Ľudia už som zúfala, asi 3 mesiace si vyberám notebook na školu, idem študovať informatiku- programovanie ale nedokážem si nájsť ten správny notebook. V hlave akože mám akú taku predstavu ale no.......Neviete niekto poradiť kto už to študuje alebo tak? Ak
na informatiku ti staci aj netbook, na ktorom mozes programovat (spoluziacke to uplne stacilo). ak sa ale chystas hravat hry, ako to informatici zvyknu, tak ho prisposob poziadavkam. cenovy limit mas? ak chces nieco viac, tak chod do macbookov
tak akože ja sa rada babrem s rôznymi programami a inými blbostami, sem tam si zahrám neakú hru a ak si ju už zahrám rada uvidím kvalitnú grafiku a na štúdium sa mi aj dlhšia výdrž baterky oplatí, limit do 1000 ečok +/- ...... a teraz si hovoríte že nač 4 jadrá no ten notebook mi ma vydržať celé štúdium náročnosť sa bude zvyšovať požiadavky budú podľa najaktuálnejších compov a môj bude postupne starší a starší, z môjho strýka sa na výške smiali keď mal 500 MB pamäť na počítači že to nikdy nezaplní a čo je teraz 500 MB? nič čiže asi tak
súrodencom, kamarátom a dosť veľa ľudí čo poznám vydržal notebook viac než 5 rokov, brat ho kupoval 7 rokov do zadu a je stále funkčný, sestra pred šiestimi a ide tiež, bratranec ma notebook 8 rokov, kamrátka čo študuje nastupuje do piateho a stále ho má...... všetko je otázkou ako sa k nemu správaš a v 99% keď sa ti pokazí tak chyba nebola v ňom ale medzi notebookom a stoličkou, akože to že by mal byť o 5 rokov dostatočný na všetko som nepovedala chcem len aby dokázal o 5 rokov zvládať tie najzákladnejšie a najpotrebnejšie úlohy ktoré budu samozrejmosťou
a chcela som vedieť či notebook ktorý som ako prvý pridala je dobrý a či poznáte lepší a dristov ako nač mi čo je alebo neviem čo sa radšej zdržte.....nie som na ne zvedavá, nechcem priemerný notebook ktorý mi bude iba stačiť!!!!!!!!
to ze neni na alze neznamena ze ho nezozenies a ja nechcem ziadne dalsie trapne komentare ale iba nieco typu:'ano je dobry', alebo link na lepsi ale podobny
Myslím, že čo sa týka výdrže notebooku na celé štúdium je omnoho rozumnejšie si tých 1000E rozdeliť na dva diely s tým, že tie záruky ti pokryjú skoro celé štúdium ako kúpiť jeden drahý a dúfať, že vydrží ...
Môže a nemusí, ale spoliehať sa na to nie je zrovna obozretné.
A ak aj vydrží aj polstoročie, už o dva-tri roky ti bude nanič, že si si kúpila lepší notebook ako taký, ktorý ti stačí, lebo ho pravdepodobne predbehne aj notebook za 500E
@night som rad, ze tu si, dobre nazory a suhlasim s tym
pre dievku:
to ci notebook vydrzi nie je len otazka komponentov, tie maju masiny skoro take iste, ale ako to vyrobca zlozi. Ano pri drahsich modeloch na to viac dbaju, ale to neznamena, ze ked mas megagiga grafiku a neviem, tak ti vydrzi dlhu dobu. Zbytocne ti bude stat vypoctovy vykon, uz ta vidim ako kompilujes jadra server frameworkov v c++ s stovkami tisic riadkov kodu a potrebujes to mat za 15min a nie hodinu. Aj ten mr. @night studuje IT, aj ja studujem IT uz cez 3 roky a poviem ti, ze nemam nadupany NB a aj tak mi lezi vypoctovy vykon nevyuzity. Vsak dopekla polovicu prace do skoly si mozem spravit na 20rocnom thinkpade co mi dal otec zo zabavky a ma odlahceny LinuxOS na sebe.
