Len tak som si ju zo zvedavosti stiahol a vlastne všetko je tam tak logicky napísané, že by som bol aj schopný tomu uveriť, keby že nemám dosť silnú vôľu. Určite by som to nedoporučil čítať niekomu, kto sa dá ľahko ovplyvniť
je to kniha, ktorú napísal Anton La Vey v roku 1976, takže je pomerne nová a bola revolúciou v satanizme, lebo jeho kult nebol oproti ostatným kultom presným opakom cirkvi, nerobil obety a tak, ale len prezentoval svoje myšlienky zo svojho pohľadu, ktoré sú pre dnešnú dobu omnoho racionálnejšie, než cirkevné. stojí za to si ju prečítať, pokiaľ sa jej nebojíte, ale neberte si všetky myšlienky príliš vážne, lebo do toho môžete spadnúť.
sice som ju necital, ale z vedomosti o satanizme by som povedal, ze nie je to nabozenstvo, ake si babky v kostole predstavuju... na druhej strane ich tvrdenia a myslienky mi pridu prilis egoisticke, keby sa nimi svet riadil, kto vie ako by sme dopadli...
ja mam krst, birmovku a pod. v Boha úprimne verím, ale nikoho o ničom nepresvedčujem. a keďže moja spolužiačka zo základnej školy je dcéra nášho farára, ktorý je v spisoch štb registrovaný ako agent, tak ako môžem veriť cirkvi
Je smutne ze vacsina krestanov ju odsudzuje este predtym nez si aspon kusok z nej precita. Satanska biblia si neodporuje ako krestanska. Suhlasim vo vela veciach s La vey-om
praveze len katolík, teda podľa rodného listu. v reáli mám svoju vlastnú teóriu, ktorá je umiernenejšia oproti môjmu oficiálnemu vyznaniu a tolerantnejšia
mne sa ta filozofia pacila aj knizka sa velmi dobre citala. aj ked podla mna (=iba moj nazor) tam nie je ani tak v co verit, skor zit podla urcitej filozofie La Vey mal v mnohom pravdu.
Keď žiť podla nejakej filozofie tak jednoznačne budhistickej... ale som katolíčka a svoju vieru nezapredám, aj keď pred mesiacom som k tomu nemala ďaleko.
@yurian@2 obety sice mozno nerobil ale precitaj si jeho dalsiu knihu satanske ritualy a to je uz ine divadlo...a ta kniha je len na to aby tahal z ludi peniaze...a aj on si semtam sere do huby ale to asi kazdy kto s takymi vecami robi
@Tenario minimalne stokrat, bibliu som prvykrat do ruky chytil ked som mal 6 a ked som jej chcel aspon trosku rozumiet neostavalo mi nic ine, len ju citat stale dokola a zamyslat sa nad kazdou jednou vetou.
No vidis, ked som zil na dedine aj my sme mali farara. Slopal a fajcil Camel-ky, hraval futbal a ked ho niekto sfauloval tak si pred celou dedinou poriadne zapicoval. Vseliaki farari su
@Tommyhot vacsina priemernych krestanov Bibliu za zivot neprecita ani raz alebo max jeden krat a to nie celu...Sorry ale musim pochybovat o tom ze si ju celu precital viac ako jeden krat. Moj nazor je ze to je dost nepravdepodobne.
@35 on napisal, ze v siestich rokoch bibliu prvykrat chytil do ruky, nikto nepredpoklada, ze ju precital na jeden "hlt". je trochu smiesne toto tvoje pochybovanie o tom, ze ju neprecital viackrat ako raz. pise sa v satanistickej biblii, ze "nikomu never a hlavne nie cloveku, co cital bibliu?" a "ziadny krestan necital bibliu viac ako raz?"
@Tikalok vies co znamena ze vacsina? to znamena ze vacsie percento a nie vsetci A ked uz v 6 rokoch tu bibliu chytil do ruky to nam pisat nemusi. Ja som chytil mamine kucharske knizky ale nikdy som ich necital. Ked uz poviem nieco tak nech to znie realne.
