Ale neviem, či súhlasím. Na jednej strane je to ich boj o ich platy a všetky tie peniaze, ale na druhej, čo ak sa niečo stane, niečo vážne, a široko - ďaleko nebude nikto kto by pomohol, lebo všade dali výpovede?
A možno to takto vôbec nefunguje, neviem, len niekedy stačí aby mali dvaja lekári voľno a u toho tretieho je ľudí a ľudí a je to tam príšerné, takže si neviem predstaviť taký malý počet.
ja s tým nesúhlasím....lekárov je potrebné mať a dobrých lekárov treba ešte viac..mnoho lekárov je takých, že sa chytím za hlavu, ako mohol tento človek vyštudovať medicínu...nechápem ako môžu prepúšťať lekárov...keď sú tam potrební..
mama to podpisala a mysli to vazne, myslim ze spravila picovinu a nemala by to urobit....sak ale co sa dalo cakat ked is niekto vyberie take zamestnanie -.-
Niektori ludia zarabaju 300 e mesacne a henti zasrati darmozraci chcu viac aj ked maju uz 10 krat tolko ako bezni ludia , za svoju neschopnost , pomalost.
@mm47 "hentí zasratí darmožráči" denne zachraňujú životy a fakt len posledný primitív sa o nich môže vyjadriť ako TY
chorý kokot zahrab sa a skap normálne sa mi prevracia žalúdok keď čítam tvoje prijebané názory a viem, že nie si žiadne jebnuté 12ročné decko v puberte.
A vôbec sa im nečudujem, mohli by to spraviť všetci ľudia, lebo platy na slovensku sú fakt hrôza... Veď prečo všetci lekári odchádzajú do zahraničia??? Lebo tam sú to vážení ľudia s minimálne trojnásobným platom ako tu......Vpodstate, všetci by mali vyššie platy v zahraničí...
ja len nechapem logiku lekarov ze chcu zarabat viac ale nechcu aby sa nemocnice zmenili na akciovky co by znamenalo ze by zacali produkovat zisk a teda aj vacsie platy
Podľa mňa by si mali uvedomiť, že nie sú v Rakusku a že tu aj ostaný majú nižšie platy ako tam nie len lekári.
@klaudiqaaa nenadávj tu lebo @tomas zruš fórum tak si daj zmrzlinu choď do chládku a buď v pohode lebo ja chcem aby sa vyjadrili aj ostatný skôr než tu bude plno nadávok...
Keby si bol v koži napríklad môjho otca a mal denne 40 ľudí ako on. Sedieť tam a počúvať tých pacientov, mať úsmev na tvári a keď ho nemáš tak na teba niekto podá žalobu, že si "nervózny a neúctivý", tak by som sa pozrela ako dlho by si tam vydržal.
To isté čo sa týka mojej mamy. Mať za šéfa také debila ako je jej primár, manažér a riaditeľ, išiel by si radšej na nezamestnaneckú ako robiť za tie "nekresťanské prachy" ako ty hovoríš.
@mm47 Tak po prvé: štetka hovor tvojej matke, ktorá porodila také jebnuté geňo jak si ty
po druhé obvodní lekári sú tiež veľmi dôležití, ale to ty asi pochopíš až keď nebude mať kto vyšetriť tvoje choré decko (ktoré dúfam že mať nebudeš lebo kokotov ako si ty je tu už aj tak požehnane)
Ďalej si uvedom, že sa nemôžeme donekonečna vyhovárať na to, že sme patrili do východného bloku (preistotu použi google, aby si zas nenapísal kokotinu ako v minulom fóre), pretože tak isto ako nemecko a ostatné vyspelejšie krajiny, patríme do európskej únie, takže by sme sa mohli aspoň približovať ku platom, ktoré sú tam, no zatiaľ s nimi nevidím okrem rastúcich cien žiadne iné podobnosti.
Tak prestaň sa tváriť že si najmúdrejší na svete lebo sa len a len strápňuješ
@turgon keď to @tomas zruší, bude to len dobré pre toho chuja čo si myslí že je lepší než všetci lekári pričom určite nemá ani žiadnu vysokú školu a ide nadávať na niekoho, kto denne zachraňuje desiatky životov....
