V poslednej dobe, sa často stretávam vo svojom okolí s frázou: mne sa už nechce žiť...! Chcela by som sa spýtať na Váš názor ohľadne tohto, čo si o tom myslíte, ako to v nímate, poprípade aké máte skúsenosti....
z vlastnej skúsenosti viem,že niekedy to proste prestane človeka baviť,prestane byť všetko taká sranda.a rozhodne sa to nemôže porovnávať s ľuďmi v nemocnici.
aj ľudia ktorí chcú spáchať samovraždu aj ľudia ktorí sú chorí majú problémy.
podla mna to nie je dobre riesenie, lebo na jednej strane to cloveka sice zbavi problemov ale na druhej strane - ak existuje nejaka reinkarnacia, peklo alebo nieco podobne, tak to ten clovek posral..
Podľa toho aký je dôvod. Ale tak ja som názoru, že pokiaľ sa človek chce zabiť tak nech. Je to jeho život. Môže si s ním robiť čo chce. Nebudem ho odsudzovať. Niektorí na to majú dôvod. No pokiaľ je ten dôvod len to, že "mama ma nepustila vonku" tak je to trápne a ubohé. No niektoré veci čo ľudia prežívajú "psychické týranie, rôzne ochorenia, fyzické týranie" a následne spáchajú samovraždu tak tým sa ani nedivím. No aj tak podľa mňa je aj iná cesta než sa zabiť. Aj keď niekedy nie je taká názorná a bijúca do očí tak tam stále tá možnosť je. No každý má svoju voľbu, svoj život. A je na ňom ako s ním naloží. Každý má občas stav že všetko je nanič a život nemá zmysel no treba sa pozerať na veci aj iným pohľadom. A vedieť sa tešiť aj z maličkostí. A nie s každým zlým pocitom alebo keď sa niečo zlé stane tak sa chcieť zabiť.
@zuzs Áno? A čo v prípadoch, keď človek trpí nevyliečiteľnou chorobou, neznesiteľnými každodenne objavujúcimi sa bolesťami - bolesťami tak veľkými, že by si si najradšej odrezal dotyčnú končatinu len preto, aby bolesť ustala...
Čo ak človek v dôsledku nešťastnej udalosti (nehody) príde o celú svoju rodinu? Ostane celkom sám, napospas osudu bez nikoho...bez jediného človeka, ktorého by mohol nazvať...rodinou...
Nabudúce si premysli, koho a za akých okolností nazveš zbabelcom...
nemám k tomu kladný postoj, ale nesúhlasím s tým že je to zbabelosť a slabosť ... ale väčšinou to ľudia hovoria, aby na seba upútali pozornosť - a to sa mi štíti ešte viac. Tiež som mal pár chvíľ kedy by som najradšej mimovoľne odišiel z tohto sveta, ale určite by som sa nezabil - myslím že na to mám v sebe dosť starších dobrých spomienok ktoré mi nahovárajú, že všetko môže byť ešte lepšie a mám dosť sebazáchovy, ktorá ma k tomuto povedzme tomu aj možno racionálnemu kroku neprivedie.
a tiež nesúhlasím s tým, že samovrah musí mať nejaký total obrovský problém, aby to urobil - pre niekoho sú i bežné postrádateľné veci mordorom a veľa ľudí to nevie pochopiť. Ale nie je to slabosť, každý má iný život, iné charaktery takže sa nedá povedať, že niekto zlyhal "len" preto že sa zabil.
no vôbec to nepodporujem, človek by mal hľadať rôzne alternatívy riešenia problémov
@firestorm každý človek má dôvod svojho bytia. Keby si všetci čo maju rakovinu povedali, že sakra chcem zomrieť a popri tom nerozmýšľajú aký žiaľ prežívajú ich najbližší.. veď každý deň sa stretávame s prípadom ako niekto bojuje so svojou zákernou chorobou a verí, že je premôže... s tou autonehodou to je iné ale aj tak nevidím nič v tom, že ak si zoberie život bude to lepšie...
