Co za mladi nie je, na starobu nemoze visiet... veta ktora ma udrziava mimo mojho komplexu a za tuto barlicku v mojom zivote vdacim slecne menom @grietusha
„Slovo boh je pre mňa nič viac ako myšlienka a produkt ľudskej slabosti a biblia je kolekciou vznešených, ale aj tak primitívnych a detinských legiend. A žiadne interpretácia, nech je akokoľvek bystrá, toto moje presvedčenie nemôže zmeniť.“
"Keď sa deň čo deň stretávame stále s tými istými ľuďmi, títo ľudia sa napokon stanú súčasťou nášho života. A keď sú už súčasťou nášho života, pomaly začnú chcieť meniť naše životy. A ak sa nesprávame podľa ich očakávaní, nahnevajú sa na nás. Lebo všetci majú presnú predstavu o tom, ako by mali žiť iní. Pritom im však vôbec neprekáža, že nevedia, ako by mali žiť oni sami." (Paulo Coelho)
napr. You should not give up when inside of you at least 0,01% says you have a chance.
a z oblubeneho filmu:
-Fuck you!
-You just did, partner.
Where here in a yellow truck a road ahead of us and nothing but opportunities.
alebo z pesnicky:
If you look back in history.. it"s a common double standard of society. The guy gets all the glory the more he can score, while the girl can do the same and yet you call her a whore
výrok ktorý ma zaujal je "Scio me nihil scire" (Sokrates) lebo nikto nemoze tvrdiť o sebe ze vie vsetko
motto ktoré by malo osloviť asi každého človeka je z románu Komu zvonia do hrobu a znie:
"Nikto nie je ostrovom samým pre seba; každý je kusom pevniny, kusom súše; a ak more odmyje hrudu, Európa sa zmenší, akoby sa stratil výbežok zeme alebo sídlo tvojich priateľov či tvoje vlastné; smrť každého človeka umenší mňa, lebo ja som súčasťou človečenstva; a preto sa nikdy nepýtaj, komu zvonia do hrobu; zvonia tebe."
A este jedno orientálne príslovie:
"Keď dáš človeku rybu, nakŕmiš ho na deň, ak ho naučíš loviť, dáš mu potravu na celý život."
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
"A question that sometimes drives me hazy. Am I or are the others crazy." (Albert Einstein)
lebo svet je nepredvídateľný.
Lebo detske sny stoja zato
nejde o to, o co ide, ale ide o to, o co nejde. keby sme vedeli o co ide, tak nejde o to.
ked na teba niekto krici, usmej sa a maj ho v pi...
proste to su moje naj
Einstein
Dum spiro, spero (While I breathe, I hope)
Life is something to do when you can"t get to sleep.
Človek, ktorý necíti strach, prestáva byť človekom. Odvaha získaná bez prekonania strachu nie je odvahou.
To feel is as natural as breathing. And without it, without love, without anger, without sorrow, breath is just a clock ticking.
Lebo s nimi súhlasím a páči sa mi ich myšlienka.
a ja mám rada Hanibala: "Cestu si buď nájdem, alebo spravím." a ešte kopu iných, ale na to si teraz nespomeniem.
There"s something inside that they can"t get to, and that they can"t touch. It"s yours... (to je z shawshank redemption)
Wanting to be someone else is a waste of the person you are (Kurt Cobain)
I"d rather be hated for who I am, than loved for who I am not. (Kurt Cobain)
Kto raz prežil veľkú lásku, ten je až do smrti šťastný i nešťastný z toho, že sa z nej vyliečil.
(Schiller)
Priateľstvo sa podobá ruži. Prepožičiava všetkému svoju vôňu. (O.W.Holmes)
Keď máme pred sebou veľký poklad, nikdy o tom nevieme. A vieš prečo? Lebo ľudia neveria na poklady.
a z oblubeneho filmu:
-Fuck you!
-You just did, partner.
Where here in a yellow truck a road ahead of us and nothing but opportunities.
alebo z pesnicky:
If you look back in history.. it"s a common double standard of society. The guy gets all the glory the more he can score, while the girl can do the same and yet you call her a whore
- Ked neokradnes ty ich tak okradnu oni teba.
- Kto zavaha ten nezere.
motto ktoré by malo osloviť asi každého človeka je z románu Komu zvonia do hrobu a znie:
"Nikto nie je ostrovom samým pre seba; každý je kusom pevniny, kusom súše; a ak more odmyje hrudu, Európa sa zmenší, akoby sa stratil výbežok zeme alebo sídlo tvojich priateľov či tvoje vlastné; smrť každého človeka umenší mňa, lebo ja som súčasťou človečenstva; a preto sa nikdy nepýtaj, komu zvonia do hrobu; zvonia tebe."
A este jedno orientálne príslovie:
"Keď dáš človeku rybu, nakŕmiš ho na deň, ak ho naučíš loviť, dáš mu potravu na celý život."
-ale zaslúžia si o tom rozhodnúť sami (transformers )
lebo ma to vystihuje.