skúsenosť č.1 : rezervuj si intrák čo najskôr a samostatné izby sú super! max. s niekym, koho poznáš
skúsenosť č. 2: to, aby bol v blízkosti intráku obchod je esenciálne
skúsenosť č. 3: kúp si rovno mesačník, na lístkoch prerobíš
@baci podľa toho, čo preferuješ... ja som bol v Prahe 2 semestre a bolo super. Nočný život, kultúra, pamiatky, hospůdky, dobré jedlo, metro, ... všetko v jednom, za mňa super
Praha je fajn, vsetko ale zalezi ake mas ocakavania. Na mna je Praha mala a vobec sa tu necitim ako v "zahranici".. Coz je aj preco chcem ist prec co najskor Inac ale je to urcite velky level up od hocijakeho mesta na slovensku. Skoly su fajn ale tie ucebne metody su proste skoro ako na slovensku, uci sa skoro rovnakym sposobom ako pred 20rokmi a dlho sa tu tak ucit aj bude.. V tomto velky progress nevidim uprimne. Ziskas tu ale ovela vacsie skusenosti v praci a vies sa tu vybudovat. Zivot tu je tiez fajn, intraky strasne velmi zalezi od skoly/konkretneho intraku. Ceny intrakov sa strasne zvysuju kazdym rokom a momentalne je to tak ze sa ti uz skoro viac oplati izba v byte ako samostatna izba na vacsine internatov. A kludne hod nejake konkretnejsie otazky ak ta nieco konkretne zaujima tak poradim
Praha je super, dobre organizovana doprava; mnoho prilezitosti zarobit si, rozhliadnut sa.....kopec barov; studentsky zivot je tam super (v Brne je ale lepsi ).....urcite kupuj mesacniky, usetris a mozes sa vozit neobmedzene kde a ako casto chces....urcite ak planujes brigadovat, snaz sa najst si brigadu cim skor, v Prahe je bezne mat 130-150Kč/hod., ale da sa najst aj za viac-->lenze to sa rychlo mina.
Negativa Prahy: Celkom daleko zo SK (a to ja este byvam 6km od hranice), na mna dost preplnene a hlucne mesto, trochu drahsie, ako napr. Brno. Mna osobne Praha zo zaciatku moc bavila, no po roku sa mi zunovala kopa veci....Karlov most stratil svoje caro
@annyejnji To úplne chápem, tiež by som prvé 2 stupne takmer isto nedala na intráku, ešte možno jedine ak by som mala samostatnú izbu. Ale chybala by mi aj rodina strašne. Neviem si to predstaviť
@baci ak študuješ prírodné vedy, Matfyz alebo medicínu na UK, tak veľmi odporúčam kolej Budeč, pretože je to kúsok peši od všetkých týchto fakúlt a je tu nádherné prostredie. Je to ako také univerzitné mestečko. Sú tu len fakulty, vedecké a lekárske ústavy a žiadni turisti. Aleje stromov, hradby, záhrady, parky, výhľady, pamiatky (pre mňa najkrajšia časť prahy s úžasnou atmosférou)... A je to tiež pár minút peši od centra mesta, či na Vyšehrad.
+ ak niekto mate skusenosti s prestupom po Bc. studiu, ci uz Brno alebo Praha, tiez budem vdacna. Neviem ako to u nich funguje, co sa tyka nadvazujuceho Mgr. studia, ked som nestudovala u nich na skole
@baci Rada som pomohla Inak je to najmenšia (a zároveň najžiadanejšia) kolej v Prahe. Takže moc odporúčam rezerváciu riešiť čím skôr. Ja som sa sem dostala až po roku, predtým som bývala na koleji Švehlova. Všetky izby sú inak nádherne novo zrekonštruované a má to tu takú rodinnú atmosféru Len treba rátať s tým, že sociálne zariedenie a kuchyňa je vždy spoločné pre celé poschodie, nefunguje tu "bunkový" systém ubytovania.
@azizi Co znamena riesit skor? Moc sa v ich bytnom systeme nevyznam. V kazdom pripade tu v BA mame tiez spolocne socialne zariadenia a urcite v horsom stave, takze to bude len mensi upgrade.
@baci ja by som povedal, ze celkovo centrum je totalne zozrate turistami, cez uzsie ulicky Prahy sa doslova treba predierat......a Praha zije 24/7, cize aj v noci je vsade dost ludi....ono zavisi od toho, co chces a aky si typ cloveka....intraky ako preplnene?? Ved byvat tam moze len tolko ludi,kolko dovoli kapacita.....Praha je naozaj krasna, ale vela nadejnych studentov sa az moc tesi.....netvrdim, ze sa ti to tam po roku zhnusi, ale ak nie si moc na velkomesta a nevidis sa o 1 rokov v centre Manhattanu, tak si myslim, ze ocenis cas straveny s rodinou na SK .....no urcite ti radim si pozriet vsetko v Prahe, precestovat po skole alebo po vikendoch vsetky krasy.....a najst si brigadu--->inak k tomuto.....mal som znamych, co odmietli 1 fajn brigadu, lebo to z koleje mali tusim 10-12 km a nechceli sa po Prahe nacestovat-->takto urcite neuvazuj, doprava kmita perfektne, tych 10 km bezne studenti dochadzaju z koleje na fakultu.....ale za mna-->mne uz Prahy stacilo, na Brno nedam dopustit
Praha preplnena lol.. ono asi fakt zalezi aka si ja som bol v kosiciach kde v piatok vecer je 5 ludi na ulici. Praha je neskutocne daleko od ''velkomesta". Je to proste hlavne mesto CR a trosku to tu zije obcas a jasne ze sa tu nebudes citit ako niekde v humennom :l a intraky ries cim skor lebo sa fakt strasne naplnuju, tym ako tu rastu ceny bytov tak ich chce cim dalej tym viac studentov. Prace tu je v prahe az az az, netreba podla mna brat hned to prve co najdes, ak teda nebudes na ten prijem odkazana. No ale akoze fakt by som tu nepovedal ze je to preplnene, je to proste obycajne trosku vacsie mesto.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
skúsenosť č. 2: to, aby bol v blízkosti intráku obchod je esenciálne
skúsenosť č. 3: kúp si rovno mesačník, na lístkoch prerobíš
A hej, pridavam sa, praha je ppci.
Negativa Prahy: Celkom daleko zo SK (a to ja este byvam 6km od hranice), na mna dost preplnene a hlucne mesto, trochu drahsie, ako napr. Brno. Mna osobne Praha zo zaciatku moc bavila, no po roku sa mi zunovala kopa veci....Karlov most stratil svoje caro
Ak fylozofickú, tak kolej Jednota...