@tenario viem, co znamena vacsina. nechapem potom, preco ho automaticky zaradujes do mensiny, ked o nom nic nevies. cerpas len z vlastnych skusenosti, je mozne, ze si vela knih za zivot neprecital, nemusi byt taky kazdy. nechapem, preco je pre teba tak dolezite vyvracat jeho slova. je pre teba neunosne, ze krestan by mohol byt inteligentnejsi ako ty?
aby to pre teba znelo realne, zrejme by ti musel klamat, ze v zivote bibliu ani len nedrzal, je krestan len preto, lebo su aj jeho stari rodicia a zhltne vsetko fararovi. pretoze len tak vyzera krestan.
@tenario to že to znie pre teba nerealne, neznamená, že je to nemožné ja som mala od klaštorneho života na mile ďaleko a biblia bola popritom moja najobľúbenejšia "kniha".
hlavne že pišes, že kresťania ti vnucuju svoju vieru, pritom si to ty, čo pomaly v každej diskusii jebe do veriacich. Trosku tolerancie by ti nezaškodilo...
@tiktalok preto ho zaradujem do mensiny lebo precital bibliu stokrat co znie absolutne realne neriesim ... Keby povie ze precital-raz, dvakrat Bibliu alebo aspon sa to pokusil precitat ..tak ok...V poriadku vtedy sa tomu da verit ..Ale skoda slov...koncim radsej ...take somariny sa ani citat nedaju
@Adulicek01 ty sa zobud mamee normalnu debatu..vymenu nazorov ..ktora je skoro v kazdej diskusii.. Vlastne o tom su dskusie, keby ma kazdy rovnaky nazor o com by sme sa bavili? Sa zamysli ..zas som len ja ateista zly...Ty netolerujes mna, nie ja teba.
@Tenario mne nešlo len o tuto debatu... A je rozdiel diskutovat a mlet si stale svoje, ako to z mojho pohladu robíš ty. Jasne, este ja som tu zla nechápavá pica a ty si tu jedine ten múdry, kedze si ateista (vid. jeden z tvojich najobľúbenejších vyrokov, ktory mimochodom uráža všetkých kresťanov).
Ja uznavam vseobecnu toleranciu nabozenstiev, teda pokial sa nejadna o ideologoie fašizmu a podobne. Tiez som cital bibliu este ako maly chalan a verim jej a nejde mi ani o to, ze moj katolicky farar ma dceru a udaval štb. len prečo z toho robia take divadlo? je normalne, ze si ho chce strcit aj knaz, ved su to prirodzene ludske instinkty, ktore neovplyvnime. aj by som zas zacal cirkvi verit, ale nie pri postoji, kde si seru do huby. nech sa aj oni trocha prisposobia a nevnucuju inym svoje myšlienky za každu cenu. už som chlastal so židom, arabom, protestantom a vsetci boli fajn, tak preco prave oni musia skončiť v pekla, keď boli len vychovavany v nejakej ideologii.
@Adulicek01 poviem ti jednu vec. Nemam chore nazori na vieru. Skor celkom realne, ale nikdy opakujem nikdy mi nedal nijaky krestan ani len v malickosti za pravdu. Preco? Pretoze melu dokola to iste a nechcu pocut nikoho ineho nazor.
Ja ako vravis som zaslepenec. Ale omyl vobec niesom. Ja si krestanov vypocujem a o tom svedci aj zmena mojho nazoru na existenciu Jezisa. Nikdy som v neho neveril. Ale moj nazor sa zmenil. Myslim ze existoval aj ked to bol len clovek.
Stale si myslis ze trepem stale len to svoje a nikoho nepocuvam? Predsa toto je dost velka zmena...
