@staphylococcus Tak ja ocenujem uz len smer ktorym ako clvoek hladis a o ktory sa zaujimas. Napríklad @1 a @1 1 a aj geológovia napríklad. Ale proste biochemia je nieco z coho mi strasne chybaju zaklady a neurobiologia je nieco co ma svojou komplikovanostou stale taha vedomostami vyssie a dufam ze raz na stare kolena sa v mozgu dokonale zorientujem Takze ako clovek ktoreho zaujmy idu tymto smerom a dokonca si sa časti z nich odvazila akademicky venovat, si pre mna taky ten clovek, ktoremu zavidim.
@karlotiskot ok, ale tento tyzden mi uz dvaja ekologovia povedali, ze som drsna a ze vau, viac egohonky uz nedavam ale aj tak dakujem.
V mozgu sa, bohuzial, nevie dokonale zorientovat nikto ale je to rozhodne do najblizsich rokov jeden z tych lukrativnejsich a plodnejsich smerov, hlavne v kombinacii s rozvojom technologii...keby ta daco zaujimalo, mozme podiskutovat, neuro je laska! A to som sa k nemu dostala ako slepe kura k zrnu...
@staphylococcus Skor ta mozno niekedy poziadam o doucovanie zo zakladov chemie a z casti fyziky. Doteraz nechapem vazbam. Chapem ako funguje neuron, ale nechapem ako putuje vzruch v iontových kanáloch. Nechapem to malickem odovzdavanie a to som elektrotechnik čo akože študoval prenos elektronov v roznych materialoch.
Inak na MUNI som zazrel teraz aj nanotechnologie, tie ta nelakaju?
@staphylococcus
super odbor, na Slovensku sa asi neuroveda ako odbor nedá moc študovať či? ...aj mňa hrozne baví neuro a aj psycho, ja sa to zase pokúšam s tou ekonómiou skĺbiť
@karlotiskot omg, lakaju a velmi, ale toto odomna ide velmi daleko! Tie vazby mozno este ako tak, ale aj to len dost povrchne, aby som, plus minus, zvladala take tie obecne a organickochemicke veci... @marquittka uf...to fakt neviem, celkovo takej "pravej" neuro je aj celkovo v europe malo, jedine co som nasla aspon plus minus zodpovedajuce mojim kriteriam bola neurochemia v stockholme ale je velmi vela odborov spajajucich neuro a psycho! Takych vselijakych integrovanych som nasla mrteeee po celej EU len asi nie na slovensku, no.
@staphylococcus
noo škoda, že na Slovensku nie, ja mám práveže celkom rada integrované veci, mám vyštudovanú ekonomiku a manažment, teraz robím PhD na inej v manažmente, čo je v podstate to isté a navyše všedný odbor, ale ja rada odbočujem kadekde, tak sa neorientujem na dane, administratívu a iné papierové záležitosti, ale rada to mám prepojené práve s biológiou, psychológiou, prípadne umením, dizajnom a riešim v dizertačnej kreatívny potenciál regiónov, teda mozgy, inteligenciu, inovácie, start-upy a ako je to reálne s tým, že na východe nič nie je, lebo niečo je,len treba tento potenciál spoznať
Biotechnológie a genetické inžinierstvo, na Bc. molekulárnu a bunečnú biológiu, experimentálne som orientovaný na rastlinky a ich hormonálnu signalizáciu, čiže kamaráti mi veľmi radi nadávajú do hnojárov
@stolky100 lokalita (praha), mnozstvo studentov, neodborni ucitelia, intrakovy zivot (resp vysokolsky kde zbieras centy zo zeme aby si si sam mohol zaplatit byvanie ked nechces spolubyvajucich), predmety (ucit sa naspamat prikazy do command linu? ved kazdy kto nie je retardovany si ich vygoogli), zdravotne problemy, povinna telesna, celkovo to bolo ako brzda, ked som mohla niekde byt a zarabat.
No budúci rok idem na výšku, ale mám celkom problém, že sa mi páči už vyššie spomínaná úzka špecializácia, ale je celkom ťažké nájsť nejakú úzku špecializáciu, ktorá by zahŕňala matematicku, psychológiu, sociálnu antropológiu, filozofiu a kognitívne vedy. A práve kognitíne vedy sú mi z toho najsympatickejšie, no prvý stupeň nemajú. A na filozofiu ísť nechcem, lebo ma nezaujíma história. Takže sa rozhodujem medzi niečím matematickým a filozofickým.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
Inak nedajte sa rušiť dvoma degešmi Niektoré odpovede ma velmi zaujali.
» imgur.com/a/YmXRuVp...
Molekulární biologie a biochemie organismů.
Za rok uz snad Fyziologiu zivocichov so zameranim na Neurobiologiu.
V mozgu sa, bohuzial, nevie dokonale zorientovat nikto ale je to rozhodne do najblizsich rokov jeden z tych lukrativnejsich a plodnejsich smerov, hlavne v kombinacii s rozvojom technologii...keby ta daco zaujimalo, mozme podiskutovat, neuro je laska! A to som sa k nemu dostala ako slepe kura k zrnu...
Inak na MUNI som zazrel teraz aj nanotechnologie, tie ta nelakaju?
super odbor, na Slovensku sa asi neuroveda ako odbor nedá moc študovať či? ...aj mňa hrozne baví neuro a aj psycho, ja sa to zase pokúšam s tou ekonómiou skĺbiť
@marquittka uf...to fakt neviem, celkovo takej "pravej" neuro je aj celkovo v europe malo, jedine co som nasla aspon plus minus zodpovedajuce mojim kriteriam bola neurochemia v stockholme ale je velmi vela odborov spajajucich neuro a psycho! Takych vselijakych integrovanych som nasla mrteeee po celej EU len asi nie na slovensku, no.
noo škoda, že na Slovensku nie, ja mám práveže celkom rada integrované veci, mám vyštudovanú ekonomiku a manažment, teraz robím PhD na inej v manažmente, čo je v podstate to isté a navyše všedný odbor, ale ja rada odbočujem kadekde, tak sa neorientujem na dane, administratívu a iné papierové záležitosti, ale rada to mám prepojené práve s biológiou, psychológiou, prípadne umením, dizajnom a riešim v dizertačnej kreatívny potenciál regiónov, teda mozgy, inteligenciu, inovácie, start-upy a ako je to reálne s tým, že na východe nič nie je, lebo niečo je,len treba tento potenciál spoznať
no ja zase som prelietavá v záujmoch, sangvinik že asi jediné, čo nestriedam, sú muži
Chcem ist na VSMU.
Ale asi nedokončím podľa uplynulého mesiaca súdiac