OMFG @Lestry sa najprv nauč rozoznať čo je počítač ako celok a OS (Operačný systém)... a až potom takéto ankety zakladaj... a k téme... keďže tu ziavne ide len o OS tak jednoznačne XP.
sorry ale dlho som sa uz tak dobre nepobavil ked som videl tuto anketu .... lammy ..... ale dobre mozno prehanam ... trosicka pobehaj po googli a potom prid zakladat temy o pc a mozno u mna ziskas aj zlavu na taku skladacku
dal som skladacku, pekny nazov, nech je to cokolvek, pripomina to drogy, poznam jedneho chalana co si sam poskladal pocitac, zevraj ma na to zivnost s takych tych Taiwanskych kuskov a cele mu to krachlo, to bude asi ono ...
@Lestry zjavne niekto stratil nervy a opravil to... a ako tu už niekto spomenul trošku pogoogli použi wikipediu a potom sa pýtaj na počítač lebo môžem mať teorwticky aj na najlepšom PC sveta MS DOS a na nejakom pentium 1 169Mhz a 128MB Ram WinXP
@sub7 to som zbadal win7RS ide aj na mojom stršom notebooku ale či niesu nejaké funkcie čo som neobjavil a či môžem pri používaní použiť knihu na vistu ked ked na pohlad je to dosť podobné...
hej WIN7 je remake Visty, len cena, nebude až taká priaznivá ako som sa zatiaľ dočítal. keď to niekto bude chcieť dať na staršie PC a samotný win bude drahší jak to PC?
@sub7 som si len tak kúpil že počítam o čom to je a vlastne som vistu ani nemal. a teraz som v jednom časáku našiel ročnú legálnu testovaciu verziu Win7 RC 7100 tak trochu skúšam čo to je.
@schizofrenik tak neviem ja som zas počul že to bude lacné ak nie zadarmo ale aj že to bude drahšie ako vista s tým že prejdenie z visty na 7 bude bezplatné ak si ho kúpiš tesne pred nábehom 7. Takže uvidíme na jeseň...
@501 ... ja mam zatial na sluzobnom notebooku Vistu a na domacich pocitacoch este bezim na WIN Xp SP2 a SP3 ... ale nebranim sa tej WIN7 ... oskusam mozno nabuduci tyzden ked si najdem trocha volna
@schizofrenik to je blbost W7 je postaveny na XP lebo vista bola prepadak na HW naroky jedine co maju sedmicka a vista spolocne je graficke rozhranie.
A apropo k teme naj operacneho systemu, ja som ich uz vyskusal fuuuuru, momentalne bezim na Kubuntu a WIN XP ale az sa ku mne dostane plna verzia sedmicky tak tak XP urco vymenim,, musim pripustit (hoc mozno trochu nerad) ze sedmicka mi pride ako 1 windows ktory ma buducnost
@501 fuha to si sa kde dopočul, to by som bral z fleku len neviem ako by to bolo z licenčnými key a @pernik myslíš si že som taký blb, že neviem to že win7 sa dá stiahnúť a cracknúť? win 7 mám aj odskúšaný, len ja nechcem mať na notbuku niečo čo je nestabilné a neisté, o tom som sa presvedčil po tom čo mám oem licenciu ba vistu, a pre mňa je vista oproti XP pokrok a win7 by bola nirvána @max373 čo ty také môžeš vedieť o win7 čo spíš z gatesom? keď je to taká blbosť tak mi to prosím ťa nejako argumentuj, ja som napísal pokiaľ dobre viem že je to remake vist, tak mi nevkladaj niečo čo som nenapísal a nerob so mňa blba, keby si bol nejakým vývojárom som ticho, lenže všetci sa taký prd rozumiete, hoc samotný celý majkrosoft je jedna veľka dieľna na rozkrádanie a ide im len o zisk, tak aj ten win7 nebude zas až také niečo extra, ale predsa by som ho bral viac, na linux nemám nervy a macovi pchať peniaze do vrecka nechcem
ale wed win 7 je skoro taky isty ako vista.. iba sa mi tusim rychlejsie na zaciatku nacitaval ale inak je v pohode stabilny a vobec neblbne ani nic ako si niektori myslia
PISETE TU HLUPOSTI, SAM MICROSOFT NEODPORUCA INSTALOWAT BETA WIN7 NA POCITAC, AKO HLAVNY OS. PODALSIE..OD MARCA VAM ZACNU TIE BETA WIN7 VYPINAT KOMP KAZE 2 HODINI!! DALEJ...UZ JUNA SA UPLNE BETA WIN7 ZABLOKUJE. KED SI XCETE ZASE VSETKO NANOVO INSTALOVAT LEN KOLI TOMU ZE SA NUDITE... PROSIM. TAKISTO BETA VERIZE COHOKOLVEK MAJU ..CI LEPSIE POVEDANE NEMAJU ZARUKU NANIC!!! LEBO SU TO LEN SKUSOBNE VERZIE.!!! NIE NORMALNE OS!!!!!! ALE TAK LUDOM NA SLOVENSKU TO NEVYSVETLIS, TY KRADNU SOFTWARE JAK STRAKY AJ TAK....A MISLIA ZE TERAZ IM DA MICROSOFT OS ZADARMO CI CO.