Som otvoreny inym nazorom, ale budem rad ked sa aj krestania zamyslia nad mojimi. Vacsinou svoj nazor ani nedopoviem a uz to neni pravda :/
@tenario neviem, nepoznám ťa osobne, ale dobre teda, zdanie môže niekedy klamať. Len si sa mi tu doteraz javil ako zarytý ateista, ktory nenávidí všetkých veriacich.
Odmalička som chodievala na kresťanské tábory a trávila svoj čas s veriacimi a ani zďaleka to nebolo len o modleni, práve naopak o zábave a kope zážitkov. Ale chapem ťa, sfanatizovane reči nemusím ani ja a vedia dosť znechutit den...
V podstate bibliu som čítal niekedy dávno, ani nepamätám, ale nezaujala ma (síce niektoré časti sú v pohode, keď si ich vysvetlím po svojom) Nemyslím si, že by ma nejaká satanská biblia mohla zaujať. Proste mám svoj názor na svet a ten mi nezmení žiadna kniha, ani cirkev (v ktorú neverím). Oficiálne som rímskokatolík, ale verím len v Boha a nie v ľudí
Precital. Celkom v pohode citanie az na to ze dost egoisticke ako tu uz niekto spomenul. Pokial sa nou niekto riadi nebral by som to velmi tragicky, ale satanizmus si kazdy vysvetli po svojom takze to je uz horsie. Ale inak ta filozofia ma svoju logiku, ktora v tomto svete urcite najde uplatnenie. Ale nevyznam ju a ani ziadnu inu...
@Tenario ano precital som ju minimalne stokrat. Citat som vedel od troch rokov.. Nepokladam sa za genia (ale dakujem za uznanie), jednoducho som bol od malicka vedeni k veciam, ktore maju zmysel.
Btw aby som to uviedol na pravu mieru, som sice katolik, ale toto nabozenstvo neuznavam (v podstate neuznavam ziadne nabozenstvo). Ja si vykladam vieru po svojom a o tom je podla mna Biblia. Je tam tolko prirovnani a obraznych pomenovani, ze len hlupak ju cita od slova do slova a nezamysla sa nad tym co cita..
Vyhrážanie je v našej spoločnosti trestný čin. Prečo sa teda cirkev vyhráža večnými mukami? Navádzanie na vraždenie je trestný čin?Prečo teda biblia nebola nikdy zakázaná?
Kde som ťa niekam zaradil? Dal som ti len priateľskú radu.
Faktom je, že si neskutočne, priam až bigotne zaujatý voči všetkému, čo s kresťanstvom súvisí, preto by som sa vôbec nečudoval, ak by výsledky tvojho bádania boli skreslené.
Mimochodom 1, to, čo je internete, sa málokedy považuje za úplne dôveryhodný zdroj, nemôžeš veriť všetkému, čo sa tam píše.
Mimochodom 2, keď kopíruješ texty alebo citáty, sluší sa a patrí sa uviesť zdroj tvojich informácií, inak ťa mnohí budú považovať za plagiátora.
@alpynus o com? nebud smiesny citaty su verejne dostupne na internete a aj sa kopiruju. Su to myslienky s ktorimi ludia suhlasia. Tvoj problem je ze nevies mi dat nijaku zaujimavu odpoved na @66 tak mi tu rozpravas uplne od veci...V zivote som nevidel aby dal niekto pod citat zdroj webu ked tak meno kto ten vyrok povedal. Pri tomto sa autor nevie
@66@Tenario vidis ty si jeden z ludi, ktori citaju Bibliu od slova do slova ako prirucku k programovaciemu jazyka. Potom, ze si ovplyvneni propagandami zo vseliakych antikrestanskych stranok..
@tommyhot ano nevies rozumne odpovedat...Teraz ja napisem kamosovi nech zabije svoju kamaratku lebo je zla...Ale na sude poviem ze som to tak nemyslel ale kazdy by to chapal inak. Ale urcite som nechcel aby ju zabil...
Myslis toto? Lebo tak som pochopil ze o tomto je Biblia
Vidno, že od seriózneho prístupu k veci máš na míle ďaleko.