Orientuj sa na vydrz klbov, kablov spajajucih displej, dobru zaruku (lebo sa ti nieco dokazi a budes cakat 2 tyzdne az mesiac bez nb na opravu, tak ta cez semester slahne! ... na to velky pozor ... ja som byvalej (studuje IT) vyberal ntb DELL kancelarska rada Inspiron (strohe, jednoduche, pouzitelne) s NBD zarukou (next business day) na tri roky a to bolo super, lebo jej nieco odislo, prisiel ujo, zobral a na druhy den doniesol opravene), vydrz šasi, vydrz motherboardu a aku to ma grafiku ti je nanic, na novych sandy bridge GPU (ci uz predavane Ivy Bridge dokonca) ci AMD Fusion GPU zahras aj novsie hry v pohode. Vydrz baterky cez 5hod s tym co chces?
vydrz dava dole externa grafika, spotreba mechaniky, wifina, modry zub, zbytocne velky jas, podsvietenia klavesnice a ine tie kraviny okolo
na vydrz su ultrabooky a kancelarske rady notebookov, ktore su strohe, nedizajnovane az tak a nie uplne vykonne, ale uplna pohoda
napr. ja mam thinkpad edge 520, mozem ho obliat, nic, matny displej cize na slnku vidim fajn, aktivny usb 3.0, vydrzi cez 5 hodin na setrimode aj filmy dva, interna grafika ale hral som taky Gothic 4 na nizsich detailoch atd.
@zahi clovek bez logickeho myslenia by sa neumiestnil v prvej 5 na slovensku medzi studentmi na matematickych olympijadach, clovek bez logickeho myslenia by nevhral juniorsku programovaciu sutaz.......cize dokaz nieco a potom trep!!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
» www.qcomp.sk/shopping/produc...
» www.qcomp.sk/shopping/produc...
Ivy bridge procesor, väčší disk, full HD rozlíšenie, väčšia ram, matný displej, viac USB 3,0 ...
Na povrchný pohľad samé výhody v číselných parametroch, cenový rozdiel vyzerá ako dosť malý ...
@16 chod na alzu, daj si ich zoradit od najdrahsieho a kup si hned prvy teda >__>
Môže a nemusí, ale spoliehať sa na to nie je zrovna obozretné.
A ak aj vydrží aj polstoročie, už o dva-tri roky ti bude nanič, že si si kúpila lepší notebook ako taký, ktorý ti stačí, lebo ho pravdepodobne predbehne aj notebook za 500E
Notebooky sú proste spotrebný tovar ...
pre dievku:
to ci notebook vydrzi nie je len otazka komponentov, tie maju masiny skoro take iste, ale ako to vyrobca zlozi. Ano pri drahsich modeloch na to viac dbaju, ale to neznamena, ze ked mas megagiga grafiku a neviem, tak ti vydrzi dlhu dobu. Zbytocne ti bude stat vypoctovy vykon, uz ta vidim ako kompilujes jadra server frameworkov v c++ s stovkami tisic riadkov kodu a potrebujes to mat za 15min a nie hodinu. Aj ten mr. @night studuje IT, aj ja studujem IT uz cez 3 roky a poviem ti, ze nemam nadupany NB a aj tak mi lezi vypoctovy vykon nevyuzity. Vsak dopekla polovicu prace do skoly si mozem spravit na 20rocnom thinkpade co mi dal otec zo zabavky a ma odlahceny LinuxOS na sebe.
Orientuj sa na vydrz klbov, kablov spajajucih displej, dobru zaruku (lebo sa ti nieco dokazi a budes cakat 2 tyzdne az mesiac bez nb na opravu, tak ta cez semester slahne! ... na to velky pozor ... ja som byvalej (studuje IT) vyberal ntb DELL kancelarska rada Inspiron (strohe, jednoduche, pouzitelne) s NBD zarukou (next business day) na tri roky a to bolo super, lebo jej nieco odislo, prisiel ujo, zobral a na druhy den doniesol opravene), vydrz šasi, vydrz motherboardu a aku to ma grafiku ti je nanic, na novych sandy bridge GPU (ci uz predavane Ivy Bridge dokonca) ci AMD Fusion GPU zahras aj novsie hry v pohode. Vydrz baterky cez 5hod s tym co chces?
vydrz dava dole externa grafika, spotreba mechaniky, wifina, modry zub, zbytocne velky jas, podsvietenia klavesnice a ine tie kraviny okolo
na vydrz su ultrabooky a kancelarske rady notebookov, ktore su strohe, nedizajnovane az tak a nie uplne vykonne, ale uplna pohoda
napr. ja mam thinkpad edge 520, mozem ho obliat, nic, matny displej cize na slnku vidim fajn, aktivny usb 3.0, vydrzi cez 5 hodin na setrimode aj filmy dva, interna grafika ale hral som taky Gothic 4 na nizsich detailoch atd.
howgh