Ktorý koláčik najradšej robíte? Ktory najcastejsie robíte? Keď máte aj fotky môžte sem pridat z vašich domácich výtvorov. Mate aj taky ktorý neznášate ak áno aký?(tema na odľahšie situácie )
Presla som si viacerymi obdobiami, kedy som robila urcity kolac stale.
Najcastejsie a najdlhsie (od 14tich) robim kokosove gulky, tie zvyknem bravat na akcie, lebo maju uspech a lebo ich zboznujem: mkamkine chlpate kokosove gulky
Na jesen rada robim jablcnik, je to uplna psychohygiena, lebo cely proces robim vylucne rucne, takze mi to trva tri hodiny.
Rada skusam nove recepty, pripadne si vymyslam recepty, ktore si nikdy nezapisem, takze ich neviem zopakovat.
Neznasam prilis sladke kolace, mastne plnkove kolace, vlastne nemam rada vacsinu kolacov, co boli/su povazovane za bezne, lebo su pre mna prilis sladke, preto ked peciem podla receptu, tak davam len 1/2 alebo 1/4 uvedeneho mnozstva cukru.
A poznám aj jednu pani, ktorá robí doslova dokonalé prešporské (bratislavské) rohlíčky (mne chutia viac tie s tvarohom než s makom, lebo nemám rada mak). Ona je Slovenka, veľmi staručká, ale robievala ich aj pre britskú kráľovskú rodinu kedysi
Mandarínkové koláčiky z lístkového cesta so šľahačkovo-jogurtovým krémom. Chutné, ľahké, svieže. Pár rokov dozadu som na ne našla recept v nejakom časopise a odvtedy ich robím na každé sviatky, oslavu. Ináč mám rada aj šamrole, krémeše, veterníky, ale len také odo mňa (nie presladené, "umelé" z cukrárne). A nemám rada čokoľvek "tmavé" (t.j. kakaové, čokoládové, kávové).
Nelúbim krémy, ani torty a zákusky, čo sa dajú nájsť v cukrárni. Ja mám najradšej koláče, čo sa robia tak, že je to cesto. Najlepší je jablkový, cuketový, bábovka a bublanina. A babkin strúhaný tvarohový, aj keď ten vybočuje z môjho štandardu koláčov.
Dost vela je takych co mam rada. Mam rada aj tie domace ale aj z cukrarne. Ak by so mala byt konkretna, tak Tvraoznik, Dada rez, Kubanska torta a cokoladovy kolac s orechami.
cheesecake, všetko s kokosom, orechový s orechovým krémom bez múky, marlenka, tiramisu, slonia slza, ovocné bublaniny, cuketový, gofry (ak sa to ráta za koláč)
Mne ich chutí dosť veľa, ale chutí mi dosť aj len klasická bublanina s ovocím a čokoládou, potom báleš, jablkové pyté alebo aj tvarohové, štrúdľa makovo-višňová a potom už skôr ma napadajú len koláče a zákusky samé
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
» www.bbc.co.uk/food/recipes/bu...
A potom mám veľmi rada ešte medvedie labky, takú tú želé malinovú tortu, ovocný cheescake... To sú asi moje obľúbené...
A nemám rada čokoľvek s kokosom, makom...
Najcastejsie a najdlhsie (od 14tich) robim kokosove gulky, tie zvyknem bravat na akcie, lebo maju uspech a lebo ich zboznujem: mkamkine chlpate kokosove gulky
Na jesen rada robim jablcnik, je to uplna psychohygiena, lebo cely proces robim vylucne rucne, takze mi to trva tri hodiny.
Rada skusam nove recepty, pripadne si vymyslam recepty, ktore si nikdy nezapisem, takze ich neviem zopakovat.
Neznasam prilis sladke kolace, mastne plnkove kolace, vlastne nemam rada vacsinu kolacov, co boli/su povazovane za bezne, lebo su pre mna prilis sladke, preto ked peciem podla receptu, tak davam len 1/2 alebo 1/4 uvedeneho mnozstva cukru.
mrkvovú tortu
cheesecake
jablkový koláč
veterník
punčák
perníkový koláč
makovú štrúdľu s višňami
cheesecake
muffiny
cookies
tiramisu
marlenka