Naopak, ja som nevidel žiadnu serióznu publikáciu, kde by nebol uverejnený zdroj citátov. Je to úplne normálne a bežné. Len nevzdelanci to tak nerobia.
@Tenario ano presne o tom je Biblia, ze si ju kazdy vylozi po svojom, kazdy si metafory pretransformuje tak ako najlepsie vie.
Kazdopadne tvoje prirovnanie je uplne odveci, pretoze jednak povysovat Bibliu nad zbierku zakonov je uplne odveci a taktiez Biblia ta ani nikde nenavadza k zabijaniu.
@Alpynus stacilo napisat "neviem odpoved" ano mozno mas v niecom pravdu..Ano tento "citat" z Biblie sa inak neda vysvetlit ..Ale nieeee ty ides proti mne..Kto je zaslepeny ja? Alebo ty?
Este raz ti ho sem dam. A ked mi nemienis dat inu odpoved ako "co tymto chces dosiahnut" radsej mlc...
Ak niekto cudzoloží so ženou svojho blížneho, musia byť vydaní na smrť obaja, cudzoložník aj cudzoložnica. (Leviticus 20:9,10)
Veď Mojžiš povedal: Cti si otca a matku! a: Kto zlorečí otcovi alebo matke, musí umrieť.(Marek 7:10)
A čo s tým? Vieš, koľko má tá kniha strán? Vieš, koľkí ľudia sa na nej autorsky podieľali? Vieš, čomu v tej dobe slúžila? Vieš, aký bol v tej dobe obyčaj?
Ty si z množstva a množstva viet a citátov z kontextu vytiahol (lepšie povedané: niekto iný to tam našiel, ty si to ledva z internetu okopíroval) dve a tešíš sa, že je tam spomenutá smrť. Je. A čo teraz?
@Tenario je dost trufale citovat stary zakon a popri tom rozpravat o krestanskej Biblii ( @14 ). Btw neignorujem, ale nemysli si, ze som od rana do vecera na birdzi a sledujem co pises..
Ten kdo si precital bibliu a ozaj veri tomu co sa v nej pise, je vygumovany kreten ktory veri v niekoho alebo skor nieco co zabija ludi, ukazuje na nerovnopravnost cloveka, zvierata a inych ras, nehovoriac o tom ze biblia je manual k otroctvu vlastnemu ale aj inych, dokonca sa tam pise ze smies predat svoje dieta do otroctva a kolko za akeho otroka poznas ale tiez sa tam pisu chujoviny tipu: netopier je vtak a nie hlodavec, ved lieta tak musi byt vtak, - -
A to je len poondeny spicok ladovca, nastastie moja rodina otvara oci a vsima si co sa v biblii ozaj pise a nepaci sa im to a tiez si uvedomuju ze to bola chyba.
Satanska biblia neni napisana satanom a ani nic podobne ale hovori skor o tom ze si moze dovolit co ches a ako sa citis, inak powedane, ked robis dobre citis sa dobre, ked robis zle citis sa zle.
A ani Cierna chronika biblie nieje napisana satanom, pisu sa tam hluposti ako napriklad pribehy o rozdnych bitostiach, taky vznik gargoylov.
@Alpynus rozum da ze som ten vyrok alebo co to je nepovedal ja a ze je to skopirovane z netu kedze je to z Biblie tazko pochopitelne ??? Ja sa tym netajim .. ...koncim sa s tebou o tom bavit kedze nevies ani o com hovoris ...A nevies na mna reagovat len odbocovat od temy na uplne nezmyselnosti-od veci
@Tommyhot mna len zaujima to ze preco ti hrdost nedovoli povedat ze nevies reagovat Kym si vedel reagovat trvalo to par min kym si odpovedal ale teraz ked si nevedel radsej si neodpisal a potom ze kto je zaslepeny..opakujem ja to nebudem
@Tenario to nie je o hrdosti. Ty tu mozno sedis 24/7 ja nie. Som na dalsich X portaloch, hram CS, pracujem, honim si, zerem, pozeram na Jojke Panelak, spim atd. Ci chces povedat, ze aj teraz ti odpisujem neskorsie preto, ze som nevedel co odpisat?
