Čaute Objednala som si kryt na mobil z aliexpressu. Dodanie trvalo nejak dlho tak som písala predajcovi kde je moja objednávka. Vraj je už od 29.7. Na Slovensku. Teraz neviem ako dlho bude trvať kým sa slovenská pošta spamätá?
Čo som si objednávala pred mesiacom a pol tričko asi po týždni mi prišiel mail že už je objednávka na Slovensku zvláštne že ešte do dnes mi to neprišlo Nechápem čo tá Slovenska pošta robí...tak som požiadala o vrátenie peňazí.
Mne sa stalo, ze som si v septembri 2014 objednavala tovar z ebayu a prisiel mi minuly tyzden Sice je to ina stranka ale v principe by to malo fungovat rovnako. Kazdopadne myslim ze ked napises predajcovi a poziadas o vratenie penazi, tak by ti ich mali vratit.
a neprišiel ti len mail s tracking number, lebo za týždeň od objednávky pochybujem, že by to už bolo na SK... a poľa tracking number si vieš skontrolovať, kde sa nachádza objednávka...
@5 tak isto, okrem dvoch šiat od jedného predajcu, ktorý poslal len falošné tracking number, ale to ani po dvoch týždňoch keď nevedela slovenská ani čínska pošta nič nájsť, som vedela, že je zle a pekne sa mi peniažky vrátili... a kvalitou mi prišla len jedna sukňa iná ako bola na obrázku
tak ste v tych 10% ja som zatial videla same negativa @vintagedinosaur ved jasneze beru, ako nehovorim kryt na mobil je este neskodny, ale niektori si takto kupuju fejky kozmetiky a to uz moze byt nebezpecne. alebo nekvalitne oblecenie..
inak mne v poslednom čase tie ich tracking čísla vôbec nechce v sk pošte nájsť neviete prečo? ked do nášho hladania zásielok skopírujem tracking number tak mi začalo bypisovať že zásielka sa nenašla a pritom mi to v ten deň prišlo domov
Mama tam vcelku veľa objednáva, príde jej tak 70% vecí, a vravela že 10% z tých 30 čo jej neprišlo niekto ukradol na pošte.. Takže možno poštárka má nový pekný obal
Ja som si raz objednával mobil (nie pre mňa) a neprišiel. Potom som si objednal random vec za 1€, či to nebol len nejaký fail. Vec za euro prišla. Od vtedy som si objednal už asi 10 vecí - všetky tak do 20€.
Takže buď drahé veci neposielaju alebo, čo si ja skôr myslím, si ten mobil niekto na poste privlastnil. Alebo ho zabavili na colnici, lebo sa dosť podobal na galaxy s3 (vtedy to bola ešte novinka).
ja objednávam z alienxpress dosť veľa veci
a vsetko mi prislo okrem nausnic pre mamu za 16 centov
a powerball za cca 8€
a dva krat mi tie colnicke kurvy zobrali festina hodinky a topanky - pochopitelne fake
ale objenval som z alienxpress aj ORIGO iphone 4s za 130€
@kittyboo prosim? Alibaba/Aliexpress je jeden z najvacsich eshopov na svete a od ebayu sa lisi len tym, ze obchodnici na ebayi pochadzaju aj z mimo Azie. Nic to vsak nemeni na veci, ze sa tam predava ten isty cinsky matros (na ali sa predava toho podstatne viac), dodanie trva tak isto dlho a problem s colnicou je ten isty.
Ak ide o free postovne (export v Cine dotuje stat), tak sa nie je co divit, ze to na SK cestuje aj mesiac. Najvacsie problemy su v Hamburgu kde matros lodou vchadza do Europy (2 tyzdne), tam to stoji zvycajne aj tyzden kym to zbezne pozru ci sa neprevazaju drogy/zbrane atd. A potom sa to distribuuje dalej, co je zvycajne dalsi tyzden. Ak to stopne slovenska colnica, tak tym kokotom trva aj mesiac kym ti daju vediet, ze ti to zadrzali.
Kazdopadne alibaba funguje stopercentne a reklamacia s cinanom je dokonca menej bolestiva ako so slovakom.
Rozdiel s ebay je ale v tom ze ebay pouziva platby cez PayPal a v PayPal po zaplateni tuto sumui zablokovat a predavajuci peniaze nedostane dokial ti nepride tovar.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
@kittyboo myslím si, že predajcovia z ebayu berú tovar z tých istých skladov čo tí na aliexpresse, takže podľa mňa to je jedno
@5 tak isto, okrem dvoch šiat od jedného predajcu, ktorý poslal len falošné tracking number, ale to ani po dvoch týždňoch keď nevedela slovenská ani čínska pošta nič nájsť, som vedela, že je zle a pekne sa mi peniažky vrátili... a kvalitou mi prišla len jedna sukňa iná ako bola na obrázku
@vintagedinosaur ved jasneze beru, ako nehovorim kryt na mobil je este neskodny, ale niektori si takto kupuju fejky kozmetiky a to uz moze byt nebezpecne. alebo nekvalitne oblecenie..
Takže buď drahé veci neposielaju alebo, čo si ja skôr myslím, si ten mobil niekto na poste privlastnil. Alebo ho zabavili na colnici, lebo sa dosť podobal na galaxy s3 (vtedy to bola ešte novinka).
A veci co mi prišli, prišli do 3 týždňov.
a vsetko mi prislo okrem nausnic pre mamu za 16 centov
a powerball za cca 8€
a dva krat mi tie colnicke kurvy zobrali festina hodinky a topanky - pochopitelne fake
ale objenval som z alienxpress aj ORIGO iphone 4s za 130€
Ak ide o free postovne (export v Cine dotuje stat), tak sa nie je co divit, ze to na SK cestuje aj mesiac. Najvacsie problemy su v Hamburgu kde matros lodou vchadza do Europy (2 tyzdne), tam to stoji zvycajne aj tyzden kym to zbezne pozru ci sa neprevazaju drogy/zbrane atd. A potom sa to distribuuje dalej, co je zvycajne dalsi tyzden. Ak to stopne slovenska colnica, tak tym kokotom trva aj mesiac kym ti daju vediet, ze ti to zadrzali.
Kazdopadne alibaba funguje stopercentne a reklamacia s cinanom je dokonca menej bolestiva ako so slovakom.