anglictinu sa uz ucim asi 7 rokov a doteraz z nej neviem skoro nič... neviete mi poradit nejaky sposob ucenia? vzdy ked si citam nejake slovicka tak ma to zacne nudit,,, a skoncila som.. dakujem len za normalne odpovede tie dalsie si nechajte pre seba,,
@amelia13 neviem či by som hneď odporúčala TV ak z angličtiny moc nerozumie, myslím, že to bude aj tak na nič alebo aspoň nie na veľa .. v TV hovoria rýchlo a hovorovo možno ešte správy ale či ju to bude zaujímať...
@mardzerin Ale ak by chcela hovoriť naozaj po anglicky, z televízie sa naučí hovorovú formu ktorá sa vážne používa. Veď koľko ľudí prišlo nabiflených do Anglicka a nevedeli povedať ani vetu, lebo im nerozumeli?
Odhadujem, ze mozno az 50% mojich vedomosti z anglictiny som nadobudol sledovanim serialov s ceskym dabingom a anglickymi titulkami, pripadne naopak.. ale povedal by som, ze to je individualne
Ja teda s angličtinou problém nemám, ale kamarátka, ktorá potrebovala prejsť z jedného testu na školu a nevedela dobre po anglicky (hodnotila sa aj výslovnosť), tak jej poradili, že si má pozrieť Vampire Diares, pretože tam dobre vyslovujú a človek veľa vyrozumie. Ak tomu nechápeš, tak sa naučíš podľa deja... Teda, podľa toho, čo sa tam bude diať, tak si dáš dokopy slovíčka, a tak zistíš. Ja sama to pozerám a rozumiem aj bez tituliek... A ak si to už videla tak skús druhú sériu...
Záleží aj na tom, či potrebuješ "hovorovú angličtinu", alebo aj "gramatickú angličtinu". Ak potrebuješ vedieť správne písanie, tak lepšie sú tie slovíčka. Síce sa ich učíš a biflíš, ale pomáha to. Viem zo skúseností.
a ucis sa alebo sa "ucis"? lebo ja som tiez mala spoluziakov, co sa celu zakladku a strednu akoze ucili po anglicky, ale cele ich snazenie pozostavalo z odsedenia si dvoch troch hodin tyzdenne v triede a potom mali pred maturou ohromny problem a samozrejme, ze profka bola ta najvacsia P...
@hhmm tak treba sa ucit, aj tu slovnu zasobu, aspon take tie najpouzivanejsie slovka a uz potom to pojde lahsie.. treba sa vediet premoct.. ked budes vediet tie zakladne veci, tak sa ti bude lahsie citat clanky, prekladat piesne... a dolezita je komunikacia, netreba sa bat.. to je moj vecny problem, mam malo prilezitosti konverzovat v anglictine a aj ked sa uz nejaka naskytne, tak sa zaseknem, pricom anglictinu ovladam, v pohode sledujem filmy bez titulkov a tak..len sa velmi kontrolujem, ci pouzijem dobry cas a gramatiku.. takze nerob taku istu chybu a snaz sa komunikovat..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
@unteachable keď sa jej nedarí učiť sa pomocou biflenia, treba ísť na to nenásilne
Záleží aj na tom, či potrebuješ "hovorovú angličtinu", alebo aj "gramatickú angličtinu". Ak potrebuješ vedieť správne písanie, tak lepšie sú tie slovíčka. Síce sa ich učíš a biflíš, ale pomáha to. Viem zo skúseností.