Zase raz prichádzam s nejakou, pre každého určite dementnou témou, ale to je mi fuk.
A keď tu bola dvetisíc krát, tak sorry, ale ja si nepamätám, že by tu v "poslednom čase" nejaká bola.
Tak sa pýtam, že ktorý starý, ešte hádam aj československý fi
Československé filmy sú moje najobľúbenejšie. Cesta do hlubin študákovy duše, To neznáte Hadimršku a mnoho ďaľších. Podľa mňa sú to oveľa lepšie filmy ako sú teraz.
@lowinqa
Presne, aj ja som toho názoru, že vtedy boli oveľa lepšie, oveľa vtipnejšie, než sú tie dnešné. A mali taký svojský humor a preto sa zrovna chystám nejaký zrovna pozrieť.
Potom mám rád veľa československých "scifi komédií" ako...
- Pane vy jste vdova
- Zítra vstanu a opařím se čajem
- Zabil jsem Einsteina, pánové
- Což takhle dát si špenát
atď, teraz ma nenapadá, ale oni majú viac takých, že cestujú časom, alebo riešia nejaké chobotiny.
Z čisto slovenských mám rád napr:
- Katka (čiernobiely film o ženskej čo šla do komunistickej fabriky pracovať)
Klasiku ako:
- Slnko, seno, jahody / Slnko, seno a pár facek
Zo slovenských najmä moja srdcová záležitosť:
- seriál Teta resp. film Pehavý Max a strašidlá (to je to isté, a skoro nikto netuší, že sa to tak volá, to je o Frankensteinove, kde sa spieva "Čo by bol náš svet bez strašidiel, kto by ich rád raz neuvidel..." ja som si to pamätal z detstva a potom som dlho nedokázal zistiť ako sa to volá...
a potom mám rád Arabelu
a potom jedna taká kuriozitka, je to čiernobiele a volá sa to "Happyend", tuším okolo 1968 roku sa to natočilo a je to taký absurdný film celý divný. On je natočený odzadu, ľudia tam cúvajú (v celom firme ide dej od zadu), začína sa to ako ujovi odseknú hlavu (vo väzení) a on začne "tu som sa narodil...", celý dej je naopak, mŕtvole skočí hlava na telo, a podobne... oni síce hovoria normálne, ale tie vety idú v opačnom poradí (čiže najprv počuť odpoveď a potom otázku a potom odpoveď na predchádzajúcu otázku a potom predchádzajúcu otázku) a výsledný efekt je totálne zábavný... » www.csfd.cz/film/5999-happy...
cerni baroni,Marečku podejte mi pero!, joj neviem si spomenut ted jak sa volali ale vždy ked ich vidim sa nasmejem a obdivujem tych hercov ktori vedeli naozaj hrat
@djdaniels
Tiež som toho názoru. Včera som si to chcela pozrieť na nete, ale ten pribrzdený komp sa sekol. A nechcelo sa mi to znova od začiatku a sekane pozerať, tak som sa na to vykašľala.
@filus
Kebyže môj tato nejazdí s kamiónmi a nemá potrebu si ich všetky brať, ešte by som vedela, kde je. Ale teda si to budem musieť kdesi nájsť, tu na nete alebo čo.
A hej, tie hlášky sú úplne najsamlepšejšie.
Marečku podejte mi pero
Černí Baroni
Slunce,seno,...
Obchod na Korze
Pelíšky
Pásla kone na betóne
Habermmanov mlyn
S čerty nejsou žerty
Vesničko má středisková
Byl jednou jeden král
Vrchní prchni
Cisářův pekař a pekarův císař
Dobrý voják Švejk
Adéla ještě nevečeřela
a tak dále a tak dále....ešteže má tato dobrý vkus na filmy
Mam ich rada veľmi veľa napríklad Černí baroni, Pelíšky, Vesničko má středisková, Slavnosti sněženek, Vrchní, prchni, Co je doma to se počíta pánové, Marečku podejte mi pero, Jak utopit doktora Mráčka, Dívka na košteti, Co takhle dát si špenát a mohla by som ešte dlho menovať
stare ceske filmy su vsetky skvele, ale aj slovenskych sa zopar najde - napriklad uz spominana rodna zem, adaptacie divadelnych hier, nevera po slovensky, a pod.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
fakt starý a fakt dobrý film
Tak ten nepoznám.
