Ahojte, potrebujem radu. Chcem si kúpiť nový notebook, limit mám max. 500€. Používať ho budem doma na internet,office a filmy. Ktorý by ste odporúčali? Aká značka je naj?
Ak len na to isiel by som bud do lepsieho tabletu s klavesnicou alebo nejakeho 2v1 transformera, pripaden teraz HP ma take, ze displej sa ta otocit o 360°
@narazuvzdornaa Denne chodim (chodil som, este neviem ako to dopadne cele) z PO do KE do skoly a pisal som na tom vsetky poznamky, mal tam vsetky PDF, doma na tom brazdim internety pozeram filmy, serialy, niektore hry, prenasam to dost casto a a vyuzivam to proste. Ak by som mal mat 15,2 asi by som sa zabil
@hoperpohroma mám od nich už vyše dva roky Lenovo T60 + Dell 27" monitor a bez problémov. Žiadná reklamácia. Teraz tam už majú silnejšie konfigurácie i s Core i5. Monitor samozrejme nie niečo veľké.
@michael12 to je fajn, ze je to bez problemov, ale na jeho editacie mu nebude stacit nb do 500 eur, nie este za tie peniaze kupovat aj monitor (co keby tam mozno neboli 12palcove notebooky, tak by dalsi monitor nebolo treba)
@hoperpohroma Isto? Tie staré Lenovo Thinkpady s plnotučným Core i5 Sandy Bridge majú v single a multicore thread ďaleko vyšší výkon, než tieto nové sračky so ULV Celeronom, alebo ULV Pentiom rady Haswell
Dajú sa však naštastie zohnať aj nové Thinkpady Edge so novými Core i3 rady haswell
@natalyaaa
Ale ak to má byť notebook na doma a nebude sa nikde prenášať, volil by som radšej trebárs Toshibu L50-B s kvalitným IPS displejom, čo pri pozeraní filmov, aj pri práci určite ocenní (majú perfektné pozorovacie uhly a verné farby) .. predávajú sa zväčša so novými Core i3 a Core i5 hashwell, takže výkon majú slušný
No, vzhľadom na to, že ho chceš iba na Office, Internet a filmy, zhoduje sa mi tu ***zatiaľ*** len Lenovo IdeaPad Flex 2 15 ... Prečo ? Lebo výkonovo ti bude stačiť a má kvalitný IPS displej, čo pri pozeraní filmov, prezeraní /upravovaní fotiek, ale aj pri surfovaní a práci v office určite oceníš
Ak často používaš Office, tak určite choď do ThinkPadu. Ja mám Lenovo G500, pričom asi po roku používania a občasného prenášania mi prasklo predné veko a odpadol mi kúsok z mriežky pri zahrievaní. Tak radšej niečo s pevnejšou konštrukciou
Cauko moj priateľ predáva sony vaio má len 2 roky a stál povôdne 980 eur teraz ho predáva za 500 eur nie je mega veľký a je výkonný tak kebyže máš zaujem napíš predáva ho lebo si chce kúpiť mac o je programátor a o ten komp sa fakt staral je ako nový
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Sú to pracovné notebooky, ktoré aj niečo vydržia Dajú sa nájsť aj serióznych konfiguráciach a sú upgradovateľné (dá sa vymeniť HDD, RAM)
Tie filmy budeš pozerať na notebooku, alebo si notebook zapojíš na externý monitor / televízor ?
Asus a Acer by som osobne nebral, skôr Lenovo, Dell, HP (v tomto poradí)
Dajú sa však naštastie zohnať aj nové Thinkpady Edge so novými Core i3 rady haswell
@natalyaaa
Ale ak to má byť notebook na doma a nebude sa nikde prenášať, volil by som radšej trebárs Toshibu L50-B s kvalitným IPS displejom, čo pri pozeraní filmov, aj pri práci určite ocenní (majú perfektné pozorovacie uhly a verné farby) .. predávajú sa zväčša so novými Core i3 a Core i5 hashwell, takže výkon majú slušný
No, vzhľadom na to, že ho chceš iba na Office, Internet a filmy, zhoduje sa mi tu ***zatiaľ*** len Lenovo IdeaPad Flex 2 15 ... Prečo ? Lebo výkonovo ti bude stačiť a má kvalitný IPS displej, čo pri pozeraní filmov, prezeraní /upravovaní fotiek, ale aj pri surfovaní a práci v office určite oceníš
Aj tá Toshiba sa mi celkom pozdáva, je to dobrá značka?
A rovnako aj Lenovo Flex 2
ak si dobre pamatám, viem, že bývali pár rokov s5 aj takéto, boli kvalitnejšie, vačšia výdrž, (o kus vyššia váha), ale ovšem aj drahšie..