K TEME- NAJLESPI WINDOWS BOL WIN2000. ALEBO MS-DOS 6.22 :d MAL SKORO VSETKY OS POCNUC MS-DOS 6.22 ..JEHO GRAFICKE NADSTAVBY WIN 3.1 A 3.11 , WIN 95, WIN98, WIN2000, WIN XP. ( OKREM WIN ME A VISTY KTORA BY MI AJ TAK NESLA) . ALE 99% LUDI TU SKORO POMALY MIMO XP, VISTY SKORO NIC INE ANI NEPOZNA.
Lidi, jak můžete někdo říct že Vista? A mkrom toho, musíš taky říct na co ho potřebuješ a tak... Protože na hraní her je přece jen lepší jinej OS než na překlady.. Ikdyž u těch tio je vlastně fuk jakej máš OS..
@43 tak to hej, betaverzie sú na vlastné riziko, nevymýšlal by som s tým moc.. ešte nejaký ten program v betaverzii to je v pohode ale OS je už veľký risk...
V prvých známych informáciách sa hovorilo o prevratných zmenách. Teraz je však už definitívne jasné, že žiadna revolúcia sa nekoná. Srdce systému bude na rovnakom jadre ako Vista a Windows Server. To je celkom logické a Microsoft ani nemohol postupovať inak.
@50 diky , lebo niektori z tym win7 beta!! operuju jak by to bol uz newm co
@51 diky za vysvetlenie, ono vlastne asi vyvynut uplne od nuly novy os by bolo asi dost dlhsie ( takze...xp, visa...vyxadzaju z win 2000 a ta zese z winNT, takze ked bude uz win7 hotova, bude to len pokracovanie ( win me,98,95 maju ine jadro) )
@nikeboy - mam W7 ako OS a nevidím v tom problém. ak mi to začne vypínať, kľudne si ho kúpim, ak mi bude stále bezchybne vyhovovať a tiež v tom nevidím problém.
takže...kde vidíš problém ty?
zatiaľ je to pre mňa ten naj OS ktorý som kedy používala. (od W95, cez W98, WXP, WV)
@mayo mac OS? To je ako keby napises windows. Ale ktory?
Mno chlapec trochu nezvladol anketu, ale ma 11, takze zas by som ho takto nenicil.
Trochu ma mrzi moznosti, ktore tam dal. Vsetko su iba Win a zvysok je oznacene ako "Alebo ine". Je to obraz naseho skolstva, ktore dostava on MS dotacie na produkty a profesori, ktory to ucia casto ledva poznaju nazvy inych. Smutnym prikaldom, aj ked viem, ze to nie je z nasich koncin, je pripad, ktory sa stal v amerike, ked ucitelka zhabala ziakovy ditribucie linuxu, pretoze ich rozdaval zadarmo, co ona povazovala za nelegalne, pretoze jediny legalny OS je Win. Mno uvidime, co prinesie buducnost....
na cd kde sa naxadza kod k RC WIN7 je jasne napisane ze od marca kazde 2 hodini sa vypne comp!!!
@54 tak si kup, ale zatial si nekupis lebo je len ta BETA!!!! plus to co som pisal, ..ja nevem ci newies citat alebo nerozumies. moznio si xitrejsi nez cely microsoft, ktovie
k linuxu sa uz musim vyjadrit aj ked aj linux patri medzi moje oblubene os - co stale vsetci maju z tym linuxom?! ano...je zadarmo..ale aj to nanom vydno. ovladanie urcite nieje tak jednoduxe a priamociare ako u komercnix os ( aj ked..POZOR!!! existuje aj KOMERCNI LINUX!!!!) hry?1 ano ale ake?! D programy na to ziadne poriadne ani nesu. musite hladat na nete program na ten "vas" linux. lebo nie vsetko ide na vsetkix linuxox. plus na win a spol existuju ,miliony programou a aplikacii, na linucx az tak vela toho zase nieje. podla mna naj OS bol stary dobry ms-dos :d z nejakou "grafickou nadstavbou" typu NC ,VC a podobne tam sa dali robit veci o ktorix sa beznim uzivatelom sucasnix os moze len snivat ale tak vyvoj ide dopredu a buducnost bola dana uz pri vydani prveho os win , win95 . ( aj ked aj OS/2 warp musim spomenut :d skoda ze ho ibm potopilo ) k spomenutemu mac os -no...ty co vedia vedia ocom ten os je je urceny pre ludi co o os nevedia nic alebo velmy malo ale xcu ist na net, pozriet si fotky z dovolenky, dat hudbu do mp2 alebo len poslat email a v prestavke kuknut nejaki film :d na nic ine skor mac nieje wed..staci si pozriet vypis programou co na to existuju :d ............
