kľúčové nosné prvky: výrazná, silná melódiu nesúca basová linka, pričom modulácia samotného jej zvuku je vlastne súčasťou melódie + výrazné bicie obvykle aspoň na nejakej úrovni majúce tento "preskakujúci" rytmus, ten najklasickejší je "tuc...pic...tucpic" ( to čo je v prvom uvedenom príklade po rozbehu, čiže niekde od druhej minúty cca), ale ide hlavne o jeho charakter, že v druhej polovici taktu je rozostup medzi kick a snare polovičný (oproti rozostupu v prvej polovici), lebo kick zaznie neskôr (bližšie pred snare) - čiže v štvorštvrťovom kick na prvú dobu, snare na druhú. na tretiu osminkové ticho, potom kick, a na štvrtú dobu zasa snare.
všetko ostatné je v zásade nepovinné.
nemáte za čo
@OFsplatter
mám taký názor že dobrý dnb vie byť veľmi dobrý
Boli časy, rátajúc na roky, keď som nič iné nepočúval
Myslím si ale, že to rozhodne nie je žáner pre každého...niekto v tom počuje len nezmyselné bum-bác, ja v tom počujem celý svet, obrazne povedané..
a preco nie? ale mam uz pocit ze tie sucastne akcie na stare party co boli pred par rokmi nemaju. pripadne na Signall_FM kde uz fakt nikto nestihal na tie prevarene dvojicky z Ruska
milujem dramáč už od detstva ešte keď sa u nás len scéna rozbiehala....
momentálne novodobé dnb štýly už nemusím lebo mi to už ako drum ani nepripadá... najradšej mám jump-up a raggajungle
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
+ v poslednom čase chodia na birdz ľudia nevedomí základné veci s ktorými by sa mohol stretnúť každý deň na internete.
napríklad
kľúčové nosné prvky: výrazná, silná melódiu nesúca basová linka, pričom modulácia samotného jej zvuku je vlastne súčasťou melódie + výrazné bicie obvykle aspoň na nejakej úrovni majúce tento "preskakujúci" rytmus, ten najklasickejší je "tuc...pic...tucpic" ( to čo je v prvom uvedenom príklade po rozbehu, čiže niekde od druhej minúty cca), ale ide hlavne o jeho charakter, že v druhej polovici taktu je rozostup medzi kick a snare polovičný (oproti rozostupu v prvej polovici), lebo kick zaznie neskôr (bližšie pred snare) - čiže v štvorštvrťovom kick na prvú dobu, snare na druhú. na tretiu osminkové ticho, potom kick, a na štvrtú dobu zasa snare.
všetko ostatné je v zásade nepovinné.
nemáte za čo
@OFsplatter
mám taký názor že dobrý dnb vie byť veľmi dobrý
Myslím si ale, že to rozhodne nie je žáner pre každého...niekto v tom počuje len nezmyselné bum-bác, ja v tom počujem celý svet, obrazne povedané..
momentálne novodobé dnb štýly už nemusím lebo mi to už ako drum ani nepripadá... najradšej mám jump-up a raggajungle
» soundcloud.com/jamalboy/jamalb...
toto už není dnb, neviem čo na tom vidíte
@jamalboy náhoou sú skvelii!!! ..každému sa páči niečo iné nooo
však jasné 100 ludí sto chutí... neodsudzujem to ako zlú hudbu ale ako drum n bass to vobec neznie
to už je skôr dubcore alebo hardub, proste základ z hardcore, a rozjebáva to rytmus dubstepovým štýlom chvíľkami