@salora Ked ti mam pravdu povedat- ja s Olympusmi nefotim . Ale stacilo mi ked som videl fotky a spolieham sa na nazory skusenych ktorych poznam . Olympus ako fotak na fotky ktore maju za nieco stat by som si nikdy nekupil...
@frez - mno, fotím nejaký ten piatok a dovolím si tvrdiť, že o fotení niečo viem... a z fleku ti sem hodím link na fotky fotené E-čkovou radou, na ktoré sa Nikon či Canon nechytá... to len na margo generalizovania... Inak aj ja fotím d60, eos450d, Prakticou TL a H4D-40, ale fotil som aj Olympusom a keď človek pozná možnosti stroja... a ak by som si mal napr. aj medzi kompaktmi vybrať medzi Olympusom, Panasonicom, Sony a Nikonom - asi by som si vybral zasa len Olympus...
@frez - nechápem, načo tá irónia a sarkazmus... Nič neporovnávam, napísal som, že AK by som mal vyberať značku medzi kompaktmi, vyberiem si Olympus. A? Čo sa ti na tom nezdá? Netvrdím, že by som si ho vybral v rámci zrkadiel... Ale ty apriori tvrdíš, že Olympus stojí za prd... napriek tomu, že si ho nemal v ruke a nefotil si ním, len si niečo videl...
@salora Neboj sa dobre skusenejsi ludia nez ty a ja dokopy (vlastne ja nie som skuseny, len sa ucim a ucim sa podla skusenych) povazuju Olympusy za "podradne supy"...
@31 - opäť nas margo tvojho generalizovania - čo hovoríš napr. na túto foto: » www.nahrejto.cz/files/876332637... (nie je moja, takže oc chvíľu ju stiahnem)
@frez - prečo zavádzaš? Kde som tvrdil, že Olympus je lepší ako svet. značky? Písal som o fotkách z Olympusu, ktoré sú lepšie ako keby boli fotené Nikonom či Canonom... ono totiž hodne závisí od toho, kto stojí za objektívom...
@darkkizz - a na margo handrkovania, nikdy sa nehandrkujem... snažím sa diskutovať... a na rozdiel od mnohých iných na birdzi - slušne, bez posmeškov, bez irónie a sarkazmu... (to sa týka všetkých diskuzii)
@salora - tiež nemôžem na olympus krivého slova povedať, mám skúsenosti s kompaktom, teraz mám aj digitálnu zrkadlovku E-čkovej rady a žiadny problém... len s tým treba vedieť robiť
skôr sa mi zdá byť smiešne porovnávať s Nikonom taký Panasonic (čo sa týka digitálnych zrkladloviek), naopak ja som skôr na Canon moc chvály nepočul, ale sú to subjektívne názory
taky smiešny olympus za par šupiek ...vonku fotí v pohode ...fotky robene v interiery .....na nič proste .... a inač chcem raz taky fajny Nikon jak ma triedna D60 zabite .....a čo sa tyka toho porovnavania ...určite sa neda všeobecne tvrdiŤ že ta značka je dobra a ta stojí za prd ..... furt zaleží od konkretneho foťaku....
Starsi Canon EOS400D + Tamron AF 28-300 mm, to co ma grietusha je tazky kaliber..
Je zbytocne sa bavit o znackach fotakov ked hovorime o kompaktoch.. tam je to skoro jedno. Pri zrkadlovkach Canon a Nikon, ostatne nema zmysel.. pokial sa nebavime o chutovkach ako Leica M8 alebo M9...
Ja mám 8Mpix Olympus X15, ale nesťažujem si. Nie je to svetoborný kus fototechniky, ale zbožňujem ho, lebo so mnou prežil všetky moje zážitky. Jedine prečo mi občas lezie na nervy je, že mu v makre občas zblbne zaostrenie a medzitým mi chrobáčik uletí =D
canon 450D, canon 300 (zatiaľ bez bateriek), praktica mtl5 a potom takých zaujímavých starčekov, ktorí sa moc do cvakania ukecať nedajú. napr čekoslovenká corina alebo smena 8M. ale žeby som nejak vedela fotiť, sa nedá povedať :S
@mernose - faktom je, že Canon a Nikon je kvalita, pokiaľ ide o zrkadlovky... to nadávanie na Canon súvisí u väčšiny ani nie tak s foťákom samotným ako skôr so seťákom 18-55, ktorý sa predával bežne spolu s telom... a s tým súhlasím, ten objektív stojí ale úplne za prd Hlavné a dôležité je predovšetkým sklo, medzi tými telami v strednej triede nie je až taký rozdiel...
Analogove veci pomaly davam prec. Momentalne len take vselico v mobilnych telefonoch mam. Ale nestazujem sa, poslednu dobu fotim malo. A viem, kde pozicat ine, ak by bolo treba. A v buducnosti planujem vlastny novucky arzenal a asi ostanem pri znacke Nikon :p
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
milujem ho. už sme sa zžili. teším sa, až bude po všetkom školskom a budem sa len tak brúzdať po Brne a fotiť, fotiť, fotiť!
.. že vás to baví
vôbec mi to nepríde ako sračka... na to, ako často a intenzívne sa využíva, slúži priam luxusne
Canon eos 400D
skôr sa mi zdá byť smiešne porovnávať s Nikonom taký Panasonic (čo sa týka digitálnych zrkladloviek), naopak ja som skôr na Canon moc chvály nepočul, ale sú to subjektívne názory
Zenit 11
Canon Ixus 80IS
Je zbytocne sa bavit o znackach fotakov ked hovorime o kompaktoch.. tam je to skoro jedno. Pri zrkadlovkach Canon a Nikon, ostatne nema zmysel.. pokial sa nebavime o chutovkach ako Leica M8 alebo M9...