to by si mohla narokovat kazda sfera zvysenie platov, tu na slovensku by to chcelo riesit potom platy vsade, lebo aj taka upratovacka vonku zarobi ovela viac ako na svk a tak je to uplne vo vsetkom, dvojnasobne platy a pod... ale myslim si, ze toto je celostatny problem a nie len problem lekarov a nie som si ista, ci to podanie vypovedi vyriesi, natlak ako natlak, im sa mozno tie platy zdvihnu, ale ten stat to bude musiet zasa niekde zaplatat a nahrabat od obcanov inde peniaze a dost pochybujem, ze by si pani poslanci isli skratit svoje platy pre dobro rozpoctu, takze ak sa tie platy im zvdihnu, tak zasa niekde sa tie vydaje pre takmer vsetkych slovakov tiez zdvihnu... a to veru nebude med lizat pre tych co ziju naozaj na hranici chudoby, aj na tych by sa malo mysliet... no co ja viem, ked sa zasa na to pozriem z ineho uhlu pohladu, tak kazdy chce viac a zit si lepsie ako zije teraz... ja by som najradsej aby sa zvysila zivotna uroven kazdemu, ale to bohuzial nejde
pocujte, kludnite hormony vy dvaja, vulgarne urazanie jeden druheho, ponizovanie a neviem co este, ved vy dvaja ste rovnaki, len kazdy na inej strane barikady, urazkami a vulgarnostami nic nevyriesite, maximalne sa tak obaja naseriete
@issa máš pravdu ospravedlňujem sa, ale fakt mi to nedalo keď si predstavím, že väčšina lekárov svoju robotu robí preto, aby pomáhali ľuďom a tu sa niekto ide rozčuľovať nad tým, že žiadajú veľa za to že zachraňujú životy.... keby tak štrajkovali športovci, alebo politici, tak nič nepoviem, lebo tí pre ľudí nerobia nič.... ale nadávať na lekárov? veď to je choré....
@mm47 Lekár ma strašnú zodpovednosť, študuje skoro polovicu svojho života tak si zaslúžia riadne platy. Pravdaže nie všetci sú taký, mohý z nich sú mantáci, ale tý čo nesparvili žiadny prúser si podľa mňa zaslúžia vyšie platy. Dúfam že tie výpovede podajú, nech sa táto vláda spametá. Prečo si vláda nezníži plat a to čo by ušetrili by išlo lekárom????
Každý chce zvýšiť plat, to je pochopiteľné, ale treba si uvedomiť, že slabé platy nemajú len lekári, ale aj všelijakí zamestnanci a všelijakí odborníci.
Proste sme na Slovensku, kradne sa tu na dennom poriadku a je logické, že všetko je zastaralé a sú slabé platy.
Ale nemôžeme nikomu zakázať podať výpoveď, tak nech si výpovede podajú.
@esus Ibaže, aj učitelia by si zaslúžili pridať oni vari neštudujú celí život ? a majú koľko, možno tretinu patu lekára takže aj nad tým sa treba zamyslieť.
asi málokto z vás si uvedomuje kolko hodín taký lekár v nemocnici robí...tí čo slúžia na pohotovosti sú tam niekedy aj 24hodín. Viem o čom hovorím, v pondelok sm na pohotovosti bola a lekár čo ma ošetroval slúžil 24ku,tak príjemného človeka čo si aj po tolkých odslúžených hodinách dokáže udržať úsmev na tvári som ešte nevidela. A tie výpovede nie sú iba o platoch ale o katastrofálnej situácii v zdravotníctve ktorá sa nezmenila už kolko? 20rokov?
ja som nazoru ...ze nemalo by sa prepustat ...sam som dlhodobo chori a ono tak...lekar pokial vam pride na diagnozu moze to trvat aj rok...a ako tu vysie pisali ze lepsi horsi lekari.-...ja mam jedneho z najlepsich ortopedou a ...nic ...nesom zdravsi...klby ma bolia
@mm47 sa spamataj ... na titul Mudr. sa studuje 6 rokov a po vystudovani sa vzdelavas dalej...plus na kazdom lekarovi je obrovska zodpovednost aj za tvoj zivot...tych 740 eur v hrubom je smiesna suma za to riziko a povolanie ktore maju...lekari by mali zarabat minimalne 3x tolko - netvrdim ,ze kazdy obvodak ale ti zo specializovanych centier urcite.
@vlcica1989 nie len 24 napríklad v našej mestskej nemocnici lekár pracuje (ak má nočnú) od siedmej ráno do druhého dňa rána a potom ešte do 16. Tak a potom s ana nich ešte osopí taký idiot ako mm47 s hovorí akí sú darmožráči.
@hetfield premena nemocnic na akciove spolocnosti nie je mozna z toho dovodu ,ze skoro vsetky nemocnice su zadlzene a tym padom by stale vykazovali stratu a isli by hned do konkurzu plus niektore nemocnice by boli v strate aj bez dlhov...
@aguri500 si na hlavu padnutý ??? akých 740 ? € premern mzda lekarov je 1 550 eur !!!! a ucitelov asi 500 a sú tiz v rizikovom volanihoci kto ich moze napadnut rodic alebo ziak !
@zuzana236 moja sama si napisala ,ze priemerna...ja ked o 3 roky skoncim skolu tak budem mat plat 740 v hrubom.Platy sa pohybuju od tych 740 do tusim nejakych 2800 co ma prednosta kliniky aspon u nas v KE.Tak ked to zpriemerujes vyjde ti tych cca 1500 lenze prejdi sa po interne a spytaj sa kolko zarabaju a uvidis ,ze je to menej...
@hetfield napriklad... sukromnym ambulanciam sa na Slovensku dari aj ked su to vacsinou s.r.o spolocnosti resp. specializovane oddelenia ktore su ziskove by pomali mohli prejst na tento system.
Kľudne, nech odídu, nemôžeme im v tom zabrániť a ja im to nebudem vyčítať. Ja keď budem mať možnosť, tiež zo Slovenska odídem (samozrejme Slovákom zostanem). Proste odchádzať za lepšími možnosťami je úplne normálne a nevidím na tom nič zlé.
