Ahojte,
riešim akurát v tomto období dilemu práce, vzťahu, života atď. Tak sa Vás chcem spýtať aký je váš názor na to?
Myslíte si, že je dobré v mladosti poriadne zabrať, aby človek mal kde bývať atď.? Alebo skôr podnikať? Alebo vzťah je prednejší a tak
Stretla som sa aj s názorom, že práca by nemala byť na úkor osobného života, rodiny, vzťahu, priateľov atď. Čo si o tom myslíte? Aj vy to tak beriete?
Vidíte význam si podľa toho časovo (vzhľadom na pracovný čas) a náročnosťou zariadiť prácu?
Z vlastnej skusenosti Ti poviem, ze je to tazke zodpovedat. Na jednej strane chces mat pri sebe niekoho s kym budes stastna a zit s nim, no na druhej strane potrebujes mat istoty financne. Moj prvy vztah utrpel na tom, ze partnerka aj ked dnes mozem kludne povedat, ze bola perfektna, ma jednoducho brzdila. Je to krute, ale je to tak. Nemal som ziadnu moznost sa pohnut dalej a pracovat za 500eur od rana do rana a nemoct napredovat lebo vsetok cas som musel venovat jej namiesto hladania inej praci ci vzdelavania sa. Problem je to, ze tieto veci sa velmi tazko zlucuju ak mas partnera, ktory nie je samostatny. Ked mas niekoho kto je na Tebe doslova nalepeny a nedokaze nic bez Teba spravit, zacne tahat na dno aj Teba. A bohuzial sa mi to zacalo opakovat aj v druhom vztahu. Dnes je problem najst pracu kde si odsedis 8 hodin a viac nic nemusis robit. Ked budes zaostavat a nebudes sa dalej vzdelavat tak si skoncila. Hned Ta niekto nahradi a budes mat problem sa dalej posunut. Takze partner by mal byt clovek, ktory tieto veci chape a vzajomne sa treba podporovat. Vztah nie je o tom byt nonstop spolu a nonstop sa k sebe tulit, obijimat a vycitat si ked nemozte byt pri sebe. Vztah je o tom, ze sa vecer stretnete, spolu sa milujete a zaspavate, vzajomne sa zdokonalujete a pracujete na svojich zivotoch, vediete domacnost a financie, hospodarite s tym co do buducna chcete mat. Toto je problem vacsiny ludi, ze si lasku predstavuju ako z romanticky filmov kde nonstop musia spolu stravit uzasny den lenosenia a maznania sa. Realita je vsak ina. Su aj veci, ktore treba robit a daju sa spravit prijemne. Napriklad ked mas zahradu o ktoru sa treba postarat alebo cokolvek ine.
pracovať znamená mať peniaze, peniaze sú dnes potrebné skoro vo všetkom, takže práca je podľa mňa dosť významná, ja sa radšej teraz nadrem jak otrok a potom v budúcnosti si kúpim malý domček kde budem spokojne bývať s tým, že nemám dlhy a podobne
som príliš mladé kura aby som niečo do tohto vravela, ale v svojej zidealizovanej predstave mám v tvojom veku už dieťatko
no a ja som skôr typ - neriskovať, stála a stabilná práca, nemám vôľu "robiť kariéru a snažiť preraziť", takže v mojom prípade podnikanie určite nie zváž ty, či sa na to hodíš a aké máš preferencie, podnikanie nie je pre každého, aj zamestnancov ekonomika potrebuje
a zabezpečiť si bývanie je dôležité, ale je to dlhodobý proces, nič z neba nepadá určite by som sa nesústredila len na toto na úkor všetkého ostatného
myslim si to aby si o tomto čo je najpodstatnejšie/nejlepšie utvoril názor podla seba svojich hodnôt, ambícií etc. etc.
a zasa nie je práca ako práca, nie je vzťah ako vzťah
osoobne najviac experiences uprednostňujem rôznorakého charakteru,čiže všeličo sa dot toho dá zahrnúť...hlavne nechcem/nemôžem stagnovať
To totálne závisí na tvojich prioritách. Podľa toho, čo chceš primárne svojim životom dosiahnuť. Nikto z nás nežije tvoj život, takže naše priority sú pre teba zbytočné... podľa mňa.
myslím že každého ktorí normálne zmýšľa si povie že radšej zarobiť, ja tak fungujem,robím normálne popritom si rozbieham svoje dalšie veci....som bez vztahu čiže je to všetko ok a s priateľmi som skoro stále,čiže je to ok v 40tke už nejako budovať život už je neskor
Najlepšie je hľadať si partnera, ktorý má aj rovnáke záujmy, hodnoty... A keď si s ním chceš aj založiť rodinu, tak by malo byť samozrejmé, že viac zamakáte v práci.
V tejto dobe zvyčajne človek nemá na výber...ale určite vzťah je prvoradý ale bez prachov sa nedá existovať čiže makať makať makať alebo sa odsťahovať zo sk...
laska rodina a tak su pre mna na prvom mieste. LENZE som nazoru, ze vztah, minimalne nie v tom mladsom veku, nema byt zakladom zivota, ma byt len akysi doplnok popri milione dalsich veci. je dolezite mat milovaneho cloveka po boku ale tiez mam dojem ze je doelzite rozvijat sa, vzdelavat sa, pracovatna sebe, plnit si sny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Vidíte význam si podľa toho časovo (vzhľadom na pracovný čas) a náročnosťou zariadiť prácu?
must be funny
in the rich man's world
no a ja som skôr typ - neriskovať, stála a stabilná práca, nemám vôľu "robiť kariéru a snažiť preraziť", takže v mojom prípade podnikanie určite nie zváž ty, či sa na to hodíš a aké máš preferencie, podnikanie nie je pre každého, aj zamestnancov ekonomika potrebuje
a zabezpečiť si bývanie je dôležité, ale je to dlhodobý proces, nič z neba nepadá určite by som sa nesústredila len na toto na úkor všetkého ostatného
a zasa nie je práca ako práca, nie je vzťah ako vzťah
osoobne najviac experiences uprednostňujem rôznorakého charakteru,čiže všeličo sa dot toho dá zahrnúť...hlavne nechcem/nemôžem stagnovať
Najlepšie je hľadať si partnera, ktorý má aj rovnáke záujmy, hodnoty... A keď si s ním chceš aj založiť rodinu, tak by malo byť samozrejmé, že viac zamakáte v práci.
žiaľ, môj partner uperdnostňuje prácu