Smejem sa jak fras...vidím, že toho o samovraždách viete veľa, aké mal človek problémy, ktoré ho donútili toto vykonať, že nie vždy sa dá ísť ,,do predu,, ako to vravia tie dnešné pubertálne fejsbuk maniačky... ešte pripomienka, ak človek sa raz pokúsi o samovraždu v ťažkej chvíli a nevyjde mu, raz ju urobí...či za pol roka, alebo 20 rokov, spraví ju
Je otravné to počúvať. A úplne súhlasím s @poke . Krajšie by som to nepovedala a v podstate si myslím to isté. Moje osobné skúsenosti by pokazili dojem...mám takú rozpisovaciu náladu a v tejto téme je lepšie povedať menej...
nie som sice presvedcena na 100% ale to povazujem za zufalost,nie odvahu. pretoze ten clovek si nepovie-dokazem ze som silny, idem sa zabit. praveze samovrazda o nom hovori- tento stav uz proste nezvladam, nedokazem to dalej uniest. jediny sposob ako sa ho zbavim je ze sa zabijem. ten clovek to urobi lebo uz nevie co dalej,zo zufalstva. a ked je slovek zufaly robi zufale ciny,nie odvazne.
@lejdygargamel a co je na odvahe nepochopitelne? ty by si si dokazala len tak pretat zily alebo co? vacsina z ludi len uvidi kvapku vlastnej krvi a ide sa dosrat,ja by som si tiez nedokazal ublizit
môj názor je že kto chce nech to urobí... je to každeho vec... ale nemám rada takých čo sa postavia na most a čakajú kým ich niekto zachráni... taký človek nechce smrť ale lútosť... takých by som už len z princípu nezachraňovala ano ano som zlá
Tak, rozdiel je keď niekto o tom iba rozpráva, alebo keď to niekto naozaj spraví... Podľa mňa väčšina ľudí to urobí keď má v jednej chvíli pocit úplnej bezmocnosti, zúfalstva...ale keby sa nad tým trošku zamysleli, každý problém sa vyriešiť dá. A samovražda určite nie je to správne riešenie..
Young elephants are chained into a strong framework where they are poked and cut with sharp implements until their spirits are crushed. The treatment is so brutal that only about 50 percent of the elephants survive. The rest die from infections or other hazards. A few actually commit suicide by standing on their own trunks in order to cut off their air supplies.
Some animals, such as birds and mammals display obvious signs of emotions such as happiness, excitement but also sadness, depression, and loneliness. When driven to extremes animals will terminate their own lives be it by starvation, suffocation, or blunt force trauma. The most common type of animal self-termination is that in which an animal (like a dog) forms a very strong bond with either a human being or another an animal and then loses that significant other. Many intelligent animals form such bonds and they engage in a broad array of behaviors indicating that they are aware of the absence of their companion. For example, dogs in such situations sometimes go into depression and reject food and attention until they eventually die. The inactivity caused by depression is not the same as suicide, even though it may lead to death.
Tarsiers have been known to intentionally injure or kill themselves due to unhappiness or stress of being in an enclosure. Because of this reason they are not in zoos. In captivity, the tarsier can be so extremely distressed it may die of psychological trauma and have even been reported to smash their heads against objects resulting in fatality.
All of these examples suggest that animals can kill themselves under certain circumstances but that they do so inadvertently. Even depressed animals who are clearly suffering great emotional pain, do not seem to be aware that their inactivity will lead to their own death.
neda sa to presne nazvat samovrazdou, ale neda sa ani povedat to, ze to nikto nerobi. ja si myslim, ze minimalne inteligentne zvierata, ako napr. uz spominane slony, o ktorych je dost zname, ze robia veci, z ktorych umieraju a imho aj velryby, ktore sa hadzu na pobrezia, si su vedome toho, co sa stane, ked konaju tak, ako konaju.
A čo je už len toto za riešenie ? Akurát sa zbavíš trápenia bez snahy , bez toho aby si myslel na druhých , a rodina musí zaplatiť pohreb ktorý by nemusel byť keby sa človek vzchopil a neurobil podobnú hlúposť , ale snažil sa veci vyriešiť normálne .