A koniec koncov za to, ako to tu na Slovensku vyzerá si môžeme sami.
@zuzana236 ty si co za picu??? ja by som v zivote fica nevolil...a socializmus a skurvenych rusov z duse nenavidim...a rovnako mam averziu na tupe dievcata z blavy ktore cely zivot nevystrcili nos z tej megadediny a myslia si ,ze na vychode je uz len ukrajina...
pocuvaj ma sem ty bohyna mudrosti pokial nevies odpovedat k veci tak ma neotravuj...
a este nieco ja sa nemam zle penazi mam dost ale to neznamena ,ze ked sa zastanem lekarov ktori robia skoro zadarmo tak som hned komunista... mylis si pojmy komunizmus bol o robotnickej triede ti boli na cele a lekari ci inzinieri mali smolu...
Lekar je najdolezitejsie povolanie zo vsetkych. Uvedomte si kolko z nas by uz mozno ani nezilo nebyt lekarov. A kto v zivote doteraz nemal vaznejsi uraz, alebo chorobu , to este neznamena, ze sa mu to nemoze stat.
@aguri500 ma cistu pravdu..... Lekari si zasluzia viac...... ale len tý co robia svoju pracu poriadne..... @zuzana236 ked sa do veci nerozumies tak nekecaj..... Staci aby lekar spravil niekedy iba jednu malu chybu pri operacii a si môzes byt mrtva.... je to velka zodpovednost, a zasluzia si riadne platy.... Priemerna mzda na Slovensku je okolo 750eur.... a to neznamena ze vsetci zarabaju tolko......
Mate poniektori predstavu, podla coho je lekar plateny?
*drumroll* Podla poctu vykonov, cize obvodny sediaci na vajciach so styrma pacientmi denne sa neviemako popici nema. Lekari v nemocniciach su vytazeni a podhodnoteni.. Vsetci tu zazracne pozname nejakeho vychcaneho lekara, ktory sa vdaka preferovaniu istych farmaceutickych firiem a drahych vysetreni vie nabalit.. Uz ste niekedy boli na pohotovosti, kde je pred vaki tridsat ludi so zavaznymi problemami typu neviem sa o druhej rano vysrat, a piati, ktori mozu skapat, kym sa im dostane osetrenia, tiez vacsinou od lekara, ktory si niekolkokrat v roku musi odsluzit nocnu za smiesne peniaze, v prostredi a s personalom, kt. vobec nepozna, pricom druhy den nemoze ist do svojej beznej prace ofc.
Iba povinne clenske v lekarskej komore etc plus poplatky na konferencie rocne bezne dosiahnu tisic eur; vsetko vybavenie ambulancie, softver, bezpecnostny system, po novom pristroj na CRP testy tusim za dvesto tisic korun si sukromjy lekar hradi sam.
@aguri500 mne su zasa smiesne zabomysie vojny BA vs.KE a ine mesta na vychode,staci sa ist kuknut hen do Viedne a mozme ist vsetci do riti bezohladu nato odkial sme
obaja moji rodičia odišli z nemocnice a teraz sú súkromní, keď zakladali ambulancie tak kôli peniazom ani nespávali a teraz polovicu mesiaca robia zadarmo kôli nízkym limitom od poisťovien, takže ja tých lekárov chápem, či už pracujúcich v nemocnici alebo súkromne
" ... že sa nemôžeme donekonečna vyhovárať na to, že sme patrili do východného bloku (edit RVHP), pretože tak isto ako Nemecko a ostatné vyspelejšie krajiny, patríme do EU, takže by sme sa mohli aspoň približovať ku platom, ktoré sú tam, no zatiaľ s nimi nevidím okrem rastúcich cien žiadne iné podobnosti."
U nas je celkom bezne, ze vacsina podobnych snah konci s neuspechom. Len niektore profesie bojuju s ciastocnym uspechom o svoje zaujmy. Nemame na dalsi prevrat. Preto sa nic nezmeni.
@hetfield ako väčšina obraňujúcich v tejto diskusii som doktorské decko, a ešte som nepočula o konferencii, účasť na ktorej by hradila farmaceutická firma.. Max. ak sa týkala vyslovene produktov tej firmy, za takéto sa však myslím neudeľujú kredity.
(ja som vedela, že keď si toto prečítam zvýši sa mi tlak nad hodnotu únosnosti)
a hej, podporujem ich v tom, ba čo viac, aj by som sa potešila, keby nastal kolaps zdravotníctva (skôr či neskôr), možno si ľudia konečne uvedomia, že lekár nie je robotník na stavbe.
(a nikdy som nejavila nejaké známky, že poďho po škole hneď do zahraničia, ale teraz už hej, čo najskôr ak to pôjde, lebo taký bordel aký je u nás je ozaj málokde - a nejde len o platy, ale tá neúcta alebo ako to nazvať, zo strany ľudí je až zarážajúca)
Som urcite za to aby sa lekarom zvysili platy - aspon ich zaujem o pacientov bude vyssi. To vsak niektori pochopia az ked raz budu mat zdravotne problemy, ze situacia nasho zdravotnictva je otrasna.
