Zaujíma ma názor kresťanov aj nekrestanov. Krastania, veríte že za tým stojí zlý duch? Nie sú bylinky, kamene od Boha? Je naozaj hriech keď chceme sebe alebo inému pomôcť keď za tým nie je zlý úmysel?
to fakt existuje nejaké prepojenie medzi homeopatikami a vierou, či len ujo Kuffa povedal?
čo ja viem, homeopatikum je sladký cukrík, mne osobne je úplne u prdele, či si niekto kúpi sladký cukrík keď ho bolí hrdlo a bude cuclať a čakať kedy ho prestane bolieť, je to jeho vec. iná vec je keď lekár predpíše homeopatikum z iných ako placebo dôvodov.
to skutočne kresťana veria, že je za tým zlý duch? ako fascinuje ma to, pohybujem sa v tej sfére ako tak, ale o tomto som nepočula ani a bylinky sú liečivé a nepovažujem ich za homeopatiká a šutre študujem už nejaký ten rok, takže neverím, že nejaké hlúpe jantárové koráliky majú reálnu moc inak si tiež myslím, že sú to predražené cukríky s funkciou leda tak placeba
Skôr verím, že je to placebo, to, že je to zlý duch povedala jedna lekárka, ktorej deťom sa zlé veci snívali, inak to nikomu satanisticky neuškodilo a tým, čo to pomohlo, pomohli si sami, lebo na to verili...aj keď ja placebo, resp. vplyv psychiky uznávam, dá sa tým veľa pomôcť ako aj stresom sa dá veľa vecí posrať, ale ostávam aj tak pri bylinkách a výživivých doplnkoch a z psychických záležitosti skôr riešim príčiny chorôb, čo je u mňa väčšinou o vzťahoch s ľuďmi, čítam psychoneuroimunológiu, čo sa ma týka a pod.....napr.Hnízdil čosi také povedal, že homeopatia preto u istých ľudí funguje, lebo sa homeopat do detailov venuje pacientom aj po psychickej stránke, keďže ich nemá plnú čakáreň a tie tabletky sú nato, aby neodišli pacienti s prázdnymi rukami
Môj názor je, že sú to malé cukrové guličky ktoré ti v ničom nepomôžu. Už len tie " výrobné procesy " nerozumiem ako je možné, že sa to legálne predáva, také ojeby na ľudí doslova.
@pubertslatinocelny Toto je ten paradox. moje racionalne zmyslanie tomu neveri, lenze celu moju rodin liecia uz desiatky rokov. Starky mal na nohach bradavice dlhe roky. do tyzdna po nasadeni homeo zmizli a uz je to par rokov co je ok. Ja som mal 7 mesiacov velky vlak na xichte, vraj z pecene. po nasadeni do 3 dni zmizlo. A takychto pripadov by som mohol hovorit do nekonecna kedze minimalne 50 clenov mojej rodiny sa takto lieci a vzdy to funguje. Aj ked nechapem ako, ale funguje. Ci ich psychika je taka silna ze placebo im vyriesi vsetko? no neviem.... Ked je to placebo tak nech mi to ti ludia vysvetlia ako to je mozne, ze ja som mal 10 masticiek viac nez pol rok na ten flak a za 3 dni to zmizlo.
@spacebound homeopatiká nefungujú sú to len blud...
Stačí sa racionálne nad tým zamyslieť.
A na deťoch? V čom na deťoch? Aj mňa raz babka brala homeopatičke úplna puča a to som mal asi 4-5 rokov a doteraz si pamätám, že našla presne pre mňa liek na to, že som furt smŕkal...
Samozrejme hovno platné a za všetkým boli nosné mandle, ktoré keď mi vybrali tak všetko bolo ok
Som neskutočne nahnevaná na tých, ktorí šíria, že homeopatiká zaberajú. Je to to isté, ako keď niekomu poradíte, že keď sa bude modliť, tak mu to pomôže. Jediné čo môže pomôcť je placebo efekt, nič viac tam nie je.
@spacebound nevravím, že to funguje na vymyslenú chorobu, funguje to na normálnu chorobu, ktorá nie je v štádiu, kedy by mohla prepuknúť do niečoho horšieho. áno, bolí ťa hrdlo, a dáš si homeopatiká a prestane ťa bolieť časom - áno, najskôr ťa ale prestalo bolieť preto, že máš dobrý imunitný systém a nie preto, že si si dal homeopatiká. veci ako senná nádcha, bolesť v krku, strata hlasu a podobné, na ktoré je väčšina homeopatík, zvyknú práve odoznieť aj bez toho, aby človek jedol nejaké lieky, a to je jedna z vecí, s ktorou homeopatiká kooperujú. keď ti to (alebo tomu dieťaťu) skĺzne na zápal pľúc, samozrejme sa tam nahodia antibiotiká. záver z toho je, že homeopatiká sú tak slabé lieky, že blbý čaj s citrónom a zázvorom viac pomôže. a placebo nefunguje tak že ty si vymyslíš chorobu a tú ti to vylieči, placebo funguje tak, že pokiaľ ty veríš, že ten liek zaberá, tvoj imunitný systém pracuje tak super, akoby ho skutočne niečo poháňalo, aj keď sa to nedeje. preto napríklad z rakoviny vyzdravejú skôr ľudia, ktorí veria, že sa vyliečia ako tí, ktorí upadajú do depresií, i keby brali rovnaké lieky. ľudská psychika je fascinujúca.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
čo ja viem, homeopatikum je sladký cukrík, mne osobne je úplne u prdele, či si niekto kúpi sladký cukrík keď ho bolí hrdlo a bude cuclať a čakať kedy ho prestane bolieť, je to jeho vec. iná vec je keď lekár predpíše homeopatikum z iných ako placebo dôvodov.
no a nazor mam asi taky, ze lentilky su rovnako ucninne, len lacnejsie
Stačí sa racionálne nad tým zamyslieť.
A na deťoch? V čom na deťoch? Aj mňa raz babka brala homeopatičke úplna puča a to som mal asi 4-5 rokov a doteraz si pamätám, že našla presne pre mňa liek na to, že som furt smŕkal...
Samozrejme hovno platné a za všetkým boli nosné mandle, ktoré keď mi vybrali tak všetko bolo ok