@dildoswaggins Ak ťa to zaujíma, tak sa rozhodujem medzi medicinou, bioinformatikou, biomechanickým inžinierstvom, farmaciou, výskumom a to je možno aj všetko.
Nie nezaujíma ma to. Teba zaujíma medzi akými školami som sa rozhodoval ja? Tak sa nepýtaj kraviny nabudúce lebo z dvoch otázok dve prijebané... Radšej nechoď na medicínu lebo doktorom sa celý život vyhýbať nemôžem.
@nicmanenapada Moj problem je, že aj po konzultacii s ľudmi z tých odborov alebo ako to nazvať, tak stále by som vedel robiť všetko. Všetko z toho ma zaujima tak narovnako.
no ja osobne by som sla na farmaciu, ale to uz ti my nepovieme k comu ta to viac taha, to musis citit co ta bude bavit a ano, vyber si podla toho, pretoze studovat nieco co ta nebavi je hroza, true story...
@willbebetter Fakt hrôza študovať čo ťa nebaví. Denne kapú deti na hlad ale ty si chúďatko, lebo si išla na školu, ktorá ťa nebavila. A ja som tu vraj troll.
@spajdrmen Ja som ten čo sa má uvedomiť? Tak to sa uvedomím a dám ti radu do života. Po tom ako si ohreješ ryžu vo vode ju daj na pár minút ešte do rozohriatej trúby lebo jesť nedovarenú ryžu je fakt hrôza, true story...
@7 aha, rozumiem už tvojej situácii a dobre na to ideš. A našťastie ešte máš dosť času (ak máš tých 15, ako tvoj profil uvádza) a verím, že nájdeš aj ďalších ľudí, ktorí ti k tomu dajú hodnotné informácie
boha, inak hrozne lutujem, ze som vtedy dojebal tspcka a nedostal som sa na ten odbor. akoze moj odbor je sice podstatne lepsie plateny a aj mi to dost ide, ale nemam k tomu v podstate ziaden vztah. kdezto s titulom z biofyzikalnej chemie by som urcite dostal nobelovku
@3 aka vysoka skola je "vyskum"? Btw, to, ze vies nieco na stredoskolskej urovni neznamena, ze si v tom dobry. Od nas sa takito "vsevedkovia" zasadne nedostali tam, kach chceli
@staphylococcus to je pravda! ja som poznala človeka, čo bol typ "všade bol, všetko videl, všetko vedel", celý život samé jednotky, hlásil sa na medinu lebo vedel všetko, on to dá a dzig ani príjimačky neurobil
@alex458 ja takych poznam viacerych, strasne som sa im smiala, ked ja som mala od marca miesto na super skole iste a oni v juni povyletovali z prijimaciek.
@staphylococcus ako ja som sa im nesmiala ani nič, len mi to prišlo take spravodlive že karma ich dobehla, lebo fakt oni neboli mudri, oni len vedeli knižky od A po Z
@spajdrmen No tak ako prvak asi nie velmi. Vek som si vsimla az teraz. V tom pripade odporucam pockat, kopec ludi si po zakladke myslelo, ze su majstri sveta a po prvom rocniku padli na hubu
asi by som sa drzal matematiky a skusil dakeho financneho analytika...biologia je fajn, ze mozes za istych okolnosti pracovat v prirode a hybat sa.... chemia ma asi najmenej vyhod
@staphylococcus Som v kvinte. Z 1500 modelovych otazok na medicinu viem 1000 už teraz len vdaka kniham co som z vlastnej vole čital. To neni chvalenie sa, len hovorim, že si myslim, že moje vedomosti nie su malopočetné.
@staphylococcus chceš mi povedať, že každy kvintan je uspešny v olympiadach biologickych, chemickych atď.? Ak áno, tak ano maš pravdu. Nemam vela vedomosti
Nie, ale kopec ludi uz bolo uspesnych v olympiadach...kopec ludi bolo nabiflenych otazky...btw, to, ze sa nieco musis biflit je uz samo o sebe zakladom toho, ze v podstate vies hovno. Vsetky vedy su hlavne o tom, ze veciam musis CHAPAT.
Tak ako...ja ta tu nebudem presviedcat o tom, co vies alebo nevies, len ti hovorim, ze s takymto prehnanym sebavedomim mozes dost padnut na hubu. Takito chytracikovia a vsevedkovia vacsinou koncia zle. Kolko som takych "zazracnych deti" uz poznala...
@spajdrmen Ak chceš ísť na medicínu najprv musíš pochopiť čo je skromnosť a pokora, len vedomosti ešte z nikoho dobrého lekára neurobili. Ak nechceš byť len arogantný chuj s titulom MUDr tak kým nezmaturuješ tak makaj aj na tvojom prístupe k okoliu a skús si položiť otázku o čo ti v živote ide, či len o to či si naplníš ambície a vyhoníš ego alebo aj o to či budeš prínos pre ľudí okolo teba. Ta medicína nie je len o tom čo vieš (len pre tvoje info tých 1000 otázok čo vieš bežný medik namemoruje za stotinu času čo ty teraz ), ale aj o tom či vieš niečo urobiť pre druhých bez ohľadu na to, že niečo z toho budeš mať. Už bolo veľa ľudí čo hovorili to isté čo ty, ale po čase zistíš, že ty nie si ten naj a aby ťa to potom nepoložilo...
@corwinuss Ale vy ste ma zle pochopili. Ja som tu nepisal tie veci aby som sa chvalil. Len Staphyloco. Som chcel vysvetlit, že naozaj neklamem s tym, že mi naozaj tie predmety idu. Že proste ma tie predmety bavia a chcem sa uplatnit v nejakom odbore kde to vyuzijem. Ja som naozaj nechcel aby si si myslel, ze mam vysoke ego. Ale ked uz si niečo take mysliš, čo s tebou. Ked si myslis, ze som arogantny chuj tak čo už. Ja s tým nič nespravím. Ale mrzi ma to, ale to je jedno. Pekný deň
@spajdrmen A prezradím ti jedno tajomstvo, že ta medicína nie je o nejakom intelektuálnom nadaní, tá je len o poctivosti, trpezlivosti a pokore. Existujú asi aj aj intelektuálnejšie odbory (napr. jadrová chémia, molekulárna biológia, teoretická fyzika a podobne...). Keď sa raz budeš rozhodovať tak si polož otázku, kde sa vidíš (či v labáku, na akademickej pôde alebo pri chorých pacientoch, ktorí sú často nepríjemný a napriek tomu s nimi máš súcit a chceš im za každú cenu pomôcť).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
a hentoho trolla z @1 uz netaguj
» www.citylife.sk/kurz-workshop/p...