Aspon ja prezivam tak ze lekari si ma posielaju ako uplneho kokota, lebo nikto z nich na mna nema cas (kedze cakarne su preplnene a preco by vlastne mali robit niekomu charitu). Ja im to nezazlievam, nech si dupnu.
Neviem, či to bude výhodné riešenie, ale nie...nie som dieťa z doktorskej rodiny, takže sa v tom veľmi nevyznám. Jediné, čo je v celej tejto veci úplná pravda, je to, že so Slovenskom to ide dolu vodou. Skoro všade sa majú lepšie ako my, majú lepšie vybavenie či už v nemocniciach, alebo hocikde inde, majú lepšie platy a ostatné sociálne podmienky. Neviem ako sa mohli dostať do vlády takí skorumpovaní obmedzenci, ako teraz. Ale to je vlastne stále...pred voľbami nasľubujú toľko somarín a keď im na to ľudia skočia, aj tak sa nikdy nič nesplní a nespraví poriadne to, čo má. Hlavné že im idú do vrecka prachy, za to málo, čo tam robia...Takisto nie som rasistka, ale keď vidím, ako sa televízne noviny ani jeden deň nezaobídu bez príspevkov o plačúcich Rómoch, že ako sa oni majú zle a podobne...čo im bráni v tom, aby išli robiť?? Nie robiť 12 detí, ale niekde pracovať, som myslela. Potom sa všetko točí okolo nich, samé príspevky a dávky a prvé čo s nimi urobia je, že ich hneď idú prechlastať a potom sa čudujú, že im deti umierajú keď žijú v takých búdach, namiesto toho aby zabezpečili svoju rodinu. na takých lenivcov sa peniaze vždy nájdu...Proste Slovensko by sa malo spamätať, lenže začína to byť čím ďalej horšie!
@aguri500 to myslis s tym nastupnym platom 740€ ako seriozne vazne??? ved ja som mala vyssi nastupny plat a to veru zdaleka nebola taka profesia na ktoru musim roky studovat, mi to pride absurdne...
podla mna by mali odist aby si ich konecne kokotni slovenski ludia zacali aspon kus vazit. Vacsina im ani nechce dopriat vyssie platy bo by zavidela...
Ja som proti tomu. Vybrali si také zamestnanie tak nech ho robia. Na druhej strane nemám poňatie kolko lekári zarábajú takže neviem posúdiť či si zaslúžia vyššie platy
@esus Co takto keby si niekto z vas najprv uvedomil ze momentalne prebieha sranda menom Kriza a zrejme ked chcu sestrit aj na hajzlovom papieri si nemozeme dovolit vyssie platy a este k tomu u lekarov ?
Tazke pochopit ze si nevybrali najvhodnejsiu dobu na tie svoje protesty a len robia problemy ? lebo dopice nemaju dost , nevyziju z toho nejaku dobu.
K takym kokotkom co tu pisali rozne veci sa ani nejdem vyjadrovat.
@mm47 No stat je v krize a ma v pohode cas na odmeny pre ministerských úradnikov, vysoke platy politikov, nato peniaze su ale na poriadne platy pre lekarov nie, kebyze tie odmeny co dali uradnikom daju lekarom tak by umlcali lekarov a lekary by stym zacali az ked pani kriza odide. Namiesto toho minister zdravotnictva sa usmieva a tvrdi ze nic sa nedeje a ze vypovede aj tak nepodaju.... Nech sa lekary biju za svoje prava, ked sa zosype zdravotnicky system tak sa mozno pan minister zobudi..... a mierni nadavky do riti
@mm47 tam hore som dal docasne riesenie.... urcite ze treba pridat aj sestrickam aj lekarom..... Na Slovensku uz malokto protestuje aby dosiahol svoju vec, a preto podporujem lekarov.....
co ja viem u nas je to kktina tu aj tak platy nezvysia nasej vlade je jedno ci ludia budu kapat jak potkany ,,, a to by museli prostestovat seci lebo skoro seci na slovensku mame male platy ,,, tak nech sa nestazuju ani doktori
Ja s nejakými protestnými akciami, na ktoré doplatíme my všetci nesúhlasím.
Dobré finančné ohodnotenie dôležitých profesií by malo byť prioritou, ale nech sa najskôr pozrú, v akých sračkách je štát. Čo sa deje naokolo v európe.
Fakty hovoria jasne- peniaze nie sú a len tak rýchlo nebudú, v rozpočte je diera, pravicová vláda ju narýchlo láta zvyšovaním daní. A oni v takýchto časoch žiadajú viac peňazí.
Keby sme žili v utopickej spoločnosti tak prosím, chcem aby ľudia čo majú v rukách moje zdravie boli platení výborne. Ale dávať výpoveď len kvôli tomu, že sa chcem mať ešte lepšie? Nulová empatia spomínaných lekárov k zvyšku spoločnosti. Biedu netrú, chudáci to nie sú.