Ten kto je odhodlaný zabiť sa má určité problémy a je psychicky chorý oni za to podla mňa ani nemôžu, to nebude o odvahe ked je pri tom dotyčnom človeku rodina ktorá mu pomôže sa s toho dostať ale ked je sám a nikto ho neberie vážne je to určite hrozný pocit sú to chorý ludia a ja ich len ľutujem určite nie je správne riešenie zabiť sa pretože život nie je vždy len krásny a perfektný je to aj o tých zlých veciach no neviem je to zložité nechcela by som sa ocitnúť v ich koži
z osobnej skusenosti (zabili sa mi dvaja velmi dobri kamarati) viem povedat tolko, ze samovrazdu nechapem, neviem ako ju vnimat.
na jednej strane si hovorim ze vzdy sa da najst aletrnativne riesienie, preco sa oplati zit alebo vykracat z problemu ktore cloveka trapi (nehovorim o fyzickych ked napriklad clovek umiera na rakovinu vo velkych bolestiach), na druhej scasti chapem ze niekedy clovek ozaj nevidi ziadne svetle chvile a v zufalom stave urobi rozhodnutie ktore ho stoji zivot. neodsudzujem samovrazdu, kedze si nemyslim ze je to krok co sa robi lahko - predsa len clovek ma pud sebazachovy a chut zit povacsine snahu sa zabit prekona, ale dufam ze do takeho stadia nikdy nedospejem.
Je to len a len o povahe cloveka...ja takymto ludom rozumiem pretoze mam povahu cize vlastnosti ktore su typicke pre ludi ktori maju sklony k samovrazde..a nepochopi to ten ktory naopak nema urcite vlastnosti.tot moj nazor
Nikdy by som sa nezabila, pokial viem, ze su tu ludia/clovek, ktorym na mne zalezi. Je to velmi, velmi velka bolest. Radsej si to odserem ja, raz mozno bude lepsie.
Eutanazia a pripady, kedy si druhym uz iba naobtiaz a sam sa trapis, su vynimky.
@adriana998 tu nájdeš odpoveď od samotného Boha... » www.liecitelka-laura.sk/news/a37-samoup...
pani Laura je jediný a posledný boží prorok na zemi, zoslal nám ju Boh, uzdravuje ľudí a učí ich milovať jediného Boha, nikoho iného, žiadneho krista, žiadnu máriu, nikoho, žiadny kostol, farára, nič. iba Boha...preštuduj si, poslal som ti boží odkaz o samovražde, po samovražde ide duša človeka rovno do pekla, naveky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
z vlastnej skúsenosti viem,že niekedy to proste prestane človeka baviť,prestane byť všetko taká sranda.a rozhodne sa to nemôže porovnávať s ľuďmi v nemocnici.
aj ľudia ktorí chcú spáchať samovraždu aj ľudia ktorí sú chorí majú problémy.
a ja ju nemam....
vyclenujem dve skupiny - nevyliecitelne chorych a deti, ktore su sikanovane / tyrane.
ak to v dany moment tak citi a nevidi ziadne vychodisko, ak je to ozaj az take zle tak to urobi
Čo ak človek v dôsledku nešťastnej udalosti (nehody) príde o celú svoju rodinu? Ostane celkom sám, napospas osudu bez nikoho...bez jediného človeka, ktorého by mohol nazvať...rodinou...
Nabudúce si premysli, koho a za akých okolností nazveš zbabelcom...
Neviem, nechápem tomu
a tiež nesúhlasím s tým, že samovrah musí mať nejaký total obrovský problém, aby to urobil - pre niekoho sú i bežné postrádateľné veci mordorom a veľa ľudí to nevie pochopiť. Ale nie je to slabosť, každý má iný život, iné charaktery takže sa nedá povedať, že niekto zlyhal "len" preto že sa zabil.
no vôbec to nepodporujem, človek by mal hľadať rôzne alternatívy riešenia problémov
No.. sú aj haluznejšie pesničky...
