Oficiálne je to samozrejme zakázané ale iba v zmysle, že ak by sa niečo stalo tak je to pohoršujúca okolnosť. Fúkať ti počas lyžovačky nebude dávať nikto, pokiaľ nebudeš úplne mimo. Ale tak isto poistenie na zásah HZS ti neplatí od určitého promile, takže si treba zvážiť či to naozaj stojí za to a nevydržíš do večera Na svahu môže prísť veľmi ľahko k úrazu...
Je to velka nezodpovednost či už majitelov,prevadzkovatelov zjazdoviek alebo politikov že nie je vobec zakazane ba az protizakonne opity lyzovat. Ak človek lyzuje napr. Na chopku alebo rovno na lomničaku a ma 1,5-2 promile, to je cca 5 az 8 poldeci u chlapa,je to vrcholnf arogantne,nezodpovedne ohrozovanie zdravia a bezpečnosti nie len seba ale najma ostatnych. Dal by som hranicu 0,5 promile,fakt na zahriatie čaj s rumom,každu hodinu a pol jeden.. To este je iba uplne minimalne ovplyvnena kordinacia pohybov a racionalny usudok. Ale ožraty lyzovat...arogancia,drzost,nebezpecenstvo vysokeho kalibru.
Skoda ze sa nestalo este ze nejaky 20-25 ročny na 2 promile ozraty lyziar abo snowboardista to je uplne jedno, so vsetkymi bundami a lyzami 90 az 100 kg. Vaziaci v plnej rychlosti nenarazil do nejakeho 4 ročneho decka a nezabil ho.. To by sa potom muselo riesit a poriadne ozrati lyziari.
@10@11@12 Neznaaasam to uplne najviac, preboha ved na tych svahoch staci niekedy jeden blby pohyb v dobrej rychlosti a mozes do*ebat zivot sebe alebo niekomu druhemu. To je teda fakt hrozny problem pockat, kym sa dolyzujes alebo co.
podľa mňa len kokot ide opitý na svah. fakt ako, lyžovanie aj snowboardovanie je na techniku celkom náročný šport (ak sa bavíme o predvádzaní týchto športov takom, ako by malo vyzerať), ktorý je často ťažké zvládať natriezvo vzhľadom k podmienkam snehovým a podobne a lyžovať/snowboardovať keď máš zhoršenú orientáciu, rovnováhu a motoriku je vrcholne nezodpovedné a hlúpe.
na svahoch sa stávajú smrteľné úrazy a fakt to nie je bohviečo.
a hlavne, nechápem, aký má význam športovať pod vplyvom. (a nehovorte mi, že je to na zahriatie, odmrzla som si na svahoch asi 11 rokov svoje a nikdy som na to nepotrebovala alkohol)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
na svahoch sa stávajú smrteľné úrazy a fakt to nie je bohviečo.
a hlavne, nechápem, aký má význam športovať pod vplyvom. (a nehovorte mi, že je to na zahriatie, odmrzla som si na svahoch asi 11 rokov svoje a nikdy som na to nepotrebovala alkohol)