Áno, na západe má doktor xy (dosaď číslo od 3 do 10)- krát viac peňazí. ALE nezabúdajme, že na západe nebýva štúdium zdarma ako u nás. Preto všetkým mudrlantom čo plánujú po vyštudovaní (alebo teraz) pláchnuť do nemecka hovorím- vráťte štátu čo stálo vaše štúdium a choďte kade ľahšie.
Pretože zdravotnícka apokalypsa nenastane. Na východných hraniciach čaká dosť vyštudovaných odborníkov, ktorí budú radi za slovenské lekárske platy. Doktor z ukrajiny je rovnako dobrý ako slovák. Alebo rus, rumun..
Kto sleduje dianie v okolitom svete, vie že presne rovnaká situácia s "akože" odchodom lekárov sa konala cca pred rokom v česku. Výsledok? Veľké bububu a nakoniec 90% doktorov čo dalo predbežnú výpoveď svoju žiadosť stiahlo a zvyšok bol nahradený.
@klaudiqaaa Keby si nebola zena tak ti dam taku po hube ze sa pretocis 5 krat okolo vlastnej osi za zmienku o rodine , si fakt taka uboha ze nevies nadavat na mna ale spominat rodinu>?
Ked sa tak na teba pozrem na tie tvoje fotky tak sa musim smiat , ked chces vyzerat doveryhodne na Birdzi tak by si nemala byt tak zjavne barbieovska kurva lahka hlupa
Títo ulievači študujú posratých 6 rokov na hovadsky ťažkej škole... Potom, priemerne ako 24-25 sa rozhodnú v akom odbore budú makať a zachraňovať ľuďom životy... Robia nehorázne nadčasy a nikto im za to nezaplatí... Pochybujem že by si dokázal pomáhať ľuďom 36 hodín a len s minimálnym oddychom... Áno, sú aj taký nenažranci čo si za to, že si u nich absolvoval niekoľko vyšetrení a on ti hovno pomohol vypýtajú nemorálne veľa prachov... Ale sú aj taký, ktorý ľuďom pomáhajú bez ohľadu na to, aký sú unavený, že im nikto nezaplatí nadčasy a bez ohľadu na to,že ich počas voľného víkendu s rodinou zavolajú na dôležitý prípad... Ich práca je ich život!!!!!!!
A vieš koľko im za to zaplatia?
Po skončení školy 450 - 550 eur
A po ďalších atestáciách sa plat zvyšuje ale to musí ten človek uzavrieť zmluvu, ktorá hovorí, e nesmie opustiť danú nemocnicu 10 rokov aby si v nej mohol robiť atestácie - ( ale všetko závisí od dohody )
......... A kedy majú týto ľudia konečne slušný plat - taký aby žili a nie iba prežívali?....Tak o desať rokov potom,čo nastúpili do roboty!!!!
A toto hovorím z vlastných skúseností, pretože osobne poznám ľudí, čo svojživot obetovali pre zravotníctvo.. Ak by si mal chuť nájsť štipku úcty k týmto ľuďom, tu je link na trailer k filmu...možno je to LEN film ale veľa to naznačuje o tom aký sú niektorý ľudia - aj keď možno vo veľmi zveličenej verzii...
PS: Ten film Angelinu na toľko dojal, ži mal chuť nájsť štipku úcty k týmto ľuďom, tu je link na trailer k filmu...možno je to LEN film ale veľa to naznačuje o tom aký sú niektorý ľudia - aj keď možno vo veľmi zveličenej verzii...
........Možno sa ti bude tento koment zdať až príliš zveličený alebo agresívny... no ver mi že ja sa za svoj názor nehanbím
Aj keď som svoj názor na lekárov vyjadrila už vyššie pre mm47, musím ohľadne platov súhlasiť so @stodvacinkar...
Náš štát nie je v takej pozícii aby si mohol dovoliť zvyšovať platy toľkým lekárom... Ak štát bude mať v budúcnosti peniaze, som absolútne za... Ale teraz to si to fakt dovoliť nemôže...
@aguri500 A tam kde ty žiješ nie je Ukraina ale až Pakistan.
Ty máš od pravičiara na hony ďaleko Vôbec nechápeš čo je to pravica a ľavica. Ja som pravičiarka ale ty nie si ani volič ľavice ani v pravice. Akurát robíš pravici hanbu a vôbec nechápeš jej princíp ktorým je vytváranie podnikateľského prostredia a a čo najmenšie výdavky štátu. A ty chceš pridať lekárom ? Správny pravičiar uvažuje lebo vie že keď bude potrebovať lekára/učitela pre deti tak si zaplatí súkromníka na ktorého bude mať pretože bude menej odvádzať z daní štátu. Toto je systém pravice a ty si obyčajný človek z ľavice jeden z 90% obyčajných ľudí tu na Slovensku čo sú nepodnikatelia. Ale ty si ešte horší lebo ty a tebe podobný akože pravičiari len plytváte peniazmi viď prenájom daňového riaditeľstva Nitrainvest tomu Ščurkovi vôbec neviete hospodáriť s peniazmi od podnikateľov a obyčajných ľudí. Volič ľavice sa aspoň na nič nehrá a povie že podnikatelia sú to a to, ale ty sa hráš na pravičiara a takého ako je Mikloš a spol tak to je ešte horšie
@zuzana236 ty si strasna krava...to co si tu napisala su strasne bludy a utocis na mna niecim co sa ti zrodilo v tvojej chorej hlave...neotravuj ma viac s tvojimi dristami ...