@lowinqa
Presne, aj ja som toho názoru, že vtedy boli oveľa lepšie, oveľa vtipnejšie, než sú tie dnešné. A mali taký svojský humor a preto sa zrovna chystám nejaký zrovna pozrieť.
Tak pesničky to zrovna u mňa nie, ale filmy úplne maximálne, aaach.
ale inak taketo velmi neoblubujem
- Florenc 13:30 (alebo Florenc 1330?)
Potom mám rád veľa československých "scifi komédií" ako...
- Pane vy jste vdova
- Zítra vstanu a opařím se čajem
- Zabil jsem Einsteina, pánové
- Což takhle dát si špenát
atď, teraz ma nenapadá, ale oni majú viac takých, že cestujú časom, alebo riešia nejaké chobotiny.
Z čisto slovenských mám rád napr:
- Katka (čiernobiely film o ženskej čo šla do komunistickej fabriky pracovať)
Klasiku ako:
- Slnko, seno, jahody / Slnko, seno a pár facek
Zo slovenských najmä moja srdcová záležitosť:
- seriál Teta resp. film Pehavý Max a strašidlá (to je to isté, a skoro nikto netuší, že sa to tak volá, to je o Frankensteinove, kde sa spieva "Čo by bol náš svet bez strašidiel, kto by ich rád raz neuvidel..." ja som si to pamätal z detstva a potom som dlho nedokázal zistiť ako sa to volá...
a potom mám rád Arabelu
a potom jedna taká kuriozitka, je to čiernobiele a volá sa to "Happyend", tuším okolo 1968 roku sa to natočilo a je to taký absurdný film celý divný. On je natočený odzadu, ľudia tam cúvajú (v celom firme ide dej od zadu), začína sa to ako ujovi odseknú hlavu (vo väzení) a on začne "tu som sa narodil...", celý dej je naopak, mŕtvole skočí hlava na telo, a podobne... oni síce hovoria normálne, ale tie vety idú v opačnom poradí (čiže najprv počuť odpoveď a potom otázku a potom odpoveď na predchádzajúcu otázku a potom predchádzajúcu otázku) a výsledný efekt je totálne zábavný...
» www.csfd.cz/film/5999-happy...
Avatar? Buď ma pouč, alebo sa strč.
@kuolematon
Pelíšky mám aj ja veľmi rada.
@ouch
Ako to?
@tomas
Wtf? Ten posledný, happyend, to musí byť aký dobrý film. Chcela by som vidieť.
Áno.
Úplne najlepšie! A strašne ma sere, že neviem, kde nám zmizlo dvd Černí baroni, ale chcem ho!
Tiež som toho názoru. Včera som si to chcela pozrieť na nete, ale ten pribrzdený komp sa sekol. A nechcelo sa mi to znova od začiatku a sekane pozerať, tak som sa na to vykašľala.
Kebyže môj tato nejazdí s kamiónmi a nemá potrebu si ich všetky brať, ešte by som vedela, kde je. Ale teda si to budem musieť kdesi nájsť, tu na nete alebo čo.
A hej, tie hlášky sú úplne najsamlepšejšie.
@patricino
A čo sa ti na nej nepáči?
Hej, len ja som lenivá si sťahovať niečo.
No to teda je.
Černí Baroni
Slunce,seno,...
Obchod na Korze
Pelíšky
Pásla kone na betóne
Habermmanov mlyn
S čerty nejsou žerty
Vesničko má středisková
Byl jednou jeden král
Vrchní prchni
Cisářův pekař a pekarův císař
Dobrý voják Švejk
Adéla ještě nevečeřela
a tak dále a tak dále....ešteže má tato dobrý vkus na filmy
Viem, že je to už asi stá diskusia o filmoch, ale teda...dlho tu nebola o československých.
Áno. V dnešnej dobe sú už skoro všetko prepadáky.
a potom z tých starších slovenských ešte napríklad 322 alebo slnko v sieti
a však veľa ich je dobrých
a mimo československa určite Godfather