A len tak mimochodom preco ti hrdost nedovoli uznat, ze si sa mylil, pretoze si citoval stary zakon a spajal si ho s krestanstvom a s krestanskou Bibliou? To snad nie je ani omyl, to je obycajna nevedomost.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
85 komentov
ale pokiaľ sa do toho poriadne včítaš a zamyslíš, tak je tam veľká intolerancia
Ale to je o niečom inom
takýto .....
No vidis, ked som zil na dedine aj my sme mali farara. Slopal a fajcil Camel-ky, hraval futbal a ked ho niekto sfauloval tak si pred celou dedinou poriadne zapicoval. Vseliaki farari su
Ked som mal sest bol som prvak, alebo som este ani do skoly nechodil. Ty si uz vtedy vedel citat Bibliu? To si bol teda maly genius.
Vacsina deciek sa hravala na schovavacky, hrala sa s legom alebo staviala bunkre. A ty si doma cital Bibliu. Respekt
aby to pre teba znelo realne, zrejme by ti musel klamat, ze v zivote bibliu ani len nedrzal, je krestan len preto, lebo su aj jeho stari rodicia a zhltne vsetko fararovi. pretoze len tak vyzera krestan.
hlavne že pišes, že kresťania ti vnucuju svoju vieru, pritom si to ty, čo pomaly v každej diskusii jebe do veriacich. Trosku tolerancie by ti nezaškodilo...
A prave o toto ide len krestan ma vo vsetkom pravdu a ateista v nicom. Preco prave krestan musi byt ta lepsia strana?
Preco vy stale mlete dokola to iste a nedate za pravdu aj ateistovi?? Hmm zamysli sa ...
Hocijaký iny kresťan? A v ničom? nemyslím, že poznáš všetkých kresťanov a ich pohľady na svet...
Mimochodom, vyčituješ druhým, to, čo robíš vo veľkom ty sám, to neznie moc inteligentne, ...
Ja ako vravis som zaslepenec. Ale omyl vobec niesom. Ja si krestanov vypocujem a o tom svedci aj zmena mojho nazoru na existenciu Jezisa. Nikdy som v neho neveril. Ale moj nazor sa zmenil. Myslim ze existoval aj ked to bol len clovek.
Stale si myslis ze trepem stale len to svoje a nikoho nepocuvam? Predsa toto je dost velka zmena...
Som otvoreny inym nazorom, ale budem rad ked sa aj krestania zamyslia nad mojimi. Vacsinou svoj nazor ani nedopoviem a uz to neni pravda :/
Odmalička som chodievala na kresťanské tábory a trávila svoj čas s veriacimi a ani zďaleka to nebolo len o modleni, práve naopak o zábave a kope zážitkov. Ale chapem ťa, sfanatizovane reči nemusím ani ja a vedia dosť znechutit den...
no stoji to za zamyslenie sa nadtym
Btw aby som to uviedol na pravu mieru, som sice katolik, ale toto nabozenstvo neuznavam (v podstate neuznavam ziadne nabozenstvo). Ja si vykladam vieru po svojom a o tom je podla mna Biblia. Je tam tolko prirovnani a obraznych pomenovani, ze len hlupak ju cita od slova do slova a nezamysla sa nad tym co cita..
V porovnaní s Bibliou kresťanskou..prinajmenšom zrozumiteľnejšia, plánujem sa k nej vrátiť.
Vyhrážanie je v našej spoločnosti trestný čin. Prečo sa teda cirkev vyhráža večnými mukami? Navádzanie na vraždenie je trestný čin?Prečo teda biblia nebola nikdy zakázaná?
Ty ešte nevieš moc veľa o histórií ľudstva.