@54 az teraz som si vsimol ze si dievca, ta sorry ale ten win7 je taki ako som pisal vysie, a ked sam microsoft neodporuca to instalovat ako hlavni alebo nedajboze jedini os na hlavnom pocitaci ( ja ma dvem takze mozem tak ako newm co je na tom nepoxopitelne alebo comu nerozumies.
a sa stavym ze podaktori sa dalej budu ohanat z akoukolvek len BETA!!! verziou win7 az do konca sveta este dobre ze datrum vidania sa blizi
inac podaktori pisu take blbost ako by pracovali z bilom gatesom ci ako sa vola ako newravim ze nemozu bit odbornici , ale ked je niekde napisane jedno, a oni stale tvrdia nieco ine jak nejaki radikali z afghanistanu tak.......
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Skladacku myslis ten bike co bol hitakom za sociku?
fail
WIN98
Ked to zvladnes tak just do it xD
Ale operacny system ti odporucam najnovsi DOS 5 xD
@schizofrenik tak neviem ja som zas počul že to bude lacné ak nie zadarmo ale aj že to bude drahšie ako vista s tým že prejdenie z visty na 7 bude bezplatné ak si ho kúpiš tesne pred nábehom 7. Takže uvidíme na jeseň...
A apropo k teme naj operacneho systemu, ja som ich uz vyskusal fuuuuru, momentalne bezim na Kubuntu a WIN XP ale az sa ku mne dostane plna verzia sedmicky tak tak XP urco vymenim,, musim pripustit (hoc mozno trochu nerad) ze sedmicka mi pride ako 1 windows ktory ma buducnost
V prvých známych informáciách sa hovorilo o prevratných zmenách. Teraz je však už definitívne jasné, že žiadna revolúcia sa nekoná. Srdce systému bude na rovnakom jadre ako Vista a Windows Server. To je celkom logické a Microsoft ani nemohol postupovať inak.
zdroj : » www.inet.sk/clanok/6478/win...
pre tých čo tvrdia že win7 je postavené na XP, je to iba opravená a vylepšená vista
@51 diky za vysvetlenie, ono vlastne asi vyvynut uplne od nuly novy os by bolo asi dost dlhsie ( takze...xp, visa...vyxadzaju z win 2000 a ta zese z winNT, takze ked bude uz win7 hotova, bude to len pokracovanie ( win me,98,95 maju ine jadro) )
Windows 7 nie je postavený na Windows Xp
Tie bety budú vypínať, ale RC verzie Windows 7 nie
A to, že na Windows 7 pustíš aj programy, ktoré Ti bežali na Windows Xp, je pravda, ale...
» www.zive.cz/Clanky/XP-Mode-...
takže...kde vidíš problém ty?
zatiaľ je to pre mňa ten naj OS ktorý som kedy používala. (od W95, cez W98, WXP, WV)
Mno chlapec trochu nezvladol anketu, ale ma 11, takze zas by som ho takto nenicil.
Trochu ma mrzi moznosti, ktore tam dal. Vsetko su iba Win a zvysok je oznacene ako "Alebo ine". Je to obraz naseho skolstva, ktore dostava on MS dotacie na produkty a profesori, ktory to ucia casto ledva poznaju nazvy inych. Smutnym prikaldom, aj ked viem, ze to nie je z nasich koncin, je pripad, ktory sa stal v amerike, ked ucitelka zhabala ziakovy ditribucie linuxu, pretoze ich rozdaval zadarmo, co ona povazovala za nelegalne, pretoze jediny legalny OS je Win. Mno uvidime, co prinesie buducnost....
@54 tak si kup, ale zatial si nekupis lebo je len ta BETA!!!! plus to co som pisal, ..ja nevem ci newies citat alebo nerozumies. moznio si xitrejsi nez cely microsoft, ktovie
inac podaktori pisu take blbost ako by pracovali z bilom gatesom ci ako sa vola ako newravim ze nemozu bit odbornici , ale ked je niekde napisane jedno, a oni stale tvrdia nieco ine jak nejaki radikali z afghanistanu tak.......