňovanými prostredníctvom sirén. Najčastejšie sa dopĺňajú hovorenou informáciou vysielanou hromadnými informačnými prostriedkami (rozhlas, televízia, hlásenie z obecného / mestského rozhlasu).
@r0cketqueen@wistingher "Podľa experta na ústavné právo je možné nariadiť zákaz vychádzania len v čase výnimočného stavu. V núdzovom stave, v ktorom sa momentálne nachádzame, takáto možnosť nie je. Tvrdí, že na to, aby bolo možné karanténu nariadiť, by sa preto musel narýchlo meniť ústavný zákon."
Hehe, suhlasim s tym, ze to co robi nasa vlada je pritiahnute za vlasy - sledujem to zo zahranicia a neviem si predstavit, ze by som kazdy den sledoval spravy 2 alebo 3 krat, pretoze 2 alebo 3 krat sa zmeni polovica pravidiel, pomaly kazdy den v tyzdni Tu vo Svedsku sa pravidla zaviedli raz a od marca alebo aprila sa nezmenili.
Ak nie si na Orave, alebo v Bardejove, tak v zásade môžeš chodiť von, lebo pobyt v prírode je povolený a nejako sa tam dopraviť musíš. Mestský park je napokon tiež príroda a môžeš ísť rovnako tak do obchodu s potravinami alebo lekárne. Vonku ti teda nikto nedá pokutu ak pôjdeš sám, s rodinou alebo človekom z jednej domácnosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
mam povinnost mat tv a sledovat vzdy o siedmej krimi noviny na hnojke, alebo jak to je?
Existuje aspoň nejaká oficíálna koronastránka, kde sa dajú zistiť aktuálne opatrenia?
tých zdrojov naozaj nie je málo a keďže máš doma (zrejme) internet, televízor a pravdepodobne i nejaké zariadenie, na ktorom si naladíš rádio a žijeme v dobe, kde sa informácie šíria bleskovou rýchlosťou, naozaj nerozumiem tejto tvojej úvahe
ono sa asi tak trochu predpokladu, že ľudia nie sú úplne pripečené telce, ale na Slovensku je to evidentne veľká chyba
Hádam u nás na dedine budú hlásiť v rozhlase potom ti pošlem v TSke, čo povedali xD
a ak si si nevsimla, tak neplanujem to prakokotsky ignorovat, popierat/whatever. len ma zaujima, ako mi vlastne stat oznamuje, ze mame zakaz vychadzania/vojnu/pandemiu/katastrofu.
dalsi priklad: mame chatu, keby som teraz na chate, tak pri jednom strome mam signal max na poslanie smsky, tv tam tiez nemame, radio tam mozno je, ale asi by som ho nemal pustene. tak?
a v prípade, že sa vrátiš do civilizácie si trébars spraviť nákup, tak si všimneš, že všetci nosia rúška, že je na ulici podozrivo málo ľudí, že prevádzky, ktoré nie sú 'essential' sú zavreté a jedinec, ktorému v hlávke hrkajú aspoň dve mozgové bunky rýchlo príde na to, že sa niečo deje a začne pátrať!
tých ľudí, čo žijú na samotách bez signálu, internetu a televízie je podľa mňa menej ako 2% obyvateľstva
@sidious korona.gov.sk
» www.minv.sk/?varovanie-obyv...
Varovanie obyvateľstva je jedno z najdôležitejších opatrení civilnej ochrany. Je vykonávané varovnými signálmi uskutočňovanými prostredníctvom sirén. Najčastejšie sa dopĺňajú hovorenou informáciou vysielanou hromadnými informačnými prostriedkami (rozhlas, televízia, hlásenie z obecného / mestského rozhlasu).
ono je to aj dost logicke hadam