neverím tomu, že Slováci vedia rozprávať po česky. komolia skloňovanie aj časovanie, pletú slová so slovenčinou a podobne. to, že rozumejú, neznamená, že vedia rozprávať.
napr. ja žijem v ČR už 5 rokov a moja čeština je teda smiešna. musím rozprávať síce po česky, pokiaľ učím decká, ale dokážem robiť pekné kiksy.
tak viem anglicky, nemecky, svedsky a chcela by som sa zobudit s tym ze viem profesionalne bez problemov a tak aby to nebolo poznat na prizvuku asi nemcinu ....alebo mozno holandcinu
anglicky /certifikátt, ha!/, nemecky /maturita/, maďarsky - nepredali by ma, ale neviem dobre skloňovať .. aaa chcela by som po francúzsky to je úúplne, že sen..potom tam aj žiť a tak.. už sa na tom pracuje.
No a páčia sa mi aj severské jazyky, príp. holandčina
anglicky dostatocne na to, aby som sa dorozumela s beznym anglicky hovoriacim clovekom (mam skusenych osobne aj britov a americanov) - tj. normalny prizvuk a nie nejake extremne odborne slovicka..
francuzsky by som si mozno rozok kupila
nemecky by som mozno pozdravila
chcela by som poriadne vediet nemcinu (aspon tak ako anglictinu), ale strasne sa mi protivi a v skole z nej tiez vela nebudem mat, samej sa mi doma nejako ucit nechce, cize z toho asi nic nebude.. a to som z nej chcela maturovat T____T
inak nemyslim, ze by som vyuzila nejako vela jazykov.. ked sm bola mensi animefan, tak ma ako kazdeho spravneho otaku fascinovala japoncina, ale uz ma to preslo.. ale jazyk je to pekny
po anglicky v pohodke, po nemecky viem zahrešiť, pozdraviť , po francúzsky tiež tak pozdraviť, viem kapánek po latinsky, mám základy ruštiny a co-to aj taliančiny.
ale vyjadrujem sa ako mumák takže to je bezpredmetné
noooo tak pocut slovaka hovorit po cesky je vzdy velmi vtipne... to, ze rozumieme, este neznamena, ze vieme tym jazykom aj hovorit. no schvalne, skusne ti povedat nejake slovo, ktore obsahuje ř
inak u mna anglictina a nemcina, a veeeeeeeeeelmi slabo Pascal, este slabsie IDL a fortran
chvilku som bola v tom, ze sa zacnem ucit po finsky, resp. v poslednej dobe koketujem s taliancinou... ale nie som talent na jazyky
viem anglicky, z časti nemecky a naučiť by som sa chcela asi všetky jazyky sveta... . ale momentálne je pre mňa prvoradé poriadne sa venovať nemčine a potom by som skúsila možno maďarčinu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
A asi Korejsky by som chcel vediet
a chcela by som vediet minimalne tieto spominane, co som sa ucila kedysi
chcem vedieť holandsky a dánsky
-angličtina (so štátnicou)
-francúzština
-ruština(no čosi by som vysúkala ale nič svetoborne)
-taliančina - trošičku viac jak ruština
no a pracujem na tej taliancine a cchem zamakat na certifikate z francuzstiny
a chcela by som vediet po rusky, čo sa začnem učit toto leto ak nebudem leniva
Chcela by som vedieť lepšie po taliansky(aj to bude,časom)a plánujem sa raz naučiť aj po francúzsky a japonsky
a chcla by som po nemecky vedieť, lebo je to pekné
a budem sa učiť francúzštinu na strednej a ešte by som niekedy chcela aj taliančinu a španielčinu
napr. ja žijem v ČR už 5 rokov a moja čeština je teda smiešna. musím rozprávať síce po česky, pokiaľ učím decká, ale dokážem robiť pekné kiksy.
"tak děcka, jak řeknete anglicky ´já hrám´?"
"cože?"
"ehm, pardón... já hraju?"
No a páčia sa mi aj severské jazyky, príp. holandčina
A chcela by som: latinčina, nemčina...
francuzsky by som si mozno rozok kupila
nemecky by som mozno pozdravila
chcela by som poriadne vediet nemcinu (aspon tak ako anglictinu), ale strasne sa mi protivi a v skole z nej tiez vela nebudem mat, samej sa mi doma nejako ucit nechce, cize z toho asi nic nebude.. a to som z nej chcela maturovat T____T
inak nemyslim, ze by som vyuzila nejako vela jazykov.. ked sm bola mensi animefan, tak ma ako kazdeho spravneho otaku fascinovala japoncina, ale uz ma to preslo.. ale jazyk je to pekny
ale vyjadrujem sa ako mumák takže to je bezpredmetné
a od septembra sa budem učiť taliansky
inak u mna anglictina a nemcina, a veeeeeeeeeelmi slabo Pascal, este slabsie IDL a fortran
chvilku som bola v tom, ze sa zacnem ucit po finsky, resp. v poslednej dobe koketujem s taliancinou... ale nie som talent na jazyky
a budem sa musiet naucit pisat v LaTeX-u