Odporučil by som Ti vysokoškolské štúdium, tam sa ťa pokúsia nezaujato informovať o mnohých súvislostiach.
Kde som ťa niekam zaradil? Dal som ti len priateľskú radu.
Faktom je, že si neskutočne, priam až bigotne zaujatý voči všetkému, čo s kresťanstvom súvisí, preto by som sa vôbec nečudoval, ak by výsledky tvojho bádania boli skreslené.
Mimochodom 1, to, čo je internete, sa málokedy považuje za úplne dôveryhodný zdroj, nemôžeš veriť všetkému, čo sa tam píše.
Mimochodom 2, keď kopíruješ texty alebo citáty, sluší sa a patrí sa uviesť zdroj tvojich informácií, inak ťa mnohí budú považovať za plagiátora.
Napr. v @66 si mal dopísať: "Citát prevzatý z » faithdelusion.wordpress.com/... .
(Pokiaľ si autorom uvedeného postrehu ty, beriem späť.)
Myslis toto? Lebo tak som pochopil ze o tomto je Biblia
Vidno, že od seriózneho prístupu k veci máš na míle ďaleko.
Naopak, ja som nevidel žiadnu serióznu publikáciu, kde by nebol uverejnený zdroj citátov. Je to úplne normálne a bežné. Len nevzdelanci to tak nerobia.
Kazdopadne tvoje prirovnanie je uplne odveci, pretoze jednak povysovat Bibliu nad zbierku zakonov je uplne odveci a taktiez Biblia ta ani nikde nenavadza k zabijaniu.
Ak niekto cudzoloží so ženou svojho blížneho, musia byť vydaní na smrť obaja, cudzoložník aj cudzoložnica. (Leviticus 20:9,10)
Veď Mojžiš povedal: Cti si otca a matku! a: Kto zlorečí otcovi alebo matke, musí umrieť.(Marek 7:10)
Krásavec, vieš ty o tom, že tá kniha bola písaná pred viac než 2.000 rokmi mnohými a mnohými autormi?
Vtedy bol úplne iný úzus, spoločenský diskurz, morálne zákony a sociálne problémy.
A vôbec - čo týmito aktivitami chceš dosiahnuť?
Este raz ti ho sem dam. A ked mi nemienis dat inu odpoved ako "co tymto chces dosiahnut" radsej mlc...
A čo s tým? Vieš, koľko má tá kniha strán? Vieš, koľkí ľudia sa na nej autorsky podieľali? Vieš, čomu v tej dobe slúžila? Vieš, aký bol v tej dobe obyčaj?
Ty si z množstva a množstva viet a citátov z kontextu vytiahol (lepšie povedané: niekto iný to tam našiel, ty si to ledva z internetu okopíroval) dve a tešíš sa, že je tam spomenutá smrť. Je. A čo teraz?
A to je len poondeny spicok ladovca, nastastie moja rodina otvara oci a vsima si co sa v biblii ozaj pise a nepaci sa im to a tiez si uvedomuju ze to bola chyba.
Satanska biblia neni napisana satanom a ani nic podobne ale hovori skor o tom ze si moze dovolit co ches a ako sa citis, inak powedane, ked robis dobre citis sa dobre, ked robis zle citis sa zle.
A ani Cierna chronika biblie nieje napisana satanom, pisu sa tam hluposti ako napriklad pribehy o rozdnych bitostiach, taky vznik gargoylov.
@Tommyhot mna len zaujima to ze preco ti hrdost nedovoli povedat ze nevies reagovat Kym si vedel reagovat trvalo to par min kym si odpovedal ale teraz ked si nevedel radsej si neodpisal a potom ze kto je zaslepeny..opakujem ja to nebudem
A len tak mimochodom preco ti hrdost nedovoli uznat, ze si sa mylil, pretoze si citoval stary zakon a spajal si ho s krestanstvom a s krestanskou Bibliou? To snad nie je ani omyl, to je obycajna nevedomost.