Pre mňa človek,ktorý sa zabije určite slaboch nie je O.o Podľa mňa na to treba skurvene obrovskú odvahu,povahu ...
je ešte jeden druh a to je labuť, obyčajne sa zabije od žiaľu za svojim druhom, družkou .....filip
samovrazda, je tu ... ak clovek nedostane vcasne pomoc, skonci to nou.
ale o samovrahoch si nemyslim nic. tazko to pochopi niekto, kto nie je v ich situacii. len je to smutne.
ked si to zela, priam o to prosi??
Verim ze ked sa jedni dvere zavru tak sa druhe otvoria...
len takzo povedat kam sa dostane dusa ked odide a este nebol jej cas...
Bola som v situácii kedy sa mi naozaj žiť nechcelo ,ale na samovraždu som ani len nepomyslela. Myslím si ,že odvahou bolo vstať a čeliť problémom ....
» www.animalliberationfront.com/Philosophy/Mora...
Young elephants are chained into a strong framework where they are poked and cut with sharp implements until their spirits are crushed. The treatment is so brutal that only about 50 percent of the elephants survive. The rest die from infections or other hazards. A few actually commit suicide by standing on their own trunks in order to cut off their air supplies.
» wiki.answers.com/Q/Do_any_animal...
Some animals, such as birds and mammals display obvious signs of emotions such as happiness, excitement but also sadness, depression, and loneliness. When driven to extremes animals will terminate their own lives be it by starvation, suffocation, or blunt force trauma. The most common type of animal self-termination is that in which an animal (like a dog) forms a very strong bond with either a human being or another an animal and then loses that significant other. Many intelligent animals form such bonds and they engage in a broad array of behaviors indicating that they are aware of the absence of their companion. For example, dogs in such situations sometimes go into depression and reject food and attention until they eventually die. The inactivity caused by depression is not the same as suicide, even though it may lead to death.
Tarsiers have been known to intentionally injure or kill themselves due to unhappiness or stress of being in an enclosure. Because of this reason they are not in zoos. In captivity, the tarsier can be so extremely distressed it may die of psychological trauma and have even been reported to smash their heads against objects resulting in fatality.
All of these examples suggest that animals can kill themselves under certain circumstances but that they do so inadvertently. Even depressed animals who are clearly suffering great emotional pain, do not seem to be aware that their inactivity will lead to their own death.
neda sa to presne nazvat samovrazdou, ale neda sa ani povedat to, ze to nikto nerobi. ja si myslim, ze minimalne inteligentne zvierata, ako napr. uz spominane slony, o ktorych je dost zname, ze robia veci, z ktorych umieraju a imho aj velryby, ktore sa hadzu na pobrezia, si su vedome toho, co sa stane, ked konaju tak, ako konaju.
na jednej strane si hovorim ze vzdy sa da najst aletrnativne riesienie, preco sa oplati zit alebo vykracat z problemu ktore cloveka trapi (nehovorim o fyzickych ked napriklad clovek umiera na rakovinu vo velkych bolestiach), na druhej scasti chapem ze niekedy clovek ozaj nevidi ziadne svetle chvile a v zufalom stave urobi rozhodnutie ktore ho stoji zivot. neodsudzujem samovrazdu, kedze si nemyslim ze je to krok co sa robi lahko - predsa len clovek ma pud sebazachovy a chut zit povacsine snahu sa zabit prekona, ale dufam ze do takeho stadia nikdy nedospejem.
Eutanazia a pripady, kedy si druhym uz iba naobtiaz a sam sa trapis, su vynimky.
pani Laura je jediný a posledný boží prorok na zemi, zoslal nám ju Boh, uzdravuje ľudí a učí ich milovať jediného Boha, nikoho iného, žiadneho krista, žiadnu máriu, nikoho, žiadny kostol, farára, nič. iba Boha...preštuduj si, poslal som ti boží odkaz o samovražde, po samovražde ide duša človeka rovno do pekla, naveky.