a este nieco ani pravicova vlada nemoze vladnut vecne ale to uz by bolo na teba prilis vela...ja som si vzdy myslel ,ze ludia sprosti,bez inteligencie a bez nejakeho rozhladu a vseobecneho vzdelania (ako si ty) volia fica ale mylil som sa...
zalez do tej svojej dediny a neotravuj ma...ty nemozes byt realna podla mna si len nejaky fake nejakeho kkt-a z birdzu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
108 komentov
Ale neviem, či súhlasím. Na jednej strane je to ich boj o ich platy a všetky tie peniaze, ale na druhej, čo ak sa niečo stane, niečo vážne, a široko - ďaleko nebude nikto kto by pomohol, lebo všade dali výpovede?
A možno to takto vôbec nefunguje, neviem, len niekedy stačí aby mali dvaja lekári voľno a u toho tretieho je ľudí a ľudí a je to tam príšerné, takže si neviem predstaviť taký malý počet.
Nakopal by som ich do hlav byt Uhliarik.
chorý kokot zahrab sa a skap normálne sa mi prevracia žalúdok keď čítam tvoje prijebané názory a viem, že nie si žiadne jebnuté 12ročné decko v puberte.
A vôbec sa im nečudujem, mohli by to spraviť všetci ľudia, lebo platy na slovensku sú fakt hrôza... Veď prečo všetci lekári odchádzajú do zahraničia??? Lebo tam sú to vážení ľudia s minimálne trojnásobným platom ako tu......Vpodstate, všetci by mali vyššie platy v zahraničí...
a to,že slovenské zdravotníctvo je takom stave, v akom je, je zapríčenené aj správaním lekárov,nielen financiami,ktoré tam plynú...
Vies existuju aj obvodni lekari co sedia na riti , za den vybavia 4 anginy , 3 babatka zarabaju tazke peniaze a este aj uplatky beru.
Tak sa uz spamataj ty ružová odrodilá americká štetka.
Uvedom si ze u nas bol 40 rokov iny rezim tak preto teraz nemame platy ako Nemecko.
Co keby si si radsej isla vytetovat podobizen Zaca Efrona na vaginu a nezaplnala toto forum kokotinami
@klaudiqaaa nenadávj tu lebo @tomas zruš fórum tak si daj zmrzlinu choď do chládku a buď v pohode lebo ja chcem aby sa vyjadrili aj ostatný skôr než tu bude plno nadávok...
Keby si bol v koži napríklad môjho otca a mal denne 40 ľudí ako on. Sedieť tam a počúvať tých pacientov, mať úsmev na tvári a keď ho nemáš tak na teba niekto podá žalobu, že si "nervózny a neúctivý", tak by som sa pozrela ako dlho by si tam vydržal.
To isté čo sa týka mojej mamy. Mať za šéfa také debila ako je jej primár, manažér a riaditeľ, išiel by si radšej na nezamestnaneckú ako robiť za tie "nekresťanské prachy" ako ty hovoríš.
po druhé obvodní lekári sú tiež veľmi dôležití, ale to ty asi pochopíš až keď nebude mať kto vyšetriť tvoje choré decko (ktoré dúfam že mať nebudeš lebo kokotov ako si ty je tu už aj tak požehnane)
Ďalej si uvedom, že sa nemôžeme donekonečna vyhovárať na to, že sme patrili do východného bloku (preistotu použi google, aby si zas nenapísal kokotinu ako v minulom fóre), pretože tak isto ako nemecko a ostatné vyspelejšie krajiny, patríme do európskej únie, takže by sme sa mohli aspoň približovať ku platom, ktoré sú tam, no zatiaľ s nimi nevidím okrem rastúcich cien žiadne iné podobnosti.
Tak prestaň sa tváriť že si najmúdrejší na svete lebo sa len a len strápňuješ
pocujte, kludnite hormony vy dvaja, vulgarne urazanie jeden druheho, ponizovanie a neviem co este, ved vy dvaja ste rovnaki, len kazdy na inej strane barikady, urazkami a vulgarnostami nic nevyriesite, maximalne sa tak obaja naseriete
Proste sme na Slovensku, kradne sa tu na dennom poriadku a je logické, že všetko je zastaralé a sú slabé platy.
Ale nemôžeme nikomu zakázať podať výpoveď, tak nech si výpovede podajú.
@mm47 lekári si zaslúžia vyššie platy už len za zodpovednosť čo majú. A to čo si napísal v @5 je taká hlúposť až sa mi prevracajú oči stĺpkom.
A koniec koncov za to, ako to tu na Slovensku vyzerá si môžeme sami.
pocuvaj ma sem ty bohyna mudrosti pokial nevies odpovedat k veci tak ma neotravuj...
a este nieco ja sa nemam zle penazi mam dost ale to neznamena ,ze ked sa zastanem lekarov ktori robia skoro zadarmo tak som hned komunista... mylis si pojmy komunizmus bol o robotnickej triede ti boli na cele a lekari ci inzinieri mali smolu...
majú na to právo a aj moje sympatie!
nech kompetentní láskavo lejú peniaze tam kde treba, a nie len sebe...
*drumroll* Podla poctu vykonov, cize obvodny sediaci na vajciach so styrma pacientmi denne sa neviemako popici nema. Lekari v nemocniciach su vytazeni a podhodnoteni.. Vsetci tu zazracne pozname nejakeho vychcaneho lekara, ktory sa vdaka preferovaniu istych farmaceutickych firiem a drahych vysetreni vie nabalit.. Uz ste niekedy boli na pohotovosti, kde je pred vaki tridsat ludi so zavaznymi problemami typu neviem sa o druhej rano vysrat, a piati, ktori mozu skapat, kym sa im dostane osetrenia, tiez vacsinou od lekara, ktory si niekolkokrat v roku musi odsluzit nocnu za smiesne peniaze, v prostredi a s personalom, kt. vobec nepozna, pricom druhy den nemoze ist do svojej beznej prace ofc.
Iba povinne clenske v lekarskej komore etc plus poplatky na konferencie rocne bezne dosiahnu tisic eur; vsetko vybavenie ambulancie, softver, bezpecnostny system, po novom pristroj na CRP testy tusim za dvesto tisic korun si sukromjy lekar hradi sam.
O________o
A zrovna, keď má štát milión dôležitejších vecí riešiť, sa ozvú.
Kokoti.
obaja moji rodičia odišli z nemocnice a teraz sú súkromní, keď zakladali ambulancie tak kôli peniazom ani nespávali a teraz polovicu mesiaca robia zadarmo kôli nízkym limitom od poisťovien, takže ja tých lekárov chápem, či už pracujúcich v nemocnici alebo súkromne
" ... že sa nemôžeme donekonečna vyhovárať na to, že sme patrili do východného bloku (edit RVHP), pretože tak isto ako Nemecko a ostatné vyspelejšie krajiny, patríme do EU, takže by sme sa mohli aspoň približovať ku platom, ktoré sú tam, no zatiaľ s nimi nevidím okrem rastúcich cien žiadne iné podobnosti."
v @16 /17.
a hej, podporujem ich v tom, ba čo viac, aj by som sa potešila, keby nastal kolaps zdravotníctva (skôr či neskôr), možno si ľudia konečne uvedomia, že lekár nie je robotník na stavbe.
(a nikdy som nejavila nejaké známky, že poďho po škole hneď do zahraničia, ale teraz už hej, čo najskôr ak to pôjde, lebo taký bordel aký je u nás je ozaj málokde - a nejde len o platy, ale tá neúcta alebo ako to nazvať, zo strany ľudí je až zarážajúca)
Aspon ja prezivam tak ze lekari si ma posielaju ako uplneho kokota, lebo nikto z nich na mna nema cas (kedze cakarne su preplnene a preco by vlastne mali robit niekomu charitu). Ja im to nezazlievam, nech si dupnu.
@hetfield jasne ,ze vojny medzi zapadom a vychodom nemaju zmysel , ospravedlnujem sa ale ta dotycna ma vytocila...
Tazke pochopit ze si nevybrali najvhodnejsiu dobu na tie svoje protesty a len robia problemy ? lebo dopice nemaju dost , nevyziju z toho nejaku dobu.
K takym kokotkom co tu pisali rozne veci sa ani nejdem vyjadrovat.
Obzvlast k tej kurve @klaudiqaaa
Ked uz niekomu dat viac tak skor sestrickam ako lekarom.
Nemuselo to tak byt a mohli sme byt na takej ceste ze CR sa mohlo schovat uz dnes pred nami.
Aj lekari by mohli mat vyssi plat.
Dobré finančné ohodnotenie dôležitých profesií by malo byť prioritou, ale nech sa najskôr pozrú, v akých sračkách je štát. Čo sa deje naokolo v európe.
Fakty hovoria jasne- peniaze nie sú a len tak rýchlo nebudú, v rozpočte je diera, pravicová vláda ju narýchlo láta zvyšovaním daní. A oni v takýchto časoch žiadajú viac peňazí.
Keby sme žili v utopickej spoločnosti tak prosím, chcem aby ľudia čo majú v rukách moje zdravie boli platení výborne. Ale dávať výpoveď len kvôli tomu, že sa chcem mať ešte lepšie? Nulová empatia spomínaných lekárov k zvyšku spoločnosti. Biedu netrú, chudáci to nie sú.
Áno, na západe má doktor xy (dosaď číslo od 3 do 10)- krát viac peňazí. ALE nezabúdajme, že na západe nebýva štúdium zdarma ako u nás. Preto všetkým mudrlantom čo plánujú po vyštudovaní (alebo teraz) pláchnuť do nemecka hovorím- vráťte štátu čo stálo vaše štúdium a choďte kade ľahšie.
Pretože zdravotnícka apokalypsa nenastane. Na východných hraniciach čaká dosť vyštudovaných odborníkov, ktorí budú radi za slovenské lekárske platy. Doktor z ukrajiny je rovnako dobrý ako slovák. Alebo rus, rumun..
Kto sleduje dianie v okolitom svete, vie že presne rovnaká situácia s "akože" odchodom lekárov sa konala cca pred rokom v česku. Výsledok? Veľké bububu a nakoniec 90% doktorov čo dalo predbežnú výpoveď svoju žiadosť stiahlo a zvyšok bol nahradený.
Asi vyjebala nejakého ludoopa lebo narodila sa jej iba velká hoven kopa
Ked sa tak na teba pozrem na tie tvoje fotky tak sa musim smiat , ked chces vyzerat doveryhodne na Birdzi tak by si nemala byt tak zjavne barbieovska kurva lahka hlupa
Si normálny?
Že ulievači a nezaslúžia si vyšší plat?
Tak ja ti niečo poviem!
Títo ulievači študujú posratých 6 rokov na hovadsky ťažkej škole... Potom, priemerne ako 24-25 sa rozhodnú v akom odbore budú makať a zachraňovať ľuďom životy... Robia nehorázne nadčasy a nikto im za to nezaplatí... Pochybujem že by si dokázal pomáhať ľuďom 36 hodín a len s minimálnym oddychom... Áno, sú aj taký nenažranci čo si za to, že si u nich absolvoval niekoľko vyšetrení a on ti hovno pomohol vypýtajú nemorálne veľa prachov... Ale sú aj taký, ktorý ľuďom pomáhajú bez ohľadu na to, aký sú unavený, že im nikto nezaplatí nadčasy a bez ohľadu na to,že ich počas voľného víkendu s rodinou zavolajú na dôležitý prípad... Ich práca je ich život!!!!!!!
A vieš koľko im za to zaplatia?
Po skončení školy 450 - 550 eur
A po ďalších atestáciách sa plat zvyšuje ale to musí ten človek uzavrieť zmluvu, ktorá hovorí, e nesmie opustiť danú nemocnicu 10 rokov aby si v nej mohol robiť atestácie - ( ale všetko závisí od dohody )
......... A kedy majú týto ľudia konečne slušný plat - taký aby žili a nie iba prežívali?....Tak o desať rokov potom,čo nastúpili do roboty!!!!
A toto hovorím z vlastných skúseností, pretože osobne poznám ľudí, čo svojživot obetovali pre zravotníctvo.. Ak by si mal chuť nájsť štipku úcty k týmto ľuďom, tu je link na trailer k filmu...možno je to LEN film ale veľa to naznačuje o tom aký sú niektorý ľudia - aj keď možno vo veľmi zveličenej verzii...
PS: Ten film Angelinu na toľko dojal, ži mal chuť nájsť štipku úcty k týmto ľuďom, tu je link na trailer k filmu...možno je to LEN film ale veľa to naznačuje o tom aký sú niektorý ľudia - aj keď možno vo veľmi zveličenej verzii...
........Možno sa ti bude tento koment zdať až príliš zveličený alebo agresívny... no ver mi že ja sa za svoj názor nehanbím
Náš štát nie je v takej pozícii aby si mohol dovoliť zvyšovať platy toľkým lekárom... Ak štát bude mať v budúcnosti peniaze, som absolútne za... Ale teraz to si to fakt dovoliť nemôže...
Ty máš od pravičiara na hony ďaleko Vôbec nechápeš čo je to pravica a ľavica. Ja som pravičiarka ale ty nie si ani volič ľavice ani v pravice. Akurát robíš pravici hanbu a vôbec nechápeš jej princíp ktorým je vytváranie podnikateľského prostredia a a čo najmenšie výdavky štátu. A ty chceš pridať lekárom ? Správny pravičiar uvažuje lebo vie že keď bude potrebovať lekára/učitela pre deti tak si zaplatí súkromníka na ktorého bude mať pretože bude menej odvádzať z daní štátu. Toto je systém pravice a ty si obyčajný človek z ľavice jeden z 90% obyčajných ľudí tu na Slovensku čo sú nepodnikatelia. Ale ty si ešte horší lebo ty a tebe podobný akože pravičiari len plytváte peniazmi viď prenájom daňového riaditeľstva Nitrainvest tomu Ščurkovi vôbec neviete hospodáriť s peniazmi od podnikateľov a obyčajných ľudí. Volič ľavice sa aspoň na nič nehrá a povie že podnikatelia sú to a to, ale ty sa hráš na pravičiara a takého ako je Mikloš a spol tak to je ešte horšie
a este nieco ani pravicova vlada nemoze vladnut vecne ale to uz by bolo na teba prilis vela...ja som si vzdy myslel ,ze ludia sprosti,bez inteligencie a bez nejakeho rozhladu a vseobecneho vzdelania (ako si ty) volia fica ale mylil som sa...
zalez do tej svojej dediny a neotravuj ma...ty nemozes byt realna podla mna si len nejaky fake nejakeho